|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Guest
|
![]() Zwiedziałem Internet w poszukiwaniu czegoś ciekawego o Tibii. Znalazłem jednego OTS'a, ale nie zwykłego. Mapka jest zrobiona przez Mappera OTS'a, oto się jednak nie czepiam. Mianowicie, wiemy że pobierać opłaty za grę "Tibia", może tylko CipSoft, ten OTS, złamał te Prawa i daje PACC na OTS'ie za pieniądze, mianowicie 15 zł -35 zł, ponieważ ceny nie są ustalone, ale ok. tylu za 90 dni PACCa.
Niewiem co o tym myśleć, ponieważ tylko CipSoft może brać opłaty za PACC. Tak więc proszę o komentarze co z tym zrobić. |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
|
![]() Używanie clienta do łączenia się z OTS'em już jest nie legalne.
Edit: Nie jestem teraz pewny co do tego xd. Pozdrawiam Ostatnio edytowany przez Karl0ss - 15-04-2007 o 19:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zbanowany
|
![]() Lol, koleś sprzedaje pacc na OTS'ie. Sam taki serwer JEST legalny, jednak zabronione jest logowanie się nań za pomocą standardowego klienta Tibii.
Pozatym tutaj to Ty łamiesz zasady; dyskusja na temat OTS jest tu zabroniona. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]() @Korektor Serwer jest legalny, ale branie za PACC prawdziwa kase, nie jest legalne.
@Offtopic Wiem ze tutaj nie mozna rozmawiac o OTS, ale ja nie rozmawiam o OTS tylko o Lamaniu Praw Autorskich, i dlatego to tutaj napialem, bo tibia.pl jest najbardziej znana w Polsce strona o Tibii i powinna wiedziec o lamaniu praw autorskich, mianowicie pobieraniu pieniedzy za gre na OTS :/ Ostatnio edytowany przez Yoh_Asakura - 15-04-2007 o 19:59. |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
|
![]() A bo to w jednym? w co drugim otsie tak jest ;d nie ma co się nad tym zastanawiać ludzie grają na otsach i będą grali...
A samo pisanie o OTSach na forum jest nielegalne...
"We francuskim ruchu oporu patrzenie na pluton egzekucyjny uważano za honor, a największym męstwem był uśmiech w momencie strzału" ![]() Zabiłem twojego brata a może pomogłem rozbić twoje małżeństwo?nie ważne co zrobiłem napisz mi notkę JAK WIDZĘ RIPPERA TO MNIE ŻAL ZŻERA. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N
Stan: Na Emeryturze
Imię: Komandor Tarkin
Świat: Secura
|
![]() Pff, co drugi shard, do takiego World of Warcraft chociażby, jest płatny.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 05 2004
Świat: Aurea
|
![]() Chyba jesteś chory, nie w takim sensie rozmowa o OTS jest zabroniona. Zabłysnąć chciałeś?
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2004
|
![]() Wiemy, że rozmowa i stawianie OTSów jest zabronione przez Tibia Rules. Ale czy jest nielegalne w świetle polskiego prawa? Nie wydaje mi się. Co prawda pewnie znajdzie się jakiś wpis zakazujący pobierania opłat za grę, ale to już sam CipSoft powinien to zgłosić - bo jeśli Ty będziesz chciał to zgłosić osobiście, to cię na policji wyśmieją. ;p
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
|
![]() Opłaty za gry można chyba pobierać ale pod warunkiem że odprowadza się jakieś pieniążki do państwa ;d
(za odpowiednią sumkę wszystko można)
"We francuskim ruchu oporu patrzenie na pluton egzekucyjny uważano za honor, a największym męstwem był uśmiech w momencie strzału" ![]() Zabiłem twojego brata a może pomogłem rozbić twoje małżeństwo?nie ważne co zrobiłem napisz mi notkę JAK WIDZĘ RIPPERA TO MNIE ŻAL ZŻERA. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Cytuj:
@Kellerman: Ale Klient i zapewne użyte w OTSie grafiki są własnością CipSoftu, a wykorzystywanie tych elementów do korzyści materialnych łamie prawa autorskie.
![]() |