|
Notki |
Magia Magiczne zaklęcia, runy, potężni magowie. Tutaj wszystko o magii w Tibii |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 10 2005
Stan: Aktywny gracz
|
![]() kupiłem to, lecz sie zawiodlem :/ mam 11 m-lev
raz pokazal sie slaby obszar ognia wyprobowalem na jednym kolesiu i to wszystko, jemu prawie nic nie zabralo czy to powod niskego mlev ? ktory mlev trzeba miec aby to dzialalo skutecznie? i jak nazywa sie czar ktory zostawia slady ognia ze jak ktos wejdzie to zabiera mu zycie? dzieki za pomoc. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 07 2005
Lokacja: Jaworzno
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 101
![]() |
![]() 1 Masz mały mlvl i lvl
2 obrażenia na ludziach są o połowe mniejsze 3 Ten czar nazywa się Firebomb albo fire field (zależy na jakim obszarze)
boom! Ostatnio edytowany przez J0hny - 20-10-2005 o 14:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 08 2005
Lokacja: Stolec uOrkiestra
Imię: Major Doomus
Profesja: Sorcerer
Świat: Guardia
Poziom: 21
Skille: 18/19
Poziom mag.: 31
|
![]() Kolega wyżej chyba wszsytko wyjaśnił
![]() Chociaż możliwe że pomyliło ci sie GFB z Fireballem (tym normalnym dla "n00bków XD") albo Firebombem, praktycznie, to radzę żebyś potrenował nad mlvlem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 10 2005
|
![]() Cytuj:
a jaki lev magi tezeba miec zeby np. ludziom zadawac mocne obrazenia kiedy mnie atakuja? czy lev ma cos wsplnego z mlev ? czy lev wplywa na obrazenia zadane poprzez mlev ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
|
![]() Raczej nie ale GFB jest lepszy na potwory,gdy jest ich dużo.Jak pekujesz to jeszcze kogoś przypadkiem rąbniesz i będzie jazda(nawet dead
![]()
Nauczie się odmianów końcówków,bo będziecie mieli dwójów jak mrówków. Best solo:,Cyclops,Beholder,Mino Guard,Demon Skeleton Best team: Dwarf Guard,Dragon, Ostatnio edytowany przez AdamS_ - 18-10-2005 o 07:01. Powód: Brak |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 14 10 2005
Stan: Na emeryturze
Imię: Harth Nir
Gildia: Tibia Street Elite
Świat: Xenera?
Poziom: 19
Skille: 18/20
Poziom mag.: 25
|
![]() a propo fire fieldu to dobrze sie z nim PKuje low levele
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 06 2004
Lokacja: Wrocław
Imię: Cos, co jesz z Sosem
Profesja: Elite Knight
Gildia: Hogwart
Świat: Kyra
Poziom: 50
Skille: XxX/xXx
Poziom mag.: 6
![]() |
![]() Tak lvl wpływa na obrażenia...
O ile pamiętam to jest pewna Formułka.. Lvl *2 Mlvl *3 = XxX % Jeżeli wychodzi ci poniżej 100% to zaokrągla się to do 100% (tak obliczasz siłe swoich czarów) Polecam kalkulator http://www.tibia.pl/calc.php na Tibia.pl Bardzo przydatny
Monastery of Dead Always in my Heart Ostatnio edytowany przez Raiderek - 20-10-2005 o 14:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 25 08 2005
Świat: Fortera
Poziom mag.: 42
![]() |
![]() To jak mocno walisz z gfb mozesz sobie sprawdzic w kalkulatorze, który jest tutaj na stronce. A fakt jest taki ze jakies istotne zmiany co do siły z jaka uderzasz runą widać tak kolo 20 lvl i minimum 30mlvl. Wtedy uderzasz mniej wiecej po 70-80 w potworki co bardzo sie opłaca przy sporej ilosci potowrkow. Ja tak np. robie na darashii na minosach. Czekam az mnie okrazy 8 a potem ...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 06 2005
Imię: Mikes of Jamera
Gildia: Night Soldiers
Świat: Jamera
Poziom: 28
Skille: 19/23
Poziom mag.: 37
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Guest
|
![]() a ja mam pytanie, walac GFB w cos lub kogos, moge przez przypadek siebie tez walnac albo mnie to nie rusza?
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: Sosnowiec
Stan: Na Emeryturze
Imię: Polalunia
Świat: Aldora
|
![]() Ciebie nie rusza gfb, jedynie fieldami możesz oberwać. Co najwyżej przez przypadek możesz zaatakować kogoś niechcący z run obszarowych, wtedy safe mode nie pomoże
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 08 2005
Lokacja: Stolec uOrkiestra
Imię: Major Doomus
Świat: Guardia
Poziom: 21
Skille: 18/19
Poziom mag.: 31
|
![]() Cytuj:
No bo jest GFB (great fire ball) i zwykły słaby Fire ball ! Zanim skomentujesz pomyśl ok? Ale osobiście uważam że FireBomb rulez ! ![]() Ostatnio edytowany przez Major Doomus - 20-10-2005 o 19:19. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik forum
|
![]() czy z gfb nieda sie przebic , tak jak z explo , strzelalem z explo do kolegi , jeszcze inom postaciom i sie nieprzebilem . Kazdym runem wolno sie nieprzebic ????
|
![]() |
![]() |