|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 01 2004
Stan: Zbanowany
![]() |
![]() Temat z serii "rozmyślunki".
Przez całe życie jakoś nie znoszę języka niemieckiego. Zawsze, gdy słyszę niemiecki staram się odsunąć na parę kroków, a jak usłyszałem Rammstein to prawie doznałem odruchu wymiotnego... co to ma być? Do samych Niemców nie mam zastrzeżeń, jakoś nie czuję do nich nienawiści, bo wiem, że w nawet najgorszej nacji trafia się osobnik różniący się od innych pod tym względem. Czy może ktoś spotkał się z takim czymś (niekoniecznie z tym językiem)? Co o tym sądzicie?
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 01 2004
Lokacja: Tam, gdzie... Cholera. Tam, gdzie... -Dobranoc.-Powiedzial diabel.
![]() ![]() |
![]() Moze to cos w rodzaju dziedzicznosci-starsi Polacy niemieckiego jezyka miloscia nie darza bo sie go nasluchali w obozach, albo ogolnie w okupowanej Polsce
![]() Sprobuj sie go NAUCZYC. Moze jak go bedziesz znal, to przestaniesz go tak nie lubic. Ja szczerze tez go nie lubie. Same jakies iszszajsehajsebajserajse. Najlepszym jezykiem swiata jest angielski i nic tego nie zmieni. Ale znowu jak slysze chinski albo japonski to od razu mi sie chce smiac ![]() ![]() To po prostu jest chyba na bazie skojarzen, bo jak sie nie zna jakiegos jezyka to sie zapamietuje tylko takie charakterystyczne dzwieki-np przy francuskim to kazdy od razu zapamietuje fhancuskie eh.(francuskie er ![]() ![]()
#3 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() Cytuj:
A mi Niemiecki nie przeszkadza i wcale mi się źle nie kojarzy.
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 09 2004
|
![]() ja nie lubie niemieckiego też ze względu na to że ucze się go w szkole
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
eX Moderator
Data dołączenia: 10 09 2003
Lokacja: Fotel przed monitorem
![]() |
![]() też nie lubię nie niemieckiego ... a co najzabawniejsze moja mama uczy niemieckiego w liceum, moja jedna siostra miała niemiecki rozszerzony w LO, a druga właśnie jest na III roku germanistyki na UW -.-
|
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 03 2004
Lokacja: Tam gdzie rosną bubki.
|
![]() Ja tez nie luibie niemieckiego, a i jescze rosyjskiego. Dlaczego? Moja mama zdawala z tym egzaminow cos jak FCE no i tly e sluchanek w tych jezykach do drugiej w nocy ze sie mialo dosc po pol roku. ;]
Tak be te wu Szwedzki jest smieszbny troche ;] @Magus: bylo keidys panstwo o naziwe Ruś wiec ;] ruski byl Ostatnio edytowany przez she_devil - 24-02-2005 o 15:51. |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 10 2004
Lokacja: Zgorzelec
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() ja, jako iz mieszkam z Zgorzelcy, a Zgorzelec lezy na granicy ze szwabami, ciezko jest nie slyszec tego jezyka.....
jak sie przejde do miasta ciagle slysze "oh, jaaa, ja wol ja wol iś libe alkohol" normalnie mozna pie***lca dostac od tego....
#8 |
Zbanowany
Data dołączenia: 20 02 2005
|
![]() Nie lubie niemieckiego -.-"
Zmałpowany angielski, gadam coś jak sie z kumplami bawie w KL Aushwitz Bilkenau =] Ruski- lubie nawet SŁUCHAĆ Czeski is the best! ![]() ![]() Polski- no comment ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
eX Moderator
Data dołączenia: 26 09 2003
Lokacja: Fangorn Forest
Stan: Na Emeryturze
Gildia: Defenders of Fangorn
![]() |
![]() @She_devil i Anaconde
Nie ma jezyka "ruskiego", rosyjski jesli juz. @Topic Nie lubie niemieckiego, jest dla mnie zabyt twardy. Angielski jest OK, japonski jest piekny i melodyjny a polski... ...polski jest swojski ![]()
2. Moderator nie myli się - moderator ma inne zdanie 3. Moderator nie obraża innych - moderator dobitnie zwraca uwagę 4. Kto przychodzi ze swoimi przekonaniami - wychodzi z przekonaniami moderatora. 5. Szanuj moda swego - możesz mieć gorszego. |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2003
Lokacja: In a Galaxy Far, Far Away...
