Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Magia

Notki

Magia Magiczne zaklęcia, runy, potężni magowie. Tutaj wszystko o magii w Tibii

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 02-08-2005, 15:16   #1
Kapitan Pasztecik
Użytkownik forum

Data dołączenia: 25 06 2005

Domyślny Jaki summon na palka ?

Załóżmy, że zaatakował mnie palladyn. Jakiego potwora powinienem zsummonować, żeby pomógł mi odeprzeć atak ? Na pewno musi walić z dystansu. Plz, pomóżcie
Kapitan Pasztecik jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 02-08-2005, 15:17   #2
Dagfan
Użytkownik Forum

Dagfan's Avatar

Data dołączenia: 27 04 2005
Lokacja: Stormwind

Dagfan ma numer GG 3261525 Dagfan ma login Tlenu willy008
Domyślny

eeee Fire Elementa jest dobry do PK ale mozesz sam siebie zabic przy okazji nim xD

EDIT:
@Down
Idz na orc land to zobaczysz xD

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Bielo_ELYSJA
Dziwna zecz sie stala... Ide sobie w nocy patrze zdechniety czlowiek.
BUAHAHAH

Ostatnio edytowany przez Dagfan - 02-08-2005 o 15:22.
Dagfan jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-08-2005, 15:21   #3
Kapitan Pasztecik
Użytkownik forum

Data dołączenia: 25 06 2005

Domyślny

A czy orc leader zadaje duże obrażenia swoimi nożami ?
Kapitan Pasztecik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-08-2005, 16:08   #4
Polyken
Użytkownik forum

Polyken's Avatar

Data dołączenia: 15 03 2005
Lokacja: Elbląg

Stan: Aktywny gracz
Imię: Adzioor
Profesja: Sorcerer
Świat: Celesta
Poziom: 36
Skille: n\c
Poziom mag.: 45
Polyken ma numer GG 7413435
LOL

Najlepiej Fire Elemental albo Fire Devil tylko trzeba uważać bo i przy okazji moge cie zaje*** Przydaje sie bardzo Orc Berserker bo szybki i potrafi walnać Lider hmmm... Dostalem raz od niego z nożyka za 101 ,a mojego kupla (Knight 33 lvl 70\69 z c-shieldem za 67 walnał) wiec sam oceń
Polyken jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-08-2005, 17:07   #5
De'sH
Zbanowany

De'sH's Avatar

Data dołączenia: 24 10 2004
Lokacja: Asa Bay

Imię: Myth'xas
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Sacrifice
Świat: Aldora
Poziom: 55
Skille: 90/70
Poziom mag.: 17
De'sH ma numer GG 8522761
Domyślny

Zalezy od lvl ale mysle ze Orc Berserker bedzie dobry ;] najlepiej 2 wtedy hity po ponad 100+ beda ^^
De'sH jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-08-2005, 17:44   #6
Impirio
Użytkownik forum

Impirio's Avatar

Data dołączenia: 31 07 2005

Domyślny

najlepiej fire elementala albo fire devila ale nie polecam mino archera bo jest strasznie wolny
Impirio jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-08-2005, 18:15   #7
Marshal
Użytkownik Forum

Marshal's Avatar

Data dołączenia: 12 10 2004
Lokacja: Wrocław

Profesja: Paladin
Świat: Neptera
Poziom: 51
Skille: 78/57
Poziom mag.: 15
Marshal ma numer GG 3445181
Domyślny

Jak weźmiesz Archera, Scouta czy FD to ten pal, możliwe że umrze, ale ze śmiechu.
Jedyne sensowne summony to FE i Zerk (Leader ma słabe hity, a DS za wolny jest), ale sporo UHów ci pójdzie na utrzymaniu ich przy życiu...

Ogólnie jak już masz coś przywoływać, to przywołaj kumpli

Ostatnio edytowany przez Marshal - 02-08-2005 o 18:17.
Marshal jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-08-2005, 20:51   #8
Igrexou
Zbanowany

Igrexou's Avatar

Data dołączenia: 07 05 2005
Lokacja: Nowogard

Stan: Aktywny Gracz
Świat: Askara
Igrexou ma numer GG 666
Domyślny

OMG >< zostawcie zerka w spokoju... nie wiem czy zauważyliście ale koleś napisał
Cytuj:
Na pewno musi walić z dystansu.
więc FD albo FE, ewentualnie elf scout albo mino archer (jak plalek nie ma shielda to będzie zdrowo obrywał)
Igrexou jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-08-2005, 21:07   #9
Zopek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 31 07 2004

Zopek ma numer GG 6289562
Domyślny

Dużo tu zależy od poziomu tego palladyna i gdzie cię zatakował...

W ciasnych miejscach, najlepiej zerka, bo palldyn jak pkuje to z kuszą a wtedy jak zerk dobiegnie to hity, ze hoho.

Na otwartej przestrzeni niezrównane są fire elementale ( przed chwilą byłem na vamp huncie i 2 fe pusciły takie kombo że vamp na strzała poszedł Po prostu jak pk podbiega to walisz 2 fe, jak jeszcze koleś nie uciekł to 2 fe są w stanie ~500 dmg na runde zadać, a jak doliczysz do tego Sd to ...

Aha trzeba tylko uważać jak to gdzieś koló miasta jest bo fe potrafi także obszarowo walnąć więc może ktoś oberwać, chociaz z doświadczenia wiem że jak się 2 fe w carlin pojawiają to ciężko jest do depo wejść
Zopek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-08-2005, 02:37   #10
Vis
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 15 03 2005
Lokacja: Neverland

Świat: Pythera
Domyślny

Taaaak... 2 FE..... zakładając oczywiście że zwykle chodzisz mając 1,4k many wolnej....

Jeśli zaatakuje Cię w miarę sensowny palik to summony na nic Ci się nie przydadzą - wszystkie padną szybciutko od SD.

Z sorciem to jest tak - atakuje Cię PK to albo "utani gran hur" i do mamy, albo "die noob" i sdkujemy mikroba... zależy od levelu i profesji PK'a.

Wasz,
Vis
Vis jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-08-2005, 08:06   #11
Konan
Użytkownik Forum

Konan's Avatar

Data dołączenia: 13 07 2004
Lokacja: Sosnowiec

Imię: Grejz
Profesja: Knight
Świat: Secura
Domyślny

Zerk niby szybki ale schodzi na 2 bolty . Fe albo hunter jeslij jest w poblizu do convice.
Konan jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-08-2005, 11:52   #12
Łagodny Zefir
Użytkownik Forum

Łagodny Zefir's Avatar

Data dołączenia: 04 06 2005
Lokacja: Szczecin

Profesja: Elite Knight
Gildia: Pit Bull
Świat: Hiberna
Poziom: 41
Skille: 74/73
Poziom mag.: 5
Domyślny

jak to Vis wspomniał albo wiejesz albo walczysz. Lepiej wiać jeżeli pk ma ~5lvl mniej od ciebie(knight, pall) ~ten sam lvl (sorc, drut). Np jak masz 40 lvl a knight Pk 35 to raczej ciezko ci bedzie go zabić, bo na pekowanko to on chodzi z ~5 bp uh na wszelki wypadek. Jeden jego uh=2 twoje sd, wiec potrzebowalbys ~10bp sd. Wiec lepiej wiać. Z reszto wiej w każdym przypadku (oprócz tych absurdalnych) Summony mogą być np. monk bo szybko chodzi i się leczy ale to na palka góra 25 lev
Łagodny Zefir jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-08-2005, 13:27   #13
DR.UTi
Użytkownik Forum

DR.UTi's Avatar

Data dołączenia: 19 09 2004
Lokacja: Kraków

Stan: Na Emeryturze
Świat: Isara
DR.UTi ma numer GG 4790821
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Łagodny Zefir
jak to Vis wspomniał albo wiejesz albo walczysz. Lepiej wiać jeżeli pk ma ~5lvl mniej od ciebie(knight, pall) ~ten sam lvl (sorc, drut). Np jak masz 40 lvl a knight Pk 35 to raczej ciezko ci bedzie go zabić, bo na pekowanko to on chodzi z ~5 bp uh na wszelki wypadek. Jeden jego uh=2 twoje sd, wiec potrzebowalbys ~10bp sd. Wiec lepiej wiać. Z reszto wiej w każdym przypadku (oprócz tych absurdalnych) Summony mogą być np. monk bo szybko chodzi i się leczy ale to na palka góra 25 lev
Nie do końca tak jest. Do walki dochodzą jeszcze umiejętności PvP Atakującego oraz Atakowanego. Jeżeli umiesz wykorzystać to co masz pod ręką, słabość przeciwnika, lub chociaż teren na którym walczycie, to masz większe szanse na wygraną. Miesiąc temu zabiłem Moim Uh Makerem ( 21lvl 36 mlvl ) PK Palka Lvl 34. Nie było to łatwe, bo miałem tylko 1 SD. Najpierw biłem go z Explo, naprzemiennie z HMM i starałem się wykorzystać jego słabość jaką jest brak aktywności shieldingu po nałożeniu kuszy. Czyli, bigałem za nim i lałem go z D-lancy. Hity Nawet po 35 HP. W ciagu całej walki leczyłem się na Exura Vita, i troche UH tez poszło. Jemu, około 1 BP. Wkońcu Runy zaczęły się kończyć więc kiedy miał mniej niż 0.5 hp zeszłem poziom niżej (roty na bagnach) a on za mną. W momencie kiedy pojawił się na moim widoku, posłałem w jego strone mojego SD, i wten sposób zakończyłem walke moim best hitem z SD 129 HP .

Jak widać...różnica, 13 lvli, a jakoś się dało. Kasa za runy się zwróciła z jego Crown Shielda

PS. To był tylko UH Maker, normalnie gram ryckiem.

RE:Topic: Polecam FD i Zerka, z Tego względu że FE Podbiega do ofiary żeby bić z pięści. A Szybki to on nie jest.

-FD zaś nadaje sie idealnie. Żeby PK Cię atakował, musi mieć Cię na widoku, Czyli Summona też, i Vice Versa. FD Nie podbiega, tylko odrazu jak zobaczy przeciwnika, to posyła GFB i Explo.

-Zerk Jest Szybki, i wielu Palladynom na poziomach mniejszych niż 35 może sprawdzić sporo przykrości. Jeżeli Pall Jest niedoświadczony nie poprzestanie na biciu Ciebie, przez co twój summon będzie mógł swobodnie go bić.

Te Zalecenia dotyczą palków - 35 lvl. Doświadczeni gracze chyba więdzą dobrze, że twój potworek nie powinnien "mieszać się do walki" =) I Natychmiast Go wyeliminuje.

Ostatnio edytowany przez DR.UTi - 03-08-2005 o 13:33.
DR.UTi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania