Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Pokaż wyniki sondy: Ja i Moje życie - czuje się z nim...
Szczęśliwy 33 27.50%
Coś pomiędzy powyższym, a poniższym 63 52.50%
Nieszczęśliwy 20 16.67%
Nie zastanawiałem się 4 3.33%
Głosujących: 120. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 26-04-2006, 21:26   #1
Dan the Automator
Dobo Srobo

Data dołączenia: 23 07 2003

Domyślny Moje życie jest...

Mam do was takie nieśmiałe pytanie, nie ukrywam że jest mi potrzebne do pewnego, powiedzmy, badania :-).
Chciałbym Ciebie (was :-P) zapytać czy uważasz, że twoje życie jest szczęśliwe?
Może jest tak, że cieszysz się całkowicie, we wszystkim widzisz coś pozytywnego? Może (mam wrażenie że największa grupa) widzisz w swojej egzystencji pozytywne aspekty, jednak nie jesteś wolny od zmartwień? Możliwe że twoje życie to bezkres nieszczęść.

A może nie zastanawiałeś się nad tym?

Pytam o to jak się czujesz ze swoim życiem, a nie jaki jest realny stan, tzn nie dla każdego dany, nazwijmy to, brak ma wpływ na ogół "życia".

Strasznie namotałem, ale może takie pytania was naprowadza na to o co mi chodzi:
Czy zdarza Ci sie myśleć o "zamianie z kimś życiem", tzn zazdrościsz czegoś co ktoś inny osiąga?
Czy "bazowy" stan z którym się budzisz jest "Nowy fantastyczny dzień, tyle fajnych rzeczy do zrobienia"?
Jak ciężko wyprowadzić Cie z dobrego humoru?
Co czujesz kiedy słyszysz komentarz (odnośnie twojej osoby) pozytywny, a co jak jest on negatywny?

Ostatnio edytowany przez Dan the Automator - 26-04-2006 o 21:51.
Dan the Automator jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 26-04-2006, 21:30   #2
Walekifa
Użytkownik Forum

Walekifa's Avatar

Data dołączenia: 30 08 2004

Walekifa ma numer GG 8714993
Domyślny

Moje tak

Cytuj:
Co czujesz kiedy słyszysz komentarz (odnośnie twojej osoby) pozytywny, a co jak jest on negatywny?
Pozytywny- to miło mi ale nie podniecam się tym,wole zachowac to dla siebie.

Negatywny? To zależy,czy jest to komentarz jakiegoś debila typu "Ty k**o ty je**a jedna,ci**o jesteś ped**em i gejem i wogóle" z tego sobie nic nie robie.

Natomiast jeśli są to słowa kogoś intelegentniejszego to biore je do siebie,i przemyślam to. Ale zmieniac sie raczej nie zmieniam. Jestem jaki jestem. niektórzy mnie takiego akceptują,a inni nie.

Cytuj:
Czy "bazowy" stan z którym się budzisz jest "Nowy fantastyczny dzień, tyle fajnych rzeczy do zrobienia"?
W weekend/wolne jak najbardziej. Ale jak mam iśc do szkoły,i stracic tam kawał dnia to nie jest to tak optymistyczne.

Cytuj:
Baaardzo ciężko

Moje życie jest szczęśliwe. Nauczyłem się doceniac przyjaźń,i odstawiac bogactwa na dalsze miejsca. Nie mam problemów z rodziną,kolegami.Troche mi żał swojego wyglądu :S Ale ludzie mądrzejsi raczej na to nie patrzą,więc nie jest to tragiczne.

http://www.forum.tibia.pl/group.php?groupid=126

Jesteś fanem Diablo 2 ,ale gra już ci się znudziła?
http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=187841-
Zapoznaj się z tym tematem,a nie pożałujesz!!!!!!!!

Ostatnio edytowany przez Walekifa - 26-04-2006 o 22:06.
Walekifa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-04-2006, 21:49   #3
Dr.Unknown
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N

Stan: Na Emeryturze
Świat: Secura
Dr.Unknown ma numer GG 3815114 Send a message via Skype™ to Dr.Unknown
Domyślny

Jestem szczęśliwy. Od niedawna, ale szczęśliwy. na zmiane mojego życia miały wpływ przemyślenia i wynikające z nich decyzje. Wciąż nie jestem z siebie do końca zadowolony, ale mimowolny uśmiech, wyszczerzenie zębów tak, że aż się ludzie patrzą, z myślą "Życie jest piękne" jest czymś wspaniałym.

Ostatnio edytowany przez Dr.Unknown - 26-04-2006 o 21:52.
Dr.Unknown jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-04-2006, 21:56   #4
Gangrel
Fallen Angel

Gangrel's Avatar

Data dołączenia: 26 01 2004
Lokacja: At the end of Rainbow.

Imię: Va'esse
Profesja: Elite Knight
Gildia: Dreamers
Poziom: 48
Gangrel ma numer GG 1366254 Gangrel ma login Tlenu gangrel_6@tlen.pl
Domyślny

Hmmm...mnie ciągle czegoś do pełni szczęścia brakuje, ale i tak uważam że nie mam dlaczego narzekać. Mogło by być nieco lepiej, ale nie jest źle.

Gangrel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-04-2006, 21:56   #5
Tasior
Użytkownik Forum

Tasior's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Rubber City

Tasior ma numer GG 4749077
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dobo
Strasznie namotałem, ale może takie pytania was naprowadza na to o co mi chodzi:
Czy zdarza Ci sie myśleć o "zamianie z kimś życiem", tzn zazdrościsz czegoś co ktoś inny osiąga?
1. Zdarza mi sie myślec o zamianie z kimś innym ale bynajmniej nie przez jego osiagniecia. ;]
2. Nie, jest to kolejny dzien zmarnowany w szkole.
3. Trudno
4. Zależy kto i co mówi.

Uważam, że jest dobrze ale kilku rzeczy mi brakuje.
stary 26-04-2006, 22:01   #6
Shanhaevel
Użytkownik Forum

Shanhaevel's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las

Shanhaevel ma numer GG dam na pw.
Domyślny

Moje życie jest długie, cienkie i w różowe kropki. Czyli dobrze.
Shanhaevel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-04-2006, 22:05   #7
Luckq
Użytkownik Forum

Luckq's Avatar

Data dołączenia: 21 08 2004
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Coz, nie wiem dlaczego, ale odkad pamietam mialem, i nadal mam, negatywny stosunek do swojego zycia. Pozytywne aspekty dostrzegam tylko jako ulotne chwile, cos co zniknie po kilku godzinach/dniach i nie powroci. Jednak trzyma mnie nadzieja, ze predzej czy pozniej wydarzy sie cos jeszcze, cos pozytywnego. Tak jak na poczatku napisalem, ze swoim zyciem jakos nigdy nie czulem sie dobrze. Z reguly zawsze czuje sie 'nizej' w hierarchii i zawsze zycie innych wydaje mi sie bardziej udane niz moje (oczywiscie mowie tu o zyciu ludzi z otoczenia w ktorym sie obracam). 'Bazowy stan' kazdego poranka...hmmm...najczesciej jestem bardzo zaspany i mysle tylko o tym, zeby znowu sie polozyc. Ale gdy juz przejrze na oczy to mysle "Kolejny dzien taki sam jak inne", jednak po chwili rozwazam kilka opcji co moge w tym dniu robic (a takowych jest niewiele, przez co zapewne mam takie podejscie). Chyba, ze ma sie wydarzyc cos ciekawego, cos co wprawi mnie w dobry humor i pozwoli zapomniec o codziennosciach i oddac sie zabawie, to wtedy przez caly dzien brne tylko do tego, mniej przywiazujac wage do problemow. A jesli juz mam dobry humor to wyprowadzic mnie z niego stosunkowo latwo, wystarczy jakas nieudana proba dokonania czegos, negatywny komentarz na moim punkcie czy po prostu wykreslenie jakiegos wazniejszego punktu z mojego codziennego planu.

Rowniez namieszalem i nasmucilem troche, ale mam nadzieje, ze mozna mniej-wiecej wyciagnac z tego tekstu przekaz jaki chcialem przekazac ;-)
Luckq jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-04-2006, 22:35   #8
]v[ichal
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 20 03 2004
Lokacja: Bydgoszcz, 4don

Imię: Odin Raven
]v[ichal ma numer GG Nie podaje...
Domyślny

W gruncie rzeczy, to nie jest źle, ale mam strasznie chwiejne nastroje. Jednego dnia mam duże plany, a następnego wszystko przekreślam i się dołuje. Ale po głębszych przemyśleniach większość z nas dojdzie do wniosku, że trzeba korzystać z życia i dążyćdo samozaspokojenia ze wszystkich sił. Dla jednych to praca, dla innych rodzina, jeszcze inni oddają się swojemu hobby i jest im z tym dobrze. I na tym polega mój problem Nie wiem co robić ze swoim zyciem, co daje mi FAKTYCZNIE szczęście . Jak na razie to staram się używać jak najwięcej sportu, słuchać muzyki, poznawać dziewczyny. Ale jak dlugo będzie mi to wystarczyło? POzdro
stary 26-04-2006, 22:37   #9
Virius the Master
Zbanowany

Virius the Master's Avatar

Data dołączenia: 20 11 2005
Lokacja: Wrocław

Stan: Niegrający
Domyślny

Dobo, niech zgadne, studiujesz psychologie, tak?

