|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Zbanowany
Data dołączenia: 19 11 2005
Lokacja: Przechlewo
Stan: Niegrający
|
![]() Witam, przechwilom załapałem niespidziewanego kicka i co jest z tym związane prawie trup. Mam pytanie czy to może być spowodowane tym że mam otwartych za dużo programów w tle??
P.S. Wtedy afkowalem ale napewno to nietrwało 15 min+1 min na ruch. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 04 05 2006
|
![]() Mozliwe, ale jakos mi to sie nie zdaza. Jak afkuje (trening,runy) to najczesciej mam wlaczona przegladarke internetowa, antyvira z firewallem i winampa. I jakos zyje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zbanowany
|
![]() Czyli to może być odłączenie neta na chwile?? Obawiam się tego w przyszłości jak będe mocarnym knightem i np. bede na Alinchatorze.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zbanowany
Data dołączenia: 16 03 2005
Profesja: Knight
Świat: Lunara
Poziom: 10
Skille: 46/47
Poziom mag.: 2
|
![]() 1. Nie będziesz na Anihilatorze bo na nawet niewiesz jak to się wymawia i pisze
![]() 2. Może być to spowodowane tym że ktoś zna twoje passy i próbuje wbić na tą postać która aktualnie grasz ( wątpie ). 3. To zazwyczaj wina providerów internetu ( zdarza się ). Czyli że coś im się psuje i coś sie dzieje z netem żę niektórzy niemają a niektórzy mają max 1kb/s transwer a jeszcze inny ma przerwany net przez 10 sec. puźniej ma transfer max 3 kb/s a jezscze a po 5 min. ma 2 razy większy transfer. Kilka tygodni temu od godziny 11:00 miałeś transfer max 5kb/s , to się kończyło 15 min. po tym jak kolega z tibi dzwonił do multimedi ( mieliśmy tego samego neta a ja jestem od niego młodszy i bardziej się wstydze ![]() Jest też mała szansa że to wina tych burz które teraz przechodzą nad Polską. Ostatnio edytowany przez PharadoX - 26-06-2006 o 21:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zbanowany
|
![]() 1. Zdaża się przekręcić nazwe.
2. Raczej napewno nie. 3. Czyli bo nierozumiem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
pokrzywa
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska
Imię: Lobo Destrojer
Gildia: Messangers of Chaos
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
![]() ![]() |
![]() ad 3. Czyli że Twój dostawca internetowy przerywa połączenie na 10 sekund bo musi se cośtam sprawdzić, a osoba niegrająca tylko przeglądająca www tego niezauważa.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zbanowany
Data dołączenia: 16 03 2005
Świat: Lunara
Poziom: 10
Skille: 46/47
Poziom mag.: 2
|
![]() @Up
A żebyś wiedział! Tera wcisnełem Odpowiedzieć i czekałem 15 sec! Tylko czy jest to powodem robienia tematu przezemnie? Może to przez to że mam opere? Nie wiem , ale ja nawet normalnie w CS'a niemoge pograć bo po 20 sec. gry mam zwieche ( czyli cały ekran mi się zcina i nawet jak dalej ruszam myszka i chodze mimo że tego niewidze to postać w CSie stoi w miejscu ). Czekam z niecierpliwościa na wymiane kilku części do kompa ![]() Pozatym powodów lagów może być wiele , ja opisałem zapewne te najrzadziej występujące. Powodem kicka może być także sama tibia i ich sprzęt , pamiętacie sondy robione przez tibia.com w sprawie lagów i kicków? No własnie. Ostatnio edytowany przez PharadoX - 26-06-2006 o 22:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zbanowany
|
![]() To chyba nieto ten kick był 2 sekundowy
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
pokrzywa
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska
Imię: Lobo Destrojer
Gildia: Messangers of Chaos
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
![]() ![]() |
![]() No to Ci przerywa na 0,00000001 część sekundy.......
Powinieneś zacząć od popytania administratora/dostawcy o takie rozłączenia i wynegocjować je o rozsądnych godzinach (np ja mam ip change na neo zawsze o 4.25 w nocy). |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zbanowany
Data dołączenia: 24 12 2005
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Thy slayer
Profesja: Rookstayer
Świat: Candia
Poziom: 9
![]() ![]() |
![]() Temat do kasacji, plx! teraz wszyscy będą pisać o tym, że mieli kicka a mysleli ze nie beda mieli! jakbym pisał temat o każdym moim kicku to juz dawno mialbym bana
![]() |
![]() |
![]() |