Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Mainland

Notki

Mainland Wielki i tajemniczy kontynent... Tutaj odkrywamy jego tajemnice...

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 21-04-2004, 11:46   #1
SkiLo
Użytkownik Forum

SkiLo's Avatar

Data dołączenia: 05 12 2003
Lokacja: Kalisz, Łódź

Domyślny trudne zycie lowlvl

Kumpel zaczal grac w tibie za moja namowa. Ma pallka 9lvl i kiedy tylko jest sam pare metrow od miasta (Thais) to odrazy zaczyna jakis nOObowaty pk-er go bic (mniej wiecej 10-20lvl). Zaatakowany byl juz chyba z 8 razy, z czego 3 razy padl, a raz fuksem zdarzylem dobiec i mu uh-em pomoc, a pozniej ubilem oprawce.
Czy naprawde teraz tak ciezko jest pomimo systemu banowania?

Hail LoV !!!
SkiLo jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 21-04-2004, 13:01   #2
Shebie-pall
Użytkownik forum

Data dołączenia: 20 04 2004

Shebie-pall ma numer GG 4610514
Domyślny Live is brutal

Zycie w tibi jak w zyciu, jest na poczatku ciezkie. Kazdy wedlug mnie mial takie problemu w mniejszym lub wiekszym stopniu. Ale niestety tibia zmierza w takim kierunku, ze kazdy newbie bedzie mial coraz gorsze zycie. Gosciu ma red skulla i chce sobie swoje smierci odbic na poczatkujacych. NEWBIE znajdzcie sobie protektorow, to jedyne wyjscie.
Shebie-pall jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-04-2004, 15:51   #3
Zeal
Użytkownik forum

Data dołączenia: 18 04 2004

Domyślny nie jest aż tak źle

Wcale nie jest powiedziane, że newbie ma trudne życie. Może trafił na nieodpowiednie miasto? W Venore jest dość spokojnie, okolice dobre do expa, PK dosyć mało. W AB jest ponoć dużo Polaków, a mało PK. No a Thais... jest dość niebezpieczne...
Ponadto, warto również tak się zachowywać aby nie sprowokować potencjalnego PK. Nie znasz gościa - nie wyzywaj, nie wchodź w drogę, nie przeszkadzaj. Gdy widzisz, że jest to PK i Cię zatakuje - poproś o pomoc na game-chat lub krzycz Może Twój kumpel o tym np jeszcze nie wie? Może chodźcie razem expować?
Od 15-20 lvl z Pk raczej się problemów nie ma (z takimi jakich uwzględniłeś, polującymi na newbie).
Zeal jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-04-2004, 17:16   #4
Karwa
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 14 04 2004
Lokacja: Piła

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez Shebie-pall
Zycie w tibi jak w zyciu, jest na poczatku ciezkie. Kazdy
czy uwazasz ze pozniej jest latwiej? wqrwisz kogos to nie bedzie ze po tygodniu zapomna o co chodzilo i bedzie luz lecz przeciwnie piora cie az nie zaplacisz (jesli dali ci taka mozliwosc) nie ma ze boli.
stary 21-04-2004, 17:59   #5
Litawor
Użytkownik Forum

Litawor's Avatar

Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków

Domyślny

Życie w Tibii zawsze jest ciężkie. A niskie levele często nie znają jeszcze zasad panujących na mainie i przez to giną. Często dobijają potwory innych graczy, kradną loot itp.

"Przede wszystkim należy uświadomić sobie, że miarą stopnia, w jakim ideologia zniewala ludzkie umysły, jest zbiorowa niemożność dojrzenia alternatywy." - Tony Judt
Litawor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-04-2004, 18:44   #6
Zeal
Użytkownik forum

Domyślny

No właśnie, kradną lootbagi ! <dead>
Cały problem polega na tym żeby właśnie nie wchodzić nikomu w droge i nie sprawiać kłopotów, bo przez to można na każdym lvlu zginąć...
stary 22-04-2004, 12:12   #7
SkiLo
Użytkownik Forum

SkiLo's Avatar

Domyślny

kumpel nie robil nic zlego po prostu szedl swoim palkiem na 9lvl.
co do protektorow to nie zdarza pomoc (mi sie udalo raz na 8 razy dobiec na czas), pozniej pozostaje zemsta tylko. Ale dead jest deadem i takiemu lowlvl moze odechciec sie grac.

