![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 12 2006
Lokacja: Kraków
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Princes Keaya
Profesja: Elite Knight
Gildia: Way It Was
Świat: Kyra
Poziom: 125
Skille: 96/93
Poziom mag.: 8
|
![]() Co jest lepsze do blokowania/expienia???
a) Shield of the Mastermind (def:37) z Magic Swordem (48 def:35) ? b) Avenger (50 def:38) |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 01 2007
Lokacja: W Ankrachmun
Imię: Messianic Monk
Profesja: Elder Druid
Świat: Calmera
Poziom: 45
Skille: 18/24
Poziom mag.: 50
|
![]() DO blokowania leprzy jest mms+sov a do ataku avenger poniewaz na full def sie sumuje def broni i tarczy (moja teorja po wielu prubach) a przy broni 2 hended skill defa liczy sie w polowie (od niedawna jestem drutem kiedys bylem knightem)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 05 2005
|
![]() Jeśli nie przeszkadza ci to, że shield nie leci to używaj spokojnie Avengera. Def jest liczony z lepszej broni.
![]() |
#4 | |
Rangers lead the way
Data dołączenia: 25 02 2005
Imię: Kojotes Jano
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Brigade
Świat: Astera
Poziom: 140
Skille: 99/73
Poziom mag.: 23
|
![]() Cytuj:
Dodam że na Tibia.de i Tibia.news robiono badania potwierdzające tą teorię..
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 01 2007
Lokacja: W Ankrachmun
Imię: Messianic Monk
Profesja: Elder Druid
Świat: Calmera
Poziom: 45
Skille: 18/24
Poziom mag.: 50
|
![]() Tak liczony jest def leprzej zeczy ale na full atk ale jak masz full def to sie licza obie zeczy jak niewierzysz to sprawdz latwo mozna to zobaczyc... testowalem broad sworda vs serpent sword+battle shield na full atk obrywalem bardzo podobnie przy obu broniach ale jak wlaczylem full def to ruznice w hitach zadawany przez cyce byly dosyc znaczace jezeli niewierzycie to sprawdzcie sami
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Brzydgoszcz, Fordograd
Profesja: Knight
Świat: RL
|
![]() @Lordkas
Byzydura. Obrażenia były mniejsze bo zmiana techniki walki na full def, je zmniejsza. @Topic MMS+SOV: Atak: 48 Obrona przed pierwszym potworem: 37 Obrona przed drugim potworem: 35 Avenger: Atak: 50 Obrona przed pierwszym potworem: 38 Obrona przed drugim potworem: 38 Av wins. Close topic. Ostatnio edytowany przez Khan - 16-01-2007 o 23:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
pokrzywa
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska
Stan: Niegrający
Imię: Lobo Destrojer
Gildia: Messangers of Chaos
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
![]() ![]() |
![]() Heheh, Khan czyli mając tylko SOV w ręce, a w drugiej nic, drugiego potwora blokuje także SOV'em?
Stawia to w wątpliwość zakup jakiejkolwiek tarczy przy posiadaniu broni klasy SOV. Czy może działa to tylko w przypadku broni dwuręcznych? Czyli mając w jednej ręce SOV, a w drugiej nic drugiego z atakujących potworów blokuje samym pancerzem? Możesz powołać się na jakiekolwiek testy potwierdzające Twoją teorię? ------- Szybki test czy jednoręczna broń + puste miejsce blokuje oba ataki: ![]() Więc wg Twojej teori, wręcz katastrofalne jest noszenie tarczy której DEF jest mniejszy niż aktualnie posiadanej broni ..... Taka wiadomość znacząco zaburza dotychczasową politykę ekwipunkową rycerzy i magów. Ostatnio edytowany przez emilok - 17-01-2007 o 00:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
|
![]() To słowa tutora.
ponoć tylko bronie dwuręczne są na tyle "duże" by pełnić rolę dwóch itemów. W przypadku tylko SOVa wygląda to więc tak: Atak: 48 Obrona przed pierwszym potworem: 35 Obrona przed drugim potworem: brak edit: Wszystko się zgadza. Z resztą: - bron dwuręczna blokuje dwa potwory <- FAKT - bron jednoręczna bez tarczy blokuje jednego potwora <- FAKT - def obu przedmiotów nie sumuje się <- FAKT Jedyne czego przyznam, że nie wiem, to czy bronie dwuręczne korzystaja z Shieldingu. Jesli TAK - to powinny go rozwijać. Jeśli NIE to znaczy, że korzystają z Fightingu, czyli na logikę powinny go rozwijać podwójnie. Ostatnio edytowany przez Khan - 17-01-2007 o 00:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 01 2005
Imię: Master Ozon
Profesja: Elite Knight
Gildia: Dark Signs
Świat: Furora
Poziom: 104
Skille: 88/81
Poziom mag.: 7
|
![]() Jestem posiadaczem SoV
Swoje krotkie spostrzezenia Godzina huntu w Cycopolis z (przy kombinacjach full atak/balanced/full def) a) sam Sov w rece b) Sov z demon shield w rece c) potem test uderzen hitow z sama demonka w rece Spostrzezenia: 1) Sov bloczyl z jakoscia Demon shielda 2) nie bylo widocznej roznicy miedzy samym sovem w rece a sov+tarcza 3) Jedyny plus kombinacji "b" to wzrost shieldingu. Osobiscie wybralbm Avengera, zaraz gdy zrobie PoI - Sov idzie na sprzedaż, gdyz jest on o klasę gorszy od Avengera. Jedyny minus to brak wzrostu shieldingu. Ostatnio edytowany przez Sohard - 17-01-2007 o 00:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Toruń
![]() |
![]() @Khan
Jak Twoim zdaniem jest w przypadku samej tarczy, bez broni?. Bo jesli Twoja teoria bylaby prawdziwa, to nie oplacaloby mi sie zakladac Bright Sword'a do samego bloczenia, majac Dragon Shield lub lepsza. @Emilok & Vil Co wy o tym sadzicie?
Pozdrawiam serdecznie, zalfik - Mr. "wanna be cool" ![]() Zaje*iste koszulki ^_^ Poradnik korzystania z HijackThis www.ortografia.pl Ostatnio edytowany przez zalfik - 17-01-2007 o 12:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Cytuj:
Runy korzystaja z mlvl a go nie rozwijaja. Shielding mozna interpretowac jako zdolnosc blokowania ciosow ( czymkolwiek ), a nawet sam Cipsoft nie jest tak glupi, zeby dac mozliwosc powiekszania tego skilla przy blokowaniu bronia.
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 07 2005
Gildia: Naction
Świat: Refugia
Poziom: 105
|
![]() Kłótnie na ten temat były, są i będą. Cipsoft mógłby to wytłumaczyć
![]()
Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki, a na cuda trzeba poczekać ![]() ![]() When I was a kid I used to pray every night for a new bike. Then I realised that The Lord doesn't work that way, so I stole one and asked him to forgive me.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 19 01 2006
Lokacja: woj.opolskie
Świat: Harmonia
Poziom: 59
Skille: 81/80
|
![]() Cytuj:
Zrobiłem próbę: ściągnołem cały ekwipunek i włożyłem do łapy bone cluba, a nastepnie pozwoliłem się bić dwóm spiderom. Bone club blokował oba spidery. Mało tego! Kiedy zmieniłem broń z bone cluba na daggera czestotliwosć obrażeń wyrażnie spadła, a teoretycznie powinna zwiększyć się, gdyż dagger ma mniejsza obrone! (bone club: def-8, dagger: def-6) Stało się tak dlatego, że club fighting mam na 10, natomiast sword fighting 81. Jest dowód na to, że jeżeli nie używamy tarczy to do zablokowania ciosu bronią wykorzystywany jest sword fighting! Tak wygladały hity z założonym bone clubem: 11:22 You lose 4 hitpoints due to an attack by a spider. 11:22 You lose 1 hitpoint due to an attack by a spider. 11:22 You lose 2 hitpoints due to an attack by a spider. 11:22 You lose 1 hitpoint due to an attack by a spider. 11:22 You lose 1 hitpoint due to an attack by a spider. 11:22 You lose 1 hitpoint due to an attack by a spider. A tak z daggerem: 11:22 You lose 1 hitpoint due to an attack by a spider. 11:23 You lose 1 hitpoint due to an attack by a spider. Stałem mniej więcej tyle samo czasu z każdą bronią. @Lordkas Mała rada - zanim zaczniesz się tu wypowiadać zapisz się na wyrównawcze z ortografi. Ostatnio edytowany przez Xeradus - 20-01-2007 o 12:48. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 28 10 2006
|
![]() Popieram kolege up
Mam 83 sworda i 10 cluba kiedy bylem na zolwaich z gs to mnie walily po 20-40 natomiast w warhamem po 50+ A więc: Do shielda 2 handed broni wazne jest malee danej broni... Shield nie ma zadnego wplywu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 28 10 2006
|
![]() jeszcze jedno..
wychodzi na to ze jak shielding lcizy sie tylko przy tarczy.. a obrona broni zalezna jest od skila sword/axe/club no to tyle ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 01 2007
|
![]() To po co w ogóle są tarcze, skoro dwuręczną bronią blokuje się lepiej?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
|
![]() Hmm.. czyli wychodzi na to, że zawsze blokujemy dwa potwory?
Skoro tak, to rzeczywiscie mozna cały czas używać broad sworda, 2handed sworda i gs'a, nigdy nie wziąwszy do ręki tarczy, a i tak wymiatać. Proponuję jeszcze przeprowadzić eksperyment, czy blokowanie bronią powoduje rozwój danego skila, czy tylko atakowanie nią. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 07 2006
Lokacja: za rogiem
Stan: Aktywny gracz
|
![]() Bardzo kontrowersyjny temat... Bede musial to przetestowac na wlasnej skorze
![]() |
#19 | ||
Zbanowany
Data dołączenia: 19 01 2006
Lokacja: woj.opolskie
Świat: Harmonia
Poziom: 59
Skille: 81/80
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 01 2007
|
![]() Ciekawe...Avenger jest z trudnego questa to na pewno...ale widziałem wiele filmików, i ten miecz mają już postacie 80+lvl....wtedy już wogóle nie warto używać tarczy:/ Za pare miesięcy, to MMS będzie kosztował 10k, bo nikt go nie będzie chciał;P
|
![]() |
![]() |