|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Zbanowany
Data dołączenia: 03 10 2005
Stan: Na emeryturze
Świat: Xantera
|
![]() No mam duży problem, który wiąże się odkąd gram w tibię.
![]() Mam Neostrade 512 na 4 osoby czyli kazemu przypada po 128. Jest to sieć lan. Jest normalnie kupiona neostrada na 1 osobe. Czyli,żę ci z neostrady myślą ze 1 osoba ma neostrade. Mojego wujka sposób polegal na przeciognieciu 4 kabli. Wiecie zeby wiecej osób korzystało z neta. W 1 budynku korzystajo z neta 3 rodziny(ja,wujek ciocia 2 bracia, wujek ciocia brat) a w 2 budynku koleżanka. Ja kiedyś miałem modem, który pozwalał telefonowi np. wysliwetlać jaki numer dzwoni tak jak na komórce,zlikwidowałem go ponieważ zrezygnowałem z domowego telefonu, a po 2 składaliśmy się na neostrade na 4 osoby. ![]() ![]() 1. A poco jest internet? Do ściągania. Każdy płaci tyle samo i ma takie same prawa( tylko że mnie udupili wujek myślał że jestem cymbał i on zamiast mieć szybkość 128 ma 192 zabrał mi połowe szybkości( wujek jest administartorem) |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 04 2005
Lokacja: Kraków
![]() |
![]() Kupić sobie własną neostrade.
![]() |
#3 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem
|
![]() pogadac z wujkiem <ironia mode on>ze jesli nie będzie normalnie neostrada to zaraz kumple wparuja
![]() Ew. jak ktoś pisał kupic sobie własną
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 04 2005
Lokacja: Kraków/
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Przestać grać w tibie...
#5 |
Zbanowany
|
![]() wiesz gadac tak do wujka że kumple wparuje to wiesz niewypada..
A co do neta... słyszałem żę można podzielić go jakoś według potrzeb? wytłumaczcie na czym to polega.. ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 07 2004
Lokacja: who cares.....?
Stan: Niegrający
Imię: Scary Menthos
Profesja: Master Sorcerer
Świat: tu i tam
Poziom mag.: wy
![]() |
![]() widzisz.... zbrodnia nie poplaca.... wrzuc wujkowi na kompa tego trojana, pozwoli ci kontrolowac jego predkosc z internetem http://v-lo.krakow.pl/~filix/boom.html
i zacznij czytac od początku ((; |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 01 2005
Lokacja: Zgorzelec
Stan: Początkujący
Imię: Lord Karrak
Profesja: Elite Knight
Świat: Isara
Skille: 88/87
Poziom mag.: 6
|
![]() Podstawowe pytanie:
Kto jest głównym 'właścicielem' tej Neostrady? Jeśli Ty, śmiało możesz zagrozić wujkowi, że mu odetniesz neta, gdyż taki sposób podziału internetu na 4 jest dopuszczalny, ale tylko jeśli poinformujesz TP o takiej propozycji i TP na to przystąpi. Bez ich wiedzy jest to nielegalne, więc możesz szantażować wujka ![]() Jeśli natomiast neostradę kupił wujek - tak jak radził Rabanbar, kup sobie własną. Pozdrawiam, LK
![]() |
#8 |
Zbanowany
|
![]() wujek i tak sie skapnie ze mu sie internet piepszy.. Powie moim starszym i bedzie jeszcze gorzej. Narazie mam tylko hasło na kompa wiecie w dosie jak włancza się kompa. I niewiem jak jest odgadnoć.
Weście podajcie jak moge z dosa hasełko ściągnąć |
![]() |
![]() |
#9 |
Zbanowany
|
![]() No to będę musiał se własnego neta kupić .. Ale dopiero rozwiązanie rozmowy możęmy się podjąć w Marcu.. A starsi kasy nie mają ale to inna bajka..
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 12 2004
|
![]() Ściągnij z internetu program NetCut, służy do "odcinania" internetu innym użytkownikom Twojej sieci LAN, a jeżeli dobrze się doczytałem, ów taką posiadasz. Masz wujka c***a, bądź większym c***em! A co! Ha!
|
![]() |
![]() |
#11 |
Guest
|
![]() wyromb mu tube i niech nie strzela z dupy
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Mytho(L)ogy Hero
|
![]() No to może tak:
§ 6 W ramach korzystania z Usługi Klient zobowiązany jest: (...) 3) nie umożliwiać korzystania z Usługi innym podmiotom poza Lokalem bez zgody TP, (...) § 16 Korzystanie z Usługi, w innym miejscu niż Lokal, wymaga sporządzenia Aneksu do Umowy. |
![]() |
![]() |
#13 |
Nieobecny.
|
![]() W przypływie dobrego humoru powiem ci, co będzie cię interesowało:
Linux ipp2p QoS HTB CBQ iptables shaperd Życzę miłej nauki ![]() Dobranoc. |
![]() |