|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
|
![]() Witam !
Moze nazwa tego tematu i sam temat moze wydawac sie glupia lecz cos w tym jest. np. Angielski temat o dzungli i itp. , nauczycielka pyta sie co to znaczy waterfall . Odpowiadam : Wodospad . (Na fibuli jest wodospad ...) Jesli ktos w tibi patrzy na poszczegolne rzeczy , miejsca czy cos innego widzi obrazem i nazwe po angielsku . Zmierzam do tego ze tibia poniekad uczy slowek po angielsku . End of Transmission ! |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 05 2006
Lokacja: Za górami, za lasami....
Wpisy bloga: 1
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Rookstayer
|
![]() No patrz a ja zawsze myślałem, że jak gra jest po angielsku to normalne, że się to robi, ale najwyraźniej sie myliłem bo to tylko w tibii działa O.o
![]() |
#3 |
Zbanowany
Data dołączenia: 10 01 2007
Lokacja: Wrocław
Stan: Aktywny Gracz
Imię: ancient headhunter
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Zmieniam co chwile-,-
Świat: Aldora
Poziom: zob
Skille: acz sob
Poziom mag.: ie
|
![]() Widzisz, żeby zagrać w tą grę trzeba najpierw nauczyć się w pewnym stopniu angielskiego a nie na odwrót
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zbanowany
Data dołączenia: 24 01 2005
Lokacja: Świebodzin
|
![]() Co do słówek to może i masz rację, ale jeśli chodzi o gramatykę to można się uwstecznić.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 10 2005
Lokacja: Szczecin
Stan: Niegrający
Imię: Druid Ivan
Profesja: Druid
Świat: Guardia
|
![]() Hah, masz racje, też tak raz miałem. Było zdanie i nauczycielka pyta sie co to znaczy loot, ja na to, że to znaczy łup : D Hehe, a wszyscy z mojej grupy w śmiech, że ja to z tibii znam
![]()
![]() |
#6 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem
|
![]() Ta... jasne. Zwlaszcza jak podchodzi do mnie polak i nie wiedziec czemu mówi " You thiefes mine 200 gp"
Słówka- może i...
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() no tibia napafde barco duszo morze nauczyc i to ne tylko slufek po angielsko.
Tak naprawdę to się nauczyłem paru słówek po BR... znaczy portugalsku ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 09 04 2007
Lokacja: Bydgoszcz
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Askara
Poziom: 61
Skille: 90/90
Poziom mag.: 7
|
![]() KrEmAs KAc a Ty "moRZe" za polski bys sie wzial ;-)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 09 2004
Lokacja: Between Heaven & Hell
Profesja: Knight
Świat: Refugia
|
![]() Wszystko zależy od tego w jakim towarzystwie się obracamy...
Wierzcie mi... Pograjcie kilka miesięcy za protektora i jednego z lepszych kumpli mając anglika, zobaczycie jak się zaczniecie starać o gramatyke (a choćby po to, żeby wstydu nie było.) To samo się tyczy innych narodowości, wkońcu chodzi o to aby nas zrozumiano i nie wyśmiano. Ale zaprzeczyć nie można, że przez te pieprzoną gre, napisałem na angolu (RL) "What are U doing?" =.=
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Gdańsk
Stan: Na emeryturze
|
![]() @Up
Word. @Topic Słówek się nauczysz. Ale na pewno nie gramatyki ("Did you couldn't play?", "I am 4 bp uh"). |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 01 2005
Stan: Niegrający
|
![]() haha edukuje jak każda gra angielska fest mi odkrycie hehe
![]() |
#12 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Kontakt z 11 letnimi poldebilami powoduje najwyzej deintelektualizacje.
![]() |
#13 |
The Witcher
|
![]() Większość z tych osób, które "edukują" się przy pomocy tibii, powinno najpierw nauczyć się języka ojczystego.
Co do angielskiego, wiem, że większość z osób ma pewnie koło 15 lat. Ciężko oczekiwać od takiej osoby perfekcyjnego angielskiego, i nie mówię ty tylko o Polakach. Ja, gdy nie umiem czegoś dobrze robić, to tego nie robię, albo proszę kogoś o pomoc. Dużo osób ma to gdzieś i pisze swoje posty na forum tibia.com angielszczyzną, której nie da się zrozumieć, albo co gorsze, używa jakiegoś translatora online. Lepiej poświęcić 30 minut na napisanie jednego poprawnego zdania, niż 5 minut i napisać byle co. Na tym właśnie polega nauka. Dotyczy to również tego forum, sprawdzenie pisowni w wordzie (ewentualnie firefoxie) również nie boli.
We all want to help one another, human beings are like that. We want to live by each other's happiness, not by each other's misery. We don't want to hate and despise one another. In this world there is room for everyone and the good earth is rich and can provide for everyone. The way of life can be free and beautiful. But we have lost the way. Speech by Charlie Chaplin from "The Great Dictator" |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 04 2007
|
![]() Moze tibia edukuje, ale nikt tu nie wspomnial ze na poziomie max 3 klasy podstawowki. -.-
@up Zgadzam sie.
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 05 2007
Świat: Unitera
|
![]() Taa juz to widze jak tibia edukuje
chyba tylko pokazuje jak szybko trola załatwic albo FD ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2006
Lokacja: Bydgoszcz
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: nonPvP
Poziom: 25
Skille: 65/65
Poziom mag.: 4
|
![]() Dokładnie. Jedyny wpływ jaki może mieć Tibia na twoją naukę to nabawienie się dysleksji, dysortografii czy jakiegoś innego fajnego dysmózgowia.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Srednio rozgarniety Szwed w wieku 15-16 lat lepiej radzi sobie z angielskim niz Polak z polskim. Nie wydaje mi sie zeby to byly wyjatki, wsrod ludzi ktorych poznalem z krajow europejskich ( w tym np Grecja/ Chorwacja ) mniej wiecej taki odsetek mowil po angielsku slabo, jaki w Polsce potrafil sklecic poprawne zdanie.