Hail LoV !!!
stary 22-04-2004, 14:11   #8
Zeal
Użytkownik forum

Domyślny

Może lepiej niech się przeniesie do bezpieczniejszego miasta? Thais i Carlin zdecydowanie nie są bezpieczne
stary 22-04-2004, 14:14   #9
Fallorian Thennars
Użytkownik Forum

Fallorian Thennars's Avatar

Data dołączenia: 06 02 2004
Lokacja: Wołomin (respekt)

Wyślij wiadomość przez ICQ do Fallorian Thennars Fallorian Thennars ma numer GG 5367727 Adres Jabbera do Fallorian Thennars
Domyślny

Ja mam jeszcze drastyczniejszą historie. Grałem na Hibernie. Mało PK, ale zdarzają sie. Wracałem z polowania na Trolle w Carlin. Jakiś gość zaproponował trening. Zostawiłem se tylko Daggera, Wooden shielda i plecak. Idziemy troche za miasto i klepiemy sie. Gość był newbie i nie wiedział, że do treningu zdejmuje sie pancerz i bierze najsłabszą broń. Ale w końcu to newbie. Zjechał mi z 60hp chyba aż przyszedł jakiś kolo z przywołanym Orc leaderem (ten facet był zawodowym PK, miał 4 postacie i wszystkie miały bana za player killing). Byłem zajęty innymi ważnymi rzeczami i kiedy wróciłem widziałem tylko trzy napisy: You lose 100hp due to an attack by Orc leader, You lose 30hp due to an attack by Orc leader noi oczywiście You are dead. Każdy kiedyś umiera, tyle że miałem tam Bone key. I musiałem stworzyć nową postać. Nie żałuję te nowe serwery są całkiem fajne.
stary 22-04-2004, 19:43   #10
Volkirk
Użytkownik forum

Data dołączenia: 31 03 2004

Volkirk ma numer GG 3713550
Domyślny

może jakąś firme Security from Newbie założyć i np. ochotnicy lub NPC by chodzili z tobą i tworzyli jakąś tarcze wokół ciebie.Wszystko to pod drobną opłatą w zależności jaki czas wynajmujesz danego ochroniaża
Volkirk jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-04-2004, 19:54   #11
Karwa
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez SkiLo
kumpel nie robil nic zlego po prostu szedl swoim palkiem na 9lvl.
moj qmpel sobie stal. poszedl doi kibla i jak wrocil patrzy "u r dead". 7x lvl mial wyedy chyba. no ale oprawca zaplacil potem 500k
stary 22-04-2004, 21:08   #12
Zeal
Użytkownik forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez Karwa
moj qmpel sobie stal. poszedl doi kibla i jak wrocil patrzy "u r dead". 7x lvl mial wyedy chyba. no ale oprawca zaplacil potem 500k
[ot]
500k?? Chyba pół Tibi musiał się z nim złożyć ^^
Poważnie tyle zapłacił czy pomyliłeś sie o jedna zero?
(wybacz, ale dla mnie sumy ponad 5k już są duże)

500k = 5000 platinium o ile dobrze licze. Takie sumy się płaci w monetach? Czy też w itemach? o_O
[/ot]

Wracając do tematu, ludzie robią sobie low-lvl pk, żeby zabijać niskopoziomowców, mój brat zginął przez takiego, 10 druidek wyskoczył i zaczął z Gfb trzaskać. Ryzyko zostania zabitym przez takiego Pk spada wraz ze wzrostem lvla Potem już tylko high-lvl PK zagrażają
stary 23-04-2004, 02:07   #13
SkiLo
Użytkownik Forum

SkiLo's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez Zeal
Może lepiej niech się przeniesie do bezpieczniejszego miasta? Thais i Carlin zdecydowanie nie są bezpieczne
to nie wchodzi w gre, gramy w kilku w thais i zazwyczaj lowlvl kumple trzymaja sie po dwoch, wtedy pk ich nie rusza. gorzej wlasnie jak niskolevelowiec sam chodzi

@Karwa
500k ? za taka kase to mozna wszystko. bez przesady, ale jak ktos ma taka kase to ma hilvl i mase kumpli wiec nikomu by tyle nie zaplacil.

