|
Notki |
Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 04 2006
Lokacja: Płockowo City
Imię: Gall anonim :P
Profesja: Knight
Świat: Pacera
Poziom: 130
Skille: zmienne
Poziom mag.: 7
|
![]() Ja mam dziś takie nietypowe pytanie
Bo ktoś w gildii puścił plote że niektore itemy mogą zwiększać prawdopodobieństwo wypadnięcia dobrego itemy , ale jakos to nas nie rpzekonało, gdyz wg nas loot jest w potworach od początku . Kiedys na tym forum widzialem zdjecie traga , który lekko sie swiecil na niebiesko ,a lootem z niego był life crystal. Sam zacząłem od tamtej pory to obserwowac i zeczywiscie gdy w potworze jest jakiś "świecący item" to mozna to zauwazyc jeszcze przed zabiciem danego potwora gdy jest on w jaskini lub w tibii panuje noc- moje pytanie. Czy to prawda? Bo temat ten wywolal spory , ktorych bez potwierdzenia lub zaprzeczenia nie rozwiążemy ![]()
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 05 2007
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Melanica
Profesja: Royal Paladin
Świat: Keltera
Poziom: 55
Skille: 83/68
Poziom mag.: 14
|
![]() z mojego doswiadczenia zauwazylam , ze lot jaky sie respi w potworze, tzn, np jak wchodze na guardy , full resp, to prawie z co drugiego wpada jakis przedmiot , pozatym jest w nich duzo kasy, a jak 2 h expie na respie to 30% guardow jest pusta..
slyszalam tez <mit pewnie> ze szansa na dobry przedmiot jest wieksza w niektorych godzinach np 15-17. ( ale to wg mnie bzdura) co do twojego pytania ze potwory np swieca to chyba nie zalezy od tego czy cos ma w sobie, zdarza sie ze jesli potwor mocno wali i ma dobrego defa to wypada cos niezlego... to sa wszysko hipotezy, prawdopodobnie sie myle, ale wreszcie ktos wpuscil temat gdzie mozemy o tym podyskutowac...... prosze aby jakis doswiadczony gracz sie wypowiedzial pozdro
they prayed to heavens above, that i would never ever come back <lordi> Ostatnio edytowany przez melanica - 10-06-2007 o 21:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 02 2007
Lokacja: Na planecie Ziemia
Stan: Niegrający
Profesja: Druid
Świat: Secura
|
![]() ponoc jak sie ma ten amulet co wypada z witcha i cyklopa wolf teeh czy jak to to częscie wypadają wolf paw
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2005
Lokacja: Świebodzin
Stan: Na Emeryturze
Imię: Lord Lulas
Gildia: Virtue Academy
Świat: Iridia
Poziom: 68
![]() |
![]() Ja osobiście zgodził bym się z tym, że jak potwór zadaje większy dmg to ma coś "w sobie". Może to zbieg okoliczności ale często chodzę na dragi i jeżeli jest on łagodny jak owieczka to zazwyczaj jest pusty...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 05 2007
|
![]() Cytuj:
@Ujo Mozliwe, ze takie ma wlasnie zastosowanie, ale probowalem i nic mi nie wylecialo ![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 03 2006
Lokacja: Bydgoszcz
Świat: Obsidia
![]() |
![]() Jak jest naprawde, tego nie wiem, ale wydaje mi sie, ze loot jest zamieszczony w potworze od razu, kiedy potwor zostal zrespiony (jak kolega up napisal). A to czy dany potwor akurat uderza mocniej czy slabiej, nie ma zadnego wplywu na zamieszczony w nim loot - taka jest moja hipoteza.
P.S. Slyszalem takze pogloski, ze na poczatku kazdego servera czesciej wypadaja rare itemy ; > |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 09 2006
Lokacja: nie chcesz wiedzieć
Imię: Po co... -.-
Profesja: Druid
Gildia: Ni ma :<
Poziom: 96
Skille: 18/25
Poziom mag.: 66
|
![]() Cytuj:
![]() @topic jeśli chodzi o looty to nie raz się zastanawaiłem jak to jest że przez 20 minut z chmary ghouli wyciągne 50gp a 10 natepnych zrzuca po 25gp... jak dla mnie jest to wybierane losowo
![]() |
![]() |
#8 |
Zbanowany
Data dołączenia: 09 08 2006
|
![]() A co do hitów się nie zgodzę. Nie raz obrywałem od draga czy bk bardzo mocno, a z takich "owieczek" nie raz już coś wyciągnąłem, więc wszystko zależy od farta.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2006
Lokacja: Katowice/Lędziny
Świat: czekam na nowy
![]() |
![]() Jest cos takiego. Miałem rookslayera i minosa ubijałem bez większego problemu szło mi na niego +-150hp. Ale pewnym razem w ogóle go nie potrafiłem ubić razem poszło mi na niego 800hp i..? Loot: chain armor
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
|
![]() Niecałkiem.
Zrobiłem kiedyś test na rooku (bo tutaj walka jest długa i można porównać poszczególne hity i walki) Zabiłem ok. 20 orków i 20 trolli Wyniki testu: najlepiej bronią się orki z studded armorem, często dobrego defa miały także orki z studded helmetem/shieldem i trolle z liną ;o I moje obserwacje z dragonów: - kilka razy zdarzyło mi się obrywać sporo z łapki od draga z hammerem - zdarzało się że drag z woi jest bardziej "dziki", ale z levelem maleje ta zdolność odróżnienia siły potwora, np. na 40 lvl zdarzało mi się wyjść od draga i manasować, czy staracić sporo many na drag z woi/innym rare. Teraz leje drag na hp i dość szybko mogę położyćje z vis, także nie ma aż tak ogromnej różnicy... - i taka ciekawostka: parę razy (na tyle dużo że o tym pamiętam) z draga, który wydawał się "dziki" bo np. co turę musiałem EGran się leczyć był pusty lub miał w sobie 2-3gp. Także chyba takie smoki z pustym brzuchem też szaleją... w końcu głodny smok to zły smok ![]()
11:13 Artun Klono [8]: ej mistrzu dasz cos a jak nie to moge byc twoim kumplemczy mistrzu niejestem tego godzien 08:23 Euti Shar [9]: kto mi za uwa |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 10 2005
Lokacja: Tarnowskie Góry Postów: 1002
Imię: Palek Koszalek
Gildia: Saint
Świat: Guardia
|
![]() Cytuj:
Następnym razem jak będziesz chