|
Notki |
Broń i przedmioty Wszystko o broni i przedmiotach. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
|
![]() Siema, peace(te drugie może się za moment przydać
![]() Mam nadzieję, że takiego tematu nie było, szukałem, ale nie znalazłem nic konkretnego. Jeżeli był to proszę-nie bijcie mnie(peace ![]() Spotkałem sie kiedys z określeniem, że bełty przebijają każdą zbroję. Co to oznacza? Czy gdy ktoś strzela z kuszy, to moja zbroja nie ma żadnego znaczenia? I nago i w pełnej zbroji płytowej zarwę tak samo mocno? Z koleji czy nie ma szans na zadanie obrażeń z łuku, gdy ktoś ma MPA? (Strzały niby nie przebijają każdej zbroji). Od pewnego czasu nurtuje mnie ten problem, więc dlatego zakładam ten temat. ![]() Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdro.
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 06 2006
Lokacja: Wawa
Stan: Niegrający
|
![]() ! Witam ! Ja nie spotkalem sie z takim stwierdzeniem i uwarzam , ze to bzdura , bo nie raz jest , ze paladin walnie z belta , a ktos zblokuje zbroja ( zolte promienie ) , nie wiem kto ci takich glupot naopowiadal .
#3 |
Użytkownik Forum
|
![]() Bzdury
Hity sa losowe i moga sie tez zbloczyc na zbroi Gdzies ty to wyczytal ? |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]() ech z atakiem dystansowym jest tak ze bełt lub strzała nie uznaje tarczy czyli nie ma mozliwosci zablokowania tarcza ale blokuje dystanoswy atak tylko i wylącznie armor czyli zbroja im wiekszy arm tym mniejsze straty i wieksza szansa na blok zbroja
@down to domnie czy do topicu bo niewiem czy ja sie pomylilem czy dobrze powiedzlem Ostatnio edytowany przez Krwioplaczasty - 19-10-2006 o 22:57. |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() to dziala, ale tylko na potwory
"Istnieja dwie bezgraniczne rzeczy - wszechswiat i ludzka glupota. Chociaż co do wszechswiata nie jestem calkiem pewien... " (ALBERT EINSTEIN ) ------------------------------------------------------------------------------- |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Z tego co wiem to bełt/strzała przebija każdą tarczę, ale zbroja może go zatrzymać/zredukować obrażenia. Czyli eq ma znaczenie.
|
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 05 2005
Lokacja: Thais
|
![]() A konkretnie to w kontekście Tibii o tym słyszałeś?
Od strony historycznej jest to 100% prawda. Bełty miotane z kuszy sprawdzały się świetnie przeciw ciężko opancerzonym celom. Dobrze wycelowany bełt potrafił przebić płytówkę, nie mówiąc już o tym jak ktoś oberwał takowym będąc w zwykłej kolczudze czy zbroji ćwiekowanej. Ciekawostką jest fakt, że kusza w pewnym momencie została zakazana, jako 'broń niegodna rycerza' ![]() Jeśli idzie o Tibię, to 'wchodzenie' hitów zależy raczej od konkretnego algorytmu, który uwzględnia skille atakującego i ofiary, broń atk., tarczę, zbroję ofiary, plus jakiś element losowości. Albo bełtem/strzałą trafiasz, albo zbroja ściąga obrażenia, nie wiem jak jest z tarczą. Ale nie ma nic takiego jak przebijanie zbroji zawsze. Zresztą zagadaj do kumpla paladyna i niech zaatakuje Cię kilka razy ze zbroją, kilka bez, z tarczą, bez itp. Eksperymentuj i zobacz jakie będą efekty w postaci utraconych HP. Ostatnio edytowany przez sparkman - 20-10-2006 o 01:35. |
![]() |
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 11 2004
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
|
![]() Okej, dzieki za pomoc. Mogę nareszcie spać spokojnie.
![]() @sparkman Hehe, spoko, właściwie to nie zastanawiałem sie nad mocą prawdziwej kuszy. I również słyszałem, że uznawano je za broń nierycerską. Szkoda, że w Tibii kuszy używaja paladyni, a nie rycerze. ![]() @Cashtan Kumpel, taki "masta" mi powiedział. ![]()