Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Magia

Notki

Magia Magiczne zaklęcia, runy, potężni magowie. Tutaj wszystko o magii w Tibii

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 13-06-2004, 15:36   #1
kabala
Guest

Domyślny Czemu nie Knight...

Czemu Knight nie może używać rónuw ?? druid i palladyn nic niemają związane z runami a ich używają to dalaczego knight nie może ich używać odpowiedzie
!!!...Czekam...!!!

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 13-06-2004, 15:48   #2
Toony Knight
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 14 03 2004

Domyślny

Knight może używać wielu runów więc o co sie tu rzucasz ?
Toony Knight jest offline  
stary 13-06-2004, 15:50   #3
Tiligus
Użytkownik Forum

Tiligus's Avatar

Data dołączenia: 23 02 2004

Domyślny

Explosion -6 magic level
Heavy Magic missile - 1 magic level
Ultimate healing- 4 magic level
Great Fire ball - 4 magic level
Fire bomb- 5 magic level

To sa runki które uzywają knightci

Cytuj:
druid i palladyn nic niemają związane z runami a ich używają
Mają dużo, mogą je robić i używają ich, a dla druida runki są podstawą walki , nie mógbym Sobie żadnej postaci na wysokim levelu wyobrazić Co by nie używała Runków UH (3 czar na mojej liście) Ogólnie temat do zamknięcia XP co co tu dużo mówić:/
stary 13-06-2004, 16:48   #4
kabala
Guest

Domyślny

To czemu na głownej stronie: Klik I whodzisz w czry runiczne to nie ma nigdzie Rycerza co ?? Jeśli nie wierzysz to Kliknij tu I zobacz

stary 13-06-2004, 17:35   #5
elite
Użytkownik Forum

elite's Avatar

Data dołączenia: 09 04 2004
Lokacja: Wrocław

Imię: Tizon Jeon
Profesja: Paladin
Świat: Iridia
Poziom: 44
Poziom mag.: 15
Domyślny

szczerze to nie wiem o co ci chodzi?? Knight nie moze runow robic bo jest uposledzony na punkce magii a druid nie. Tak jest tibia zrobiona i jest ta dobrze jak jest, nie rozumiem twojego problemu, jak chcesz robic runy to zrob sobie inna postac sorca lub druta i rob.
stary 13-06-2004, 18:25   #6
Rothes
Książe Cieni

Rothes's Avatar

Data dołączenia: 03 06 2004
Lokacja: Suwałki / Wrocław

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Guardia
Poziom: 130
Skille: 22/29
Poziom mag.: 73
Rothes ma numer GG 8040057 Adres Jabbera do Rothes
Domyślny

A więc po kolei:

1.
Cytuj:
druid i palladyn nic niemają związane z runami a ich używają to dalaczego knight nie może ich używać
Druid - czy ty wogóle wiesz kim są druidzi w świecie fantasy*? Są to ludzie żyjący najczęściej w lasach, żyjący zgodnie z naturą i którzy starają się być nautralni (czyli ani dobrzy ani źli). A gdy przyjdzie konieczność walki korzystają z pomocy zwierząt i roślin. W tibii może nie do końca tak jest on przedstawiony, ale w każdym razie cząstka tego jest w grze.
Paladyni - również w świecie fantasy* używają magii, ponieważ są to rycerze, którzy walczą w imię dobra i pokoju. Jeżeli chodzi o magię to korzystają z zaklęć swoich bogów. W tibii bardziej przypominają łowców z świata fantasy*. W każdym razie oni też używają magii.
A więc teraz powiedz mi jak to oni nic nie mają związanego z magią????

2.
Cytuj:
Czemu Knight nie może używać rónuw ??
No i tu odpowiedź jest prosta: ponieważ są to wojownicy, a nie magowie. I tak dobrze, że mogą korzystać z jakichkolwiek czarów. Paladyn może używać runów, ale za to ma o wiele ciężej z shieldingiem. Knight nie ma tylu czarów za wygodę skillu shielding. No wiesz wyobraź sobie knighta, który ma dużo cap, dużo hp i może walić z sd no i potrafi blokować potwory i walić je z bliska. To wtedy nie byłby knight a BÓG!!!. Mam nadzieję, że zrozumiałeś o co chodzi.

A teraz trochę offtopic:

Szczerze mówiąc to denerwuje mnie to, iż twórcy Tibii zamiast tą klasę nazwać łowcą nazwali ją paladynem, ponieważ w innych grach gdzie jest całkiem inny świat ludzie uważają paladynów za łuczników, łowców itp. Wiem, że mieli prawo stworzyć własny świat, ale moim zdaniem negatywnie to wpływa na ludzi grający potem w inne gry RPG, ponieważ robią takie błędy, a potem są wyśmiewani (byłem świadkiem takiego czegoś w grze Helbreath).

*Co do tego świata fantasy to patrzyłem na standardowo używany, czyli ta mieszanka Tolkien'owska i kilka innych rzeczy (które nie wiem z skąd się wzięły). Jedną z gier opartych na tym standardzie jest Baldur's Gate (prawdziwa RPG, nie to co jakieś Diablo ).

P.S. Przepraszam za to, że się rozpisałem tak .

Proszę do mnie nie pisać w sprawach związanych z moderacją forum. Zrezygnowałem z pełnienia tej funkcji.
Rothes jest offline  
stary 13-06-2004, 19:23   #7
By$iu
Michail Fradkow

By$iu's Avatar

Data dołączenia: 05 06 2004
Lokacja: Kawal drogi, nikomu nie radze isć piechotą.

Stan: Na Emeryturze
Imię: Bysiu
Profesja: Elite Knight
Domyślny HhH

O co tu chodzi nie rozumie przezciez kngiht jak kazda postac moze uzywac runow(nie zawsze ma na to m lvl albo raczej nigdy niema)Moze ci chodzi o to ze nie ma czaru na prdukcje runow??Wytlumacz albo napisz janiej.
stary 13-06-2004, 19:41   #8
Bobciu
Użytkownik Forum

Bobciu's Avatar

Data dołączenia: 19 08 2003
Lokacja: Pod Monopolowym

Domyślny

Gosciu chodzi o to ze na stronie nie ejst podane jakie runy mozna uzywac tylko jakie mozna robic przy knighdzie nie ma zadnych bo n nei mzoe robic ale moze uzywac to zalezy od mlvla jak juz Ci tutaj wytlumaczono druid, sorc i pall moga robic runy i moga ich uzywac taki np palladyn nei zemo robic SD ale na 15mlvl moze ich uzywac
Bobciu jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania