|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 10 2004
Lokacja: Krakow
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Knight
Świat: Nebula
Poziom: 52
|
![]() Jak w tytule, czyli:
Dzien 1: Po zakupie Pacca, postanowilem spersonalizowac konto - po calym procesie na moim wspanialym 17 calowym cieklokrystaicznym monitorze ukazal sie wielki nais recovery key, ktory spisal na wspaniala zolta katreczke i dolaczylem do mojego zbioru samoprzylepnych karteczek przylepionych do krawdzi monitora. Poszedlem spac. Dzien 2: Gdy swe oczy otworzyłem Wielki żal ogarnął mnie Po policzkach łzy spłynęły Zrozumiałem wtedy, że... Moja postac dostala hacka Gdy ja wlasnie kupilem PacKa [ blad celowy ] Do rzeczy. Hack - passy nie wchdza, mail nie dziala. Oczywiscie mam recovery keya, ktorego ivul hacker nie jest w stanie znac bo w koncu nie pisalem go na klawiaturze tylko na jednej z wielu zoltych karteczek przylepioneych do mego monitorka. Skoro mam recovery keya to powinna sie pojawic opcja w LOST ACCOUNT zeby zmienic maila natychmiastowo i na tego mala otrzymac nowe passy. LECZ! Personalizacja konta trwa 7 dni, a minal dopiero jeden dzien. Czyli Haker ma jeszcze 6 dni na zmianie danych personalnych. Czy haker po zmianie danych dostanie nowego RK? Czy mam mozliwosc odzyskania konta i uzywania RK dopiero kiedy proces personalizacji konta zostanie zakonczony? [czyt tydzien ] Co jezeli haker ma dostep do danych w personalizacji? Whats now?
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
|
![]() ja mam tak samo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ale jutro mija ostatni dzien i moze zadziala moj rec key ![]() ale ten goscu (hacker) tylko raz sie zalogowal na moje konto PS. nie patrz na moje dane <-------------- one juz sa stare nie chce mi sie zmieniac ![]() PS2. Rozumiem cie ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez ~Arthas~ - 22-02-2006 o 19:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Nie, Hacker nie uzyska nowego r-keya
![]()
![]() |
#4 | |
Moderator
Data dołączenia: 10 09 2005
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Cytuj:
![]() Być może wydaje ci się, że taki sposób przechowywania recovery key jest bezpieczny, ale czy jesteś w 100% pewien, że możesz zaufać np. kolegom, którzy przychodzą do ciebie? Ostatnio edytowany przez Duch Niespokojny - 22-02-2006 o 20:23. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 05 2005
Lokacja: Gdzie mnie potrzebujesz?
Stan: Na emeryturze
Świat: Titania
![]() |
![]() Heh.
Szczerze to masz przypał. Jeżeli gościu myśli to naciśnie edit i zmieni dane... Po 7 dniach wyśle kopie paszportu do CipSoftu i uzyska nowy rec-key. Możesz stracić postać, ale niepowiedziane, że On Ci ją odbierze. Pozdro
![]() |
#6 | |
Moderator
Data dołączenia: 10 09 2005
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Duch Niespokojny - 22-02-2006 o 21:23. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 05 2005
Lokacja: Gdzie mnie potrzebujesz?
Stan: Na emeryturze
Świat: Titania
![]() |
![]() Cytuj:
Teoretycznie nie ma możliwości, bo nawet niemógłby udowodnić, że to było jego konto... Pozdro Temat do zamknięcia, bo offtop się robi ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 10 2004
Lokacja: Krakow
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Knight
Świat: Nebula
Poziom: 52
|
![]() JESZCZE NIE JESCZE NIE! xD
jedno pytanie: Abym mogl odzyskac konto uzywajac rec. keya musze odczekac tydzien az personalizacja konta zostanie zakonczona? Jak narazie opcji zmiany maila natychmiastowo - nie ma.
![]() |
#9 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Ino hacker wybrał najlepszy moment i zarazem najgorszy. Masz dwa wyjścia:
1) Wysłać stosownego maila do CS wyjaśniając całą informację i podając aktualny r-key 2) czekać aż skończy się okres aktywacji r-keya i jeżeli hacker podał prawdziwe dane złożyć sprawę o przestępstwo internetowe do prokuratury.
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
|
![]() ja mam dzisiaj aktowacje maila
![]() ![]() gosciu hacknol mnie wczoraj jak tibiacom nie dzialala a on zmienil passy. ![]() jak ten *** zmienil dane to go zabije na rl a ci pozostaje czekac jeszcze do konca personalizacji |
![]() |
![]() |