Hail LoV !!!
stary 23-04-2004, 08:05   #14
Maniack
Użytkownik Forum

Maniack's Avatar

Data dołączenia: 08 04 2004
Lokacja: zabierzow bochenski

Stan: Na Emeryturze
Imię: Neust
Profesja: Elite Knight
Gildia: Chair Kids
Świat: Unitera
Poziom: 154
Skille: 97/85
Poziom mag.: 9
Domyślny

yyyy..... sorki ale co do 500k.. Karwa z tego co widze tez ma wysoki lvl... i zapewne qmpli z highlvl tez ma...
tak wiec chyba mogl by wyegzekwowac od jakiegos koscia taka sume
22 czerwiec 2009 - podporucznik
Maniack jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-04-2004, 15:49   #15
next great sorcerer
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 07 03 2004
Lokacja: Sosnowiec, Darashia

Domyślny

ech PK jest zmora tibii odkad pamietam(oprocz rook ale...) dodaje smaczku fakt ( tak jak loorowanie) ale kiedy jest fachowe np. nie jakis 15 pal jedzie na 13sorca tylko: idzie trzech 70+ (sorc/druid +knight + palladyn) i wymorduja cale thais. loorwanie tak samo jak loorujesz minosy to wiesz... ale 3GS+1DL+2Dragii Hunter to gratz.

wracajac do tematu PK sa zawsze ale im pozniej tym mniej(zapytaj Bublle)
Initiate of White Tower
25lvl+
41mlvl+
next great sorcerer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-04-2004, 18:45   #16
SkiLo
Użytkownik Forum

SkiLo's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez Maniakalny Zabojca
yyyy..... sorki ale co do 500k.. Karwa z tego co widze tez ma wysoki lvl... i zapewne qmpli z highlvl tez ma...
tak wiec chyba mogl by wyegzekwowac od jakiegos koscia taka sume
jak bedziesz mial 500k to pogadamy.

Hail LoV !!!
stary 23-04-2004, 22:19   #17
Zeal
Użytkownik forum

Domyślny

Hmmm 500k to jest np 2x DSM + Boh + @. Jeżeli np. kumple Karwy & Karwa > ten typek i jego kumple, to chyba warto zapłacić jakąkolwiek cenę, bo np. perspektywa zrookowania z lvl 7x jest zniechęcająca. Wcale się nie dziwie, że koleś zapłacił, też bym zapłacił, ale aż tyle kasy?
stary 23-04-2004, 22:23   #18
Karwa
Użytkownik Forum

Domyślny

Na tego koelsia napierala cala gildia a ze ma ponad 100 lvl to mu sie oplacalo zaplacic 500k niz zostac zrookowanym ( lub wywyolac wojne )
stary 24-04-2004, 20:23   #19
idZi Master Of Dizaster
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 20 04 2004

Domyślny

ja takich problemów nie mialem naszczęście chociarz w Ab jest najwiecej Pk'erow ( mojim zdaniem ) terazz juz duzo ludzi czuje do mnie respect i jest good .. ale jak zobacze jakiegoś 8 levelowca ktorego zaatakowal jaki Noooob ..zbije

-.^
idZi Master Of Dizaster jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-06-2006, 18:13   #20
Aslan as Druid
Guest

Domyślny

A ja mam tylko 12 lvl. Powoli mi sie odniechciewa Tibii po tych atakach na mnie pk. Ja nie kradne ani nie dobijam potworków. Raz poszedłem do banku w thais gdy akurat 7x lvl rozmienial se 1 platinum - czy jak to się tam wabi, na 100 change gold (niewiem czy dobrze nazwałem ale wartość-10k) nie miał miejsca w BP i spadło mu na ziemie, ja nie wziąłem tylko odeszłem do rogu a on za to dał mi 2k i swoje 8k wziął i poszedł, podziękował odchodząc. Myślę, że takie zachowanie jest w porzątku. Jednak i pewnego razu ide sobie uliczką i 2 gości napisało: "JEGO !!!" i zaczęli napierniczać we mnie ;/ . Wkurza mnie to
  Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania