Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 26-01-2004, 13:07   #1
Misieq
Guest

Domyślny Najglupsze tolki :)

Gadalem se z tygryseeeem i mysle zaloze temat o "tolkach" jak sie bylo newbie... O to moj:
Gralismy na rooku tygrysek mial byc sorcem i mowie:
- grzesiek wiesz co?
- co?
- jak bedziemy na mainie to jak nie bedzie jedzienia to sobie jelenia przywolamy i go zabijemy ok?
- noo spoko

Usmialem sie jak beka jak sobie to przypomnielismy teraz wasza kolej...

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 26-01-2004, 16:24   #2
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Ja kiedys myslalem : o Boze .....4.2k expa.....jak to duzo...jak ja to zrobie.....jak mozna robic 80lvl expiac ciagle na bugach...
stary 26-01-2004, 16:27   #3
Bimber
Użytkownik Forum

Bimber's Avatar

Data dołączenia: 28 10 2003
Lokacja: Olecko

Bimber ma numer GG 2200791
Domyślny

ja mialem tylko beznadziejne deathy jak bylem w rooku na kazdym lvl chodzilem na roty i na kazdym lvl ginelem i jak tylko nabilem skill/lvl to szedlem zobaczyc czy dam rade i znowu ginelem :
Bimber jest offline  
stary 26-01-2004, 16:58   #4
Verhettin
Użytkownik forum

Data dołączenia: 24 01 2004

Verhettin ma numer GG 5420729
Domyślny

hmm..
ja mialem byc sorcem wiec pomyslalem zesorc e maja zawszeniskie skille (mialem juz 1 postac towiedzialem)
wiec stanolem sobie w moim miejscu w kturym niemozna ani mnie ani szczurka ruszyc
i stalem tak i on mnie bil ....
po jakims czasie kiedy podeszlem do kompa (10min)
patzre a tu kick:/
loguje sie a tu ze dead hehe
killed on 8 lvl by rat

strata 300gp (na rooku to fortuna ) heeheh
Verhettin jest offline  
stary 26-01-2004, 18:33   #5
MatKus
http://tibiaspy.com

MatKus's Avatar

Data dołączenia: 22 07 2003
Lokacja: Opole / Głuchołazy

Stan: Na Emeryturze
Imię: Matkus
Profesja: Elder Druid
Świat: Secura
Adres Jabbera do MatKus
Domyślny

Danubia - 1, może 2 dni po jej powstaniu
wszyscy na rooku, 99,9% ludzi to doświadczeni gracze, a że full ludzi na rook, to każdy szuka expowiska
Poszedłem więc za poison fieldy na szkielety, tam już 2 osoby były, i po chwili jeszcze 1 doszła. I tak stoimy w 4, co chwilę ktoś inny robi rundkę i zabija se szkielety, i gadamy. I m.in gadamy kto jaki domek kupi se. I jeden gość " ja se kupie ten duży na Greenshore, tam można fajnie na makro stać, łowić cały dzień rybki, a obok stać jakiś druidem i robić runy"
Jako, że wiedziałem, że jedną z tych 4 osób był c's, więc do gościa mówię na priv "shut up, C's is listening"
a on dalej swoje, że tam na novej zawsze stoi, nawet w tej chwili, że nigdy nikt tam nie chodzi, więc nigdy za to nie miał bana. Jeszcze ze 3 razy go zdążyłem upomnieć, nim dostał kicka. Oczywiście kick był spowodowany banem

Inna sytuacja : Z kumplem postanowiliśmy zapolować na mumie. A ze obok są beholdery, to jak przyszliśmy, to ktoś na nie polował, a konkretnie milkował (teraz to już niemożliwe, i dobrze). Więc z kumplem do niego mówimy, że to nielegalne itd. Gośc nas wyśmiał. Na co kumpel, że zrobi screena i wyśle C'sowi. Po krótkiej rozmowie, tak też uczynił. Patrzymy, gość dostał kicka - ban. Parę sekund puźniej kumpel dostał kicka - ban. Jak się okazało, na screenie, którego zrobił i wysłał GMowi, była uruchomiona Tibia GG
stary 26-01-2004, 20:53   #6
Linek
Użytkownik Forum

Linek's Avatar

Data dołączenia: 26 10 2003
Lokacja: Kolacja

Domyślny

Ostatnio robiłem sobie runemakera na Eterni i wychodząc z rooka dawałem jakimś dwóm polakom sprzęt i przy okazji trochę gadaliśmy.Ale jeden z nich mnie dobił....
Ja mówię:
-Dobra macie już sprzęt ja idę na maina.
-Dobra narazie.-Mówi jeden
A drugi:
-Weź mnie ze sobą...najpierw mnie potem jego...bo ja tam jeszcze nigdy nie byłem...weź mnie...
I błagał mnie o wzięcie na maina jakieś 5 minut.Nie słuchał nawet co do niego mówiłem.Potem jak się porządnie wydarłem to zaczął trochę słuchać.No i w końcu udało mi się wytłumaczyć że musi mieć 8lvl.Ale tymi błaganiami mnie rozwalił...
stary 27-01-2004, 15:51   #7
Bazolo
Użytkownik forum

Data dołączenia: 09 11 2003

Domyślny

Ja kiedys z kumplami chcieliśmy rzucić się we trzech na jakiegoś high levelovca, żębyśmy mielidobry sprzę i kase jak z maina wyjdziemy. Plan był taki:
Wszyscy razem wyszliśmy na maina, a ja miałem zagadać jakiegoś high lvl, potem miałem dac znać kumplom kiedy mają wyjść i atakować... skille były 15/15 a eq... chyba wiecie jaki....
Bazolo jest offline  
stary 27-01-2004, 16:24   #8
marred
Użytkownik Forum

marred's Avatar

Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Pokoj

marred ma numer GG 2185588
Domyślny

A ja, jak zaczynalem grac w Tibie, to ze dwie godziny zajelo mi dojscie, jak sie zbiera rozne przedmioty. Klikalem prawym przyciskiem myszy, szukalem tam jakiejs opcji take, albo cos w tym stylu, lazilem na raty, ale nie wiedzialem, jak wziac z nich kase, w koncu przez przypadek udalo mi sie przesunac rata i domyslilem sie, jak sie zbiera rzeczy
**&***&***&&&***&&***&&&***&***&&&
***&***&&&*&&***&&***&&*&***&&&***&
****&*******&&******&&***&*******&
*****&*****& &&****&&*****&*****&
******&&&&&***&&&&&&*******&&&&&
marred jest offline  
stary 27-01-2004, 18:22   #9
Dr. Omader
Administrator

Dr. Omader's Avatar

Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 104
Domyślny

Ja na początku nie wiedzialem jak sie worek otwiera. I skąd wziąść złoto to sobie dałem helpa do CS'a A jak mi powiedział że z ratów to znowu mu dałem msg że jak się worek otwiera ale w końcu sam do tego doszedłem.

A jak kumpel na main wyszedl to go prosiłem żeby wrócił do mnie bo mi samotnie a tak fajnie się expiło razem ;p

A i jeszcze ogień wodą chciałem ugasić ;p

A jak na kill statistic patrzyłem to sie zastanawiałem dlaczego najwięcej zabitych potwoków to rotwormy a nie raty. Przecież to takie grożne stwożenia są ;p
Dr. Omader jest offline  
stary 27-01-2004, 18:24   #10
Matheous
Użytkownik Forum

Matheous's Avatar

Data dołączenia: 23 01 2004
Lokacja: Tam, gdzie... Cholera. Tam, gdzie... -Dobranoc.-Powiedzial diabel.

Matheous ma numer GG 2872460 Matheous ma login Tlenu emcid@tlen.pl
Domyślny

A ja moja pierwsza postacia odstawilem cos takiego:Bylem na rooku chodzilem na raty i wypalil mi sie torch i chodzilem po ciemku.Poszedlem do podziemi Akademii patrze-drzwi otwarte a na mini mapie zolta dziurka czyli przejscie.Wlazlem...patrze...A tu po ciemku nigdzie nie widac prezejscia klikam na to skad przyszedlem i nic(there is a hole in the ceilling) no to pomyslalem sobie:zabije sie moze sie pokaze gdzie indziej...poszedlem tam gdzie jest fire i energy i sie zabilem...czekam...czekam...czekam...nie wiedzialem ze trza logout dac...A kiedy indziej wchodze tam (z torchem) inna postacia patrze a tam tuz obok jest drabina...LOOOOOOOOOOL...
stary 27-01-2004, 19:32   #11
Linek
Użytkownik Forum

Linek's Avatar

Domyślny

Temat przeobraził się w opowieści "Jacy głupi byliśmy na rooku" Ja na początku dziwiłem się jak jeden koleś może zabijać trolle. Przecież one takie superextra chyba najmocniejsze Potem też szukałem skrzynek (nie tych ciemnych skrzyń tylko normalnych skrzynek-tych takich pudeł)BO coś sobie ubzdurałem że one pływają po wodzie i chciałem gdzieś na nich iśc Próbowałem też jakoś odpalić tratwę i pływać.Duuużo takich rzeczy było.Albo próba otwarcia snake`a
stary 27-01-2004, 19:32   #12
Olga Sorc
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 27 01 2004

Domyślny

Ogolnie na swojej 1 postaci to chyba 2 tygodnie rooka przechodzilam.hehe a odrazu na 1 lv biegalam i chcialam ludzi zabijac i sie strasznie w*****ałam ze nie da rady :d potem zbluzgalam multum ludzi i na mainie mnie gnoili ale nie bylo tak żle
Olga Sorc jest offline  
stary 27-01-2004, 19:36   #13
Olga Sorc
Użytkownik Forum

Domyślny

re up: No ja próbowałam snaki otwierać a z skrzynkami fajna faza była.Wiecie gdzie jest spike sword na rooku to zbieralam bagi,skrzynki i takie tam i wrzucałam do wody bo myslalam że jak się dużo wrzuci to będą wystawać i sobię po nich przejde
Olga Sorc jest offline  
stary 27-01-2004, 19:39   #14
Linek
Użytkownik Forum

Linek's Avatar

Domyślny

Ja też strasznie długo rooka przechodziłem.No i jak słuchałem opowieści kupmla który miał 9 lvl...sobie myślałem jaki to on jest silny...wyobrażałem sobie maina (jako jedno miasto-tak jak rook ) I jak on mi opowiadał jakie to super rzeczy leżą tam na ziemii to już nie chciałem mu wierzyć.W końcu nadszedł dzień przejścia na maina on siedział przy mnie i mi mówił co trzeba gadać do wyroczni Potem po chwili grania na mainie (1 dzień) on przyszedł do mnie i włącył swoją postać.Ja patrzę! 12 level! I patrzę ile on ma expa!I do niego takie coś:
-ja też tyle będę musiał mieć??
Wtedy te 12,000 czy ileśtam to wydawało mi się strasznie dużo.Tyle że myślałem sobie jakim cudem on to osiągnął.No i zbierałem z ziemii studded armory,axe,hatchet,copper shield (! to mocne jest ) i takie tam.Biegałem z tym szybko,rzucałem,krzyczałem mine itepe...I miałem depo zapchane śmieciami bo cały czas szukałem kogoś u kogo bym to sprzedał
stary 27-01-2004, 19:44   #15
mali
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 25 01 2004
Lokacja: Słubice

mali ma numer GG 4158204
Domyślny

Ja w sumie to rooca 2 tygonie jak nie wiecej przechodzilem Bo ciegle bylem na ratach,az kumpel mi mówi idz na inne potwory kup se line i idz.Mialem 200 cos gp a wiec lina 50gp to poszedlem do sklepu i pisze "I buy rope" nic no to ja "I sell rope" pojawilo mi sie 18gp no to dalem jej 18gp nadal nie mam liny i tak ciagle pisalem "I buy" i "I sell" i w taki sposób stracilem 218gp a za lada bylo duzo kasy mojej i 8lv zrobilem na ratach w ciagu 2tygoni
mali jest offline  
stary 27-01-2004, 19:46   #16
Olga Sorc
Użytkownik Forum

Domyślny

hahaha ja do 14 lv biegałam z barass legsami chain armorem mace i p shieldem i zbieralam żarcie mialam 20 ham i 33 meat czy coś w tym stylu a expilam normalnie na swampach (kolo venore) a kurde kiedys na roty poszlam i mialam viking helmeta (oczywiscie z ziemi bo sama niczego nie zabilam>
Olga Sorc jest offline  
stary 27-01-2004, 19:47   #17
marred
Użytkownik Forum

marred's Avatar

Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Pokoj

marred ma numer GG 2185588
Domyślny

Heh, a ja na poczatku, nie wiedzialem, ze na mainie jest depo i biegalem tak sobie z kasa, az mnie jakis gosciu pknal i sie wkurzylem, napisalem do kolegi, ze mnie peknal i on mi powiedzial o depo .
I jak ktos tam pisal sell FS 15k to tak sobie myslalem, jejku, 15 tys, czyli wazy 1500 oz, ale ktos musi miec wysoki level, aby tyle uniesc, a jeszcze do tego jakies rzeczy. I jak oni wogole moga trade'owac, skoro 15 tys, to 150 razy po 100 gp .
**&***&***&&&***&&***&&&***&***&&&
***&***&&&*&&***&&***&&*&***&&&***&
****&*******&&******&&***&*******&
*****&*****& &&****&&*****&*****&
******&&&&&***&&&&&&*******&&&&&
marred jest offline  
stary 27-01-2004, 19:50   #18
Olga Sorc
Użytkownik Forum

Domyślny

poprostu lolki byliśmy ja też nie wiedzialam o depo i to dlugoo.Znaczy przychodziłam taM bo dużo osób było można bylo cos znaleśc na podlodze itp.ale o tym że rzeczy sie wkłada nie wiedzialam a jak jakis hight lv pokazywal eqip <klad na depot> to go próbowałam przesunąć a potem wałka z ctrl+ f4 robiłam
Olga Sorc jest offline  
stary 27-01-2004, 20:12   #19
Dexipada
Guest

Domyślny

ja kiedys na rooku w sklepie 40 min stalem bo nei umialem torcha kupic:
Ja: HI
Npc: Hello...
Ja: light, candle.. itd ( wszysytko wymianialem tylko nie torch )
Az wkoncu gosc mi powiedzial zebym napisal "torch"
to ja napisalem i sie potem okazalo ze kasy nei mam na torch ^^

stary 27-01-2004, 20:22   #20
Palisanderos
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 07 12 2003

Palisanderos ma numer GG 1894766
Domyślny

Ja jak bylem na rooku to nie wiedzialem ze jest cos jak sword albo axe wiedzialem tylko o clubach. Zobaczylem na stronce cluby, wszystko ok.staje na rynku i wolam "buy staff or morning star" to bylo dolujace
Palisanderos jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania