--> | --> |
|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Zbanowany
Data dołączenia: 16 09 2005
Lokacja: Forum
|
![]() Czesc
W piatek (wczoraj) wyslalem pieniadze na PACCa do Cipsoftu listem poleconym priorytetowym. Wlozylem do koperty 20 euro, kod referencyjny itp itd i w okienku wszystko wypelnilem. Sie pytam czy pieniadze na PACCa wyslane listem poleconym priorytetowym wciąż dochodzą ? Bo 2 dwie osoby mi pisaly, ze jak wyslalem zwyklym listem priorytetowym to nie dojdzie. Wiec pytam sie Was Dzieki z gory Pozdro. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 06 2006
Lokacja: Krk
Profesja: Knight
Świat: Secura
![]() |
![]() Raczej dochodza, bo cip soft nic nie mowil o tym, zeby bylo inaczej.
Jednak znajac polska poczte troche boje sie o twoje pieniadze ;/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zbanowany
|
![]() Ok dzieki
Ale ja juz czwarty raz wysylam tym sposobem pieniadze na PACC'a i jak narazie to za kazdym razem dochodzilo (3 razy). Moi dwaj koledzy tez wysylali tak samo i tez mi doszlo. Ale pojawily sie watpliwosci gdy kilka osob napisalo, ze moze nie dojsc takim sposobem. Jestem otwarty na wypowiedzi innych, wciaz czekam. Pozdro. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Tychy
Stan: Niegrający
|
![]() Cytuj:
Nie można od razu rzucać się na całą PP tylko dlatego, że są ludzie, którzy są złodziejami i nie wykonują sumiennie swojej pracy. W ogóle to nawet powiem, że gdyby nie listonosze, to wiele listów awet nie doszłoby do adresata, a to dlatego, że ludzie nie potrafią dobrze listów zaadresować. Dobry listonosz na pamięć zna dziesiątki, setki ludzi z osiedla i mogłby dostarczyć list, nawet gdyby na kopercie było podane samo miasto (niewielkie ![]() A co do listów poleconych: jeśli list polecony zostanie zniszczony/zgubiony bądź jeszcze nie wiadomo, co - wtedy PP wypłaca coś ok 100 zł za taki list. I nie ma znaczenia, czy priorytet, czy ekonomiczny - po prostu ten pierwszy szybciej dojdzie, to wszystko. Podsumowując - jest cholernie małe prawdopodobieństwo, żeby dobrze zaadresowana i zaklejona koperta, wysłana jako list polecony, nie trafiła do odbiorcy, a w takim przypadku dostajesz i tak zwrot kasy. Oczywiście, jak na całym świecie są nieuczciwi ludzie, tak samo może być (i pewnie jest) w PP i tak samo pewnie jest w Niemczech, tak samo jest wszędzie. Ataki na PP oparte na relacjach kolegów z podwórka (którzy pewnie sami tego nie doświadczyli, tylko usłyszeli od innych kolegów itd) są bezpodstawne i nie na miejscu. Ja już wysyłałem drogą listową i nie miałem z tym problemu. Offtop: w ogóle mnie zastanawia, czy to taki zbieg okoliczności i niesamowite szczęście, że nigdy nie doświadczyłem ~99% problemów opisywanych przez użytkowników forum?
![]() |
![]() |
#5 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zbanowany
|
![]() Dziekuje wszystkim za odpowiedzi, a szczegolnie Tobie Raynold, uspokoiles mnie.
Mam nadzieje, ze pieniadze dojda : ) Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zbanowany
|
![]() HURA ! PACC doszedł : D
![]() ![]() Czekalem 10 dni ale doszedl ![]() Przepraszam Cipsoft i poczto polska ze w was zwątpilem !! ![]() Hura ale sie ciesze ! ![]() |
![]() |
![]() |