![]() |
![]() niemieckiego nie lubie do tego stopnia ze na semestr mialem z niego zagrozenie...
![]() ![]() ![]()
#11 |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Nie lubie j. niemieckiego dlatego, ze jest strasznie pogmatwany, szybki i przez to trudno zrozumialy. A musze sie go uczyc -.- Natomiast lubie Rammstein wlasnie za to, ze jest twardy. Nie wiem, czemu, po prostu lubie
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Ja lubie język niemiecki i inne języki germańskie. Może dlatego, że są takie "twarde" i "stanowcze" w brzmieniu
![]() Podoba mi się też rosyjski, chiński i japoński. Takie fajne są i mają fajne znaki ![]() ![]() Da sie przeboleś Talibowskie robaczki terrorystyczne, bardzi ładne w wyglądzie są ![]() A jakie języki mi się nie podobają? Afrykańskie, Czeski i Słowacki. takie dziwaczne dla mnie. No i Brazylijski (czy jakim tam się posługują) ale tylko gdy słychać je w brazylijskich tasiemcach. Reste da się znieść ![]()
#13 |
Użytkownik Forum
|
![]() @Up:
Nie ma jezyka brazylijskiego.. w Brazylii urzedowym jezykiem jest portugalski.. @Topic: Niemiecki srednio lubie. Kiedys mialem wielkie zamilowanie do tego jezyka.. mowilem sobie, ze sie go naucze i bedzie fajnie.. ale jak przyszla szkola z niemieckim.. no to mniej.. Rosyjski jest fajny.. w czeskim sa fajne slowa ( ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2004
|
![]() dziwne... ale jak bawimy się z kuzynami w wojne, biegamy po lesie z karabinami na kulki i gadamy jedna drużyna po niemiecku a druga po rosyjsku
![]() ![]() a rosyjskiego ucze się rekreacyjnie ![]() zeby nie było... ![]() mi się niemiecki źle nie kojaży... poprostu język... jak polski angielski każdy inny [EDIT] i oczywiście najlepszy przedmiot w mojej głupiej szkole Ostatnio edytowany przez joey - 24-02-2005 o 07:34. |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2004
![]() |
![]() Hmm... Niemiecki jest "twardy" "brzydki" i trudny do nauczenia. Oczywiscie dla mnie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 10 2003
|
![]() Ja osobiscie nienawidze niemieckiego ze wzgledu na historie.
"arbeit macht frei", jak slysze te slowa to ciarki mnie przechodza i wstret do tego jezyka jak i do niemcow jeszcze bardziej sie powieksza.
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 11 2004
Lokacja: Thais
|
![]() heh... też niemieckiego strawić nie mogę, twardy, szorstki, brzydki ;]
Angielski stał się dla mnie czymś tak oczywistym, że czasami nie pamiętam, czy dany film miał polski czy angielski dubbing/subtitle ![]() Co macie do czeskiego? Pepiczki wymiatają XD No i mają fajną walutę ![]() Z innej strony - mam straszną obsesję na punkcie japońskiego... moja znajomść owego języka hamuje się niestety na poziomie podstawowym, ale jako tako pogadać umiem... Baardzo ładny, śpiewny i lekki język ^^ Sugoi da!
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N
Imię: Komandor Tarkin
Świat: Secura
|
![]() Lubie niemiecki i rosyjski, pomyśl sobie, jak w porównaniu do niemieckiego, polski (oprócz paru ładnych słów) jest dziwny(i inne języki słowiańskie).
|
![]() |
![]() |
#19 |
eX Moderator
Data dołączenia: 18 09 2003
Lokacja: Szczecin-Zdroje/Wroclaw
Imię: Gimli Ent
Profesja: Elite Knight
Gildia: Defenders of Fangorn
Świat: Azura
Poziom: 89
![]() |
![]() Jak wiekszosc tutaj nie lubie jezyka niemieckiego, tyle ze calkiem dobrze sie nim posluguje ( przez ostatnie 3 lata regularnie w kazdym konkursie j.niem na miejsach 5-15 w szczecinie ). "Brzydko" brzmi, nie da sie nim tak ladnie wyrazac emocji jak bardziej spiewnymi jezykami
|
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 10 2004
|
![]() ja tam lubie niemiecki i nic do niego nie mam, poza tym jest bardzo podobny do angielskiego, oczywiście nie chodzi o wymowe, ale słowa też mają bardzo podobne, a Rammstein to mój ulubiony zespół jak coś
|
![]() |