Cytuj:
Nie.

Cytuj:
Nie. Pierwsze co myslę to "Dzisiaj znowu 8 lekcji"...

Cytuj:
Ciężko

Cytuj:
Nie przejmuje się opiniami typu "Debil, idiota, kretyn". Jeżeli jest to sensowny komentarz na mój temat, to chętnie posłucham.

Ostatnio edytowany przez Virius the Master - 26-04-2006 o 22:44.
Virius the Master jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-04-2006, 22:44   #10
Ghost Nieudany
Użytkownik Forum

Ghost Nieudany's Avatar

Data dołączenia: 15 07 2004
Lokacja: TO MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ!

Ghost Nieudany ma numer GG 2875067 Adres Jabbera do Ghost Nieudany
Domyślny

Mogę zapytać? Mogę? Tak? Dziękuję.

Who cares?
Kogo obchodzi moje życie i to, jak szczęśliwy jestem? I czemu ktokolwiek powinien się z tego spowiadać ludziom, którzy w większości "walą z axa a jego kolega druid wali rozdzke"?
stary 26-04-2006, 22:50   #11
Ryłek
Zbanowany

Ryłek's Avatar

Data dołączenia: 23 09 2004
Wpisy bloga: 3

Imię: RC-1262
Ryłek ma numer GG 1617583
Domyślny

Zależy... ogólnie od samopoczucia. Dzisiaj jestem szczęśliwy, jutro też może, ale za dwa, trzy dni będę chodził ze spuszczoną głową. Who cares?
Ryłek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-04-2006, 23:07   #12
$corcerer
Nieobecny.

$corcerer's Avatar

Data dołączenia: 22 09 2003
Lokacja: Gdzieś w Necie. Liczba postów: koło 1337. http://rtfm.killfile.pl

Imię: Scorcerer
Profesja: Sorcerer
Poziom: 23
Skille: 23/22
Poziom mag.: 42
Wyślij wiadomość przez ICQ do $corcerer $corcerer ma numer GG Użyj Jabbera. $corcerer ma login Tlenu scorcerer@tlen.pl Adres Jabbera do $corcerer
Domyślny

Cytuj:
Może jest tak, że cieszysz się całkowicie, we wszystkim widzisz coś pozytywnego? Może (mam wrażenie że największa grupa) widzisz w swojej egzystencji pozytywne aspekty, jednak nie jesteś wolny od zmartwień? Możliwe że twoje życie to bezkres nieszczęść.
Uważam swoje życie za potrzebne. Dlatego sądzę, że jest dobre. Fakt faktem, nie zawsze jest pięknie, ale ogólnie to chyba nie chciałbym się zamienić - to moje życie, kształtuję je tak jak mogę, więc też po części tak jak chcę. Nie chcałbym życia kogoś innego, musiałbym zmienić przyzwyczajenia, ludzi, być może zapomnieć tych, bez których nie umiałbym żyć. Nie, jeśli o to chodzi, cieszę się z mojego życia.

Jasne, moje życie to nie pasmo szczęśliwości, wiecznej hossy, samych wzlotów itd. Są też upadki (te baby to jednak wredne stworzenia), ale jest ta świadomość, że zamienić na życie się nie da, są te powody co wyżej, no i nadzieja, czasami wbrew zdrowemu rozsądkowi i całej reszcie, że jednak coś się uda i ogólnie będzie dobrze.
Cytuj:
Pytam o to jak się czujesz ze swoim życiem,
Dobrze, moje życie, nie oddam.
Cytuj:
Zazdroszczę kupie ludzi kupie rzeczy, ale to nie jest pretekst żeby siąść na tyłku i jęczeć że jest źle, tylko kopas w dupas, bo przecież skoro on ma to czemu ja nie mogę?
Cytuj:
Bazowy stan to jeden z listy:
  • Ciepło mi tu, nie ruszam się (to w zimę)
  • Kto śmie mnie budzić o tak pogańskiej porze?
  • Gdzie ten j*****y pilot od tej cholernej wieży? Zaraz mi bębenki odpadną!
  • Jest dobrze, jeszcze tylko brakuje mi kobiety i mogę tu leżeć (hmm, hmmm, czy na pewno tylko leżeć? ) przez cały dzień
Rano jestem zbyt przymulony żeby myśleć o nowym dniu. Po prostu wezmę, co mi zostanie podane. Prorokowanie nie ma sensu, bo do niczego to nie prowadzi.
Cytuj:
To zależy czym ten humor jest spowodowany. Gdyby ktoś mi powiedział, że nie możę bezemnie żyć (członkowie rodziny odpadają) to nic chyba by mnie nie ruszyło przez tydzień. Są oczywiście sytuacje lub ich zbiory, które sprawiają że mam doła, ale jest to stan przejściowo-chwilowy (patrz: nadzieja). Ogólnie uwarzam się za człowieka ciężkiego do zdołowania.
Cytuj:
To zależy jakimi słowami, przez kogo, o czym konkretnie i w jakich okolicznościach. Zazwyczaj cieszę się, jeżeli mogę komuś pomóc, oraz jak ktoś mi pojedzie po skarpetach, ale z sensem, i, najlepiej, prosto w oczy. Na wyzwiaska pod adresem moim reaguję śmiechem, pod adresem rodziców mam ochotę kogoś, powiedzmy "połaskotać", najlepiej po narządach rodnych i po twarzy. Są takie dziwne sytuacje, jak na przykład ta, że ktoś mi coś dobrego powiedział, a ja dosłownie się przeraziłem, po czym zerwałem wszelki kontakt. To są sytuacje marginalne, ale jednak

Dzięki Dobuś za topic, i łelkam bak po evil mocy side

Dżizas!
$corcerer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-04-2006, 23:49   #13
Gromnjir
Zbanowany

Gromnjir's Avatar

Data dołączenia: 01 03 2005
Lokacja: Susz

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Eternia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ]v[ichal
Jak na razie to staram się używać jak najwięcej sportu, słuchać muzyki, poznawać dziewczyny. Ale jak dlugo będzie mi to wystarczyło? POzdro
Nie na długo. Niebawem zaczniesz gwałcić dziewice, masakrować psy, okradać sędziwe babcie, a w końcu popełnisz samobójstwo :>

Do co tematu - "między poniższym, a powyższym". Z jednej strony się sobie podobam, pewnych cen charakteru za nic bym nie zamienił - ale są też takie, których chciałbym się pozbyć (czyt. zazdroszczę komuś, że się w tym czymś ode mnie różni).
Gromnjir jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-04-2006, 23:55   #14
Baron Kaldrick
Użytkownik Forum

Baron Kaldrick's Avatar

Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: from Dwarves Lands...

Domyślny

Ekshibicjonizm uczuciowy. Prawie jak blog =]

Terry Pratchett, "Straż! Straż!"
Baron Kaldrick jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-04-2006, 00:12   #15

Ville's Avatar

Data dołączenia: 04 03 2005
Lokacja: In da hell

Ville ma numer GG 4610514
Domyślny

jedyne co chcialbym poprawic w swoim zyciu to glos i umiec juz w tym wieku grac na gitarze.

Co tu duzo gadac, czasami jest fajnie czasami gorzej.
Czasami mam ochote zdobywac coraz to nowe rzeczy,
czasami mam ochote umrzec.

i takie tam ;-)
stary 27-04-2006, 00:47   #16
Vekegi
Użytkownik Forum

Vekegi's Avatar

Data dołączenia: 31 12 2004
Lokacja: Bełchatów/"...W państwie pełnym nienawiści..."

Świat: Kyra
Domyślny

Ogólnie uważam że mam szczęsliwe życie, mam dobrych znajomków i wogule

Cytuj:
Pierwsze pytanie
Zdarza mi się to jak każdemu np. ktoś jest bogaty ma kase za która mógłbym kupic wszystkie gadzety które chciałbym posiadac, ale czy ta bogata osoba jest szczesliwa z tych pieniędzy czy ma szczęsliwe życie? Nie zawsze, więc czasami lepiej zostac we własnym wcieleniu. Przykład drugi - jest piłkarz jest sławny gra w dobrym klubie, dobrej lidze - oczywiscie ze chcialbym miec taki żywot jak on grac jak on w dobrej lidze etc.

Drugie pytanie
Jeżeli jest to dzien na który nie ma zadane dużo pracy domowej i do nauczenia to of coz że tak można pomyślec. Jeżeli jest to taki dzien w którym jest sprawdzian, kartkówki to myśle pozytywnie - dam rade, będzie dobrze.
Często tak sobie myśle jeżeli mam dzień mam wolny

Trzecie pytanie
Różnie bywa - raz ciężko, a raz głupie słowo może mnie z równowagi wyprowadzic

Czwarte pytanie
Gdy jest on pozytywny - robi mi się miło chyba, jak każdemu
Gdy jest on negatywny - próbuję to jakoś odeprzec, nie zawsze wychodzi, ale czasami.

Coś czuję że troche odszedłem od pytań ale myśle że zrozumiesz o co kaman.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ghost Nieudany
Mogę zapytać? Mogę? Tak? Dziękuję.

Who cares?
Kogo obchodzi moje życie i to, jak szczęśliwy jestem? I czemu ktokolwiek powinien się z tego spowiadać ludziom, którzy w większości "walą z axa a jego kolega druid wali rozdzke"?
Cytuj:
nie ukrywam że jest mi potrzebne do pewnego, powiedzmy, badania :-)
Dobo napisał że do "Badań" Wystarczy czytac. Nikt ci nie każde wogule pisac.
One odbite w źrenicach, a świat upadły w mitach
Zamiast powstać w krytykach czynów,
kreuje co dnia lepszych skurwysynów
Od siebie minimum by z dumą się nie rozstać 2005
Realia Made in Polska

Ostatnio edytowany przez Vekegi - 27-04-2006 o 00:55.
Vekegi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-04-2006, 00:49   #17
Shinjix
Master Alucard

Shinjix's Avatar

Data dołączenia: 27 09 2004
Lokacja: www.tibiaspy.com

Imię: Yatiru
Profesja: Elite Knight
Shinjix ma numer GG 4032930
Domyślny

Cytuj:
czy uważasz, że twoje życie jest szczęśliwe?
Szczesliwe na pewno nie jest, co nie znaczy, ze sie z nim zle czuje. Masa osob ma to, czego Ja nie mam, a co chcialbym miec. Np. zdrowie. Ale Ja, to Ja. Nie chcialbym byc kims innym.

Cytuj:
Jestem racjonalistą bez złudzen. Zycie jest do dupy i to mnie przy nim trzyma. Nie dam sie pokonać czemuś, co jest do dupy.

Cytuj:
Pytam o to jak się czujesz ze swoim życiem
Całkiem dobrze. Jest mi dobrze z moimi problemami.

Cytuj:
[...] tzn zazdrościsz czegoś co ktoś inny osiąga?
To na pewno. I wtedy nasuwa mi się myśl - skoro on do tego doszedl, to dlaczego do jasnej cholery ja mam nie dojsc?!

Cytuj:
Przewaznie jest - "k****, znow sie nie wyspalem, gdzie jest moja kawa..."

Cytuj:
Zalezy jak dobry jest ten humor, jak staram sie opanowywac i kto/co i jak mnie z niego wyprowadza. Ogolnie jestem osoba porywista i latwo sie wkurzam.

Cytuj:
Pozytywny - nareszcie ktos zobaczyl moje starania,
Negatywny - Przeciez go nie zmusze, zeby mnie polubil, nie? Musi zaakceptowac moje wady i zalety.
†††

I am the pure flame that burns
I am Sirius son
I am the infinite space
I am the most conquering One

Ostatnio edytowany przez Shinjix - 27-04-2006 o 00:51.
Shinjix jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-04-2006, 00:54   #18
Rybzor
CS Tibia.pl Team

Rybzor's Avatar

Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1

Stan: Początkujący
Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Cytuj:
Moje życie jest...
Do bani! .
Rybzor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-04-2006, 09:19   #19
Thomisson
Użytkownik Forum

Thomisson's Avatar

Data dołączenia: 17 02 2005
Lokacja: Old Trafford

Thomisson ma numer GG 7120620
Domyślny

Niestety mogłem tylko jedną odpowiedź wybrać.....
Thomisson jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-04-2006, 09:53   #20
joey
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 06 2004

Domyślny

1. Nie, mam swoje życie i ciesze się ze swoich sukcesów, przyjmuje przegraną.
2. Tak, ale tylko w weekend. )
3. Ciężko. Chyba, że zdarzy się coś naprawde złego lub coś/ktoś zniszczy moje plany.
4. Jeśli słyszę pozytywny, jest mi miło. Negatywny - to zależy jaki negatywny... Negatywny: "Źle to zrobiłeś" to staram się słuchać, gdzie leży problem (nie ukrywam, że to też zależy od osoby komentującej, nie będe słuchał X'a, tibio-holika, który mówi mi, że źle gram).
joey jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania