|
|||||||
| Notki |
| O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
|
Opcje tematu |
|
|
#2 |
|
eX Moderator
Data dołączenia: 26 09 2003
Lokacja: Fangorn Forest
Stan: Na Emeryturze
Gildia: Defenders of Fangorn
|
To kwestia dogadania sie z dostawca ale jesli chodzi o 'NEO' to z tego co wiem jest to zabronione (w koncu to Telekomuna Polska Szajka Akcyjna
). To jednak nie zmienia faktu ze ludzie i tak dziela.
2. Moderator nie myli się - moderator ma inne zdanie 3. Moderator nie obraża innych - moderator dobitnie zwraca uwagę 4. Kto przychodzi ze swoimi przekonaniami - wychodzi z przekonaniami moderatora. 5. Szanuj moda swego - możesz mieć gorszego. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zbanowany
Data dołączenia: 08 01 2005
Lokacja: W moim domu proste, nie?
|
Ja słyszałem o jakimś kabelu sieciowym czy coś
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Rubber City
|
A ja słyszałem że można tylko trzeba im zapłacić za coś i to całkiem sporo. (ręki sobie za to nie dam uciąć)
|
|
|
#5 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 06 2005
Lokacja: Mroczna dolina
|
Wiele internetowych kafejek stosuje technikę podzilenia internetu, mimo, że to nie jest legalne.
Ziomisław: Chyba mówisz w tym momencie o kalbu zbiorowym/osiedlowym. ![]()
|
|
|
#6 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 07 2005
Lokacja: Daleko
Wpisy bloga: 1
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elder Druid
Świat: Iridia
|
@up to jest legalne jesli odbywa sie na posesji wlasciciela Neo. Czyli mozesz dzielic neo tylko na terenie swojego domu/firmy
|
|
|
#7 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 11 2003
Lokacja: Lublin
Stan: Aktywny Gracz
Świat: Isara
|
Łączysz komputery w sieci kablami (każdy komputer musi mieć karte sieciową). Powstaje sieć lokalna w której udostępniony jest internet. Kable mogą również iść do Routera. Tak mniej więcej jest przynajmniej w mojej sieci.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zbanowany
Data dołączenia: 08 01 2005
Lokacja: W moim domu proste, nie?
|
Tzn sytacja wygląda u mnie tak, mam dwa komputery, jeden w tym wypadku jest mocniejszy i służyłby do wykorzystywania sieci w sposób lepszy, oglądanie filmów,granie w gierki online, cRPG ( jak to mnie ostatnio ktoś z RPG poprawił
) a drugi jest raczej nie jakiś full wypas byłby raczej do zwykłego używania internetu, dla maila, szperania na stronach itp.I na przykład jak mam te komputery podłączyć żeby miały wspólną sieć. Tzn korzystały z jednego neta. Odpowiedzcie plx .Ostatnio edytowany przez Ziomisław - 29-07-2005 o 22:26. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zbanowany
Data dołączenia: 16 07 2005
Lokacja: Stalowa Wola
Stan: Na emeryturze
|
Zgoda na dzielenie Neo jest potrzebna tylko wtedy gdy chcemy dzielić poza lokal w którym internet jest zainstalowany. Nie wiem jak to sie ma w mieszkanach i domach, ale znam bardzo dużo osób którzy dzielą neo na 2-8 kompów.
![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Na emeryturze.
Data dołączenia: 24 10 2003
|
Po prostu zajrzyj do umowy, jaka zostala podpisana przy zakladaniu Neo+. Tam jest okreslone, czy wolno udostepniac Internet innym komputerow.
Z tego co sie orientuje, Neo+ mozna dzielic w obrebie jednego lokalu. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zbanowany
Data dołączenia: 16 07 2005
Lokacja: Stalowa Wola
Stan: Na emeryturze
|
@up
niektórzy dostawcy internetu mają także określone "dzielenie w jednym lokalu" tylko jak przyhcodzi co do czego to dostawcy różnie traktują pojęcia "lokalu", wg mnie jest to mieszkanie ew. dom, a dla nich korzystniej jest kiedy "lokal" to po prostu jeden pokój |
|
|
|