|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 10 03 2004
![]() |
![]() Siema wam. Mam problem z grafika w tibi. Kiedy sie zaloguje i kiedy jest ciemno to zamiast miec normalnie takia ciemna mgle to mam jakies czarne dupawe kwadraciki ;\. Instalowalem tibie na nowo i nic ;\. Jezeli ktos wie co trza zrobic niech napisze. Z gory ty.
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 10 2003
Lokacja: Kolacja
|
![]() Wejdź w Options>Graphics>Advanced i zaznacz Show Licht Effects.Kliknij na OK i już masz w porządku.
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 04 2004
|
![]() spróbuj przeinstalować sterowniki karty graficznej to może być jakiś problem z nakładaniem tekstur...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik forum
![]() |
![]() Tylko nie wime czemu ale nie moge zaznaczyc Show Licht Effects ;\ Pomuz ;p
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 03 2004
![]() |
![]() U mnie jest dokładnie to samo -_-
Nie da się włączyć tej opcji, a karty graficzne też nie przeinstaluje ( nawet nie wiem jak -_- ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 13 04 2004
|
![]() ja bym sciagna najnowsze drivery i dx`a
, jaka masz karte tak wogole ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik forum
![]() |
![]() Ja mam karte Radeon 9600 a w kompie wykrywa mi Radeon 9600 pro.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik forum
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik forum
![]() |
![]() Hehhe.. Spytam sie potem brata jakie mamy sterwoniki. Thx z gory. Jezeli to nie pomoze to sie pozadnie wkurze...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 03 2004
![]() |
![]() Znaczy nie spróboje
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik forum
|
![]() jesli jemu pomoga drivery to tez moze zassac z www.nvidia.com
zreszta ja tak gadam a sie nie znam za bardzo moge was w blad wprowadzic i nie potrzebnie bedziecie sciagac ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik forum
![]() |
![]() Teraz nie wydaje mi sie ze to wina sterownikow bo kiedys mialem tez taki problem potem byl format i po formacie moj brat zainstalowal nowe sterwoniki i dalej blyo to samo ;\
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik forum
|
![]() no to moze nowszego directxa ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik forum
![]() |
![]() Teraz nie wydaje mi sie ze to wina sterownikow bo kiedys mialem tez taki problem potem byl format i po formacie moj brat zainstalowal nowe sterwoniki i dalej blyo to samo ;\
Opz napislame to samo 2 razy ;\ Modernatro usun ten post |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 03 2004
Lokacja: Hiberna
![]() |
![]() Jeśli chodzi o detonatory (nowsze strowniki do kart graficznych GF, bo do Radeona nazywa się to inaczej) to nawet nie ma sensu instalować nowszych, bo to i tak nic nie pomoże. Tibia nie ma żadnych wymagań jeśli chodzi o grafikę (wiem bo grałem zaraz po formacie bez żadnych sterowników, mam GF 440 MX).
Nie mam w sumie żadnego pomysłu co możecie z tym zrobić, może sytuacja ulegnie zmianie po instalacji starszego klienta Tibii ? Ewentualnie zabawa z Direct X'em. Powodzenia
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik forum
![]() |
![]() Ehhhh.. Ty za sposoby na to... Jednka moze ktos sie zanjdzie kto wie co zrobic xD
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków
|
![]() Ja miałem identyczny problem. To chyba wina karty graficznej. Wtedy miałem Xabre 400. Niedawno kupiłem GeForce FX 5600 i już jest w porządku. Ale przy poprzedniej karcie nie pomagały żadne nowe sterowniki. Chyba czeka cię wymiana karty graficznej (spoko - moja kosztowała tylko 500 zł, gorąco polecam).
![]() |
#18 |
Zbanowany
Data dołączenia: 01 02 2004
Lokacja: Gostyń
![]() |
![]() tez tak mialem i trzeba po prostu wgrać nowego directa
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
UnlimitedWarnWorks
Data dołączenia: 14 01 2004
Lokacja: Warszawa
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Od kiedy to GeForce 5600FX kosztuje 500zyla? hehehehe! Taką kartę za 250zeta kupisz! Wiesz co to jest giełda?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik forum
![]() |
![]() Ja zmienialem graficzna po wakacjach i wszystko good bylo... ale chyba jednak przekonam sie do directx'a.
|
![]() |
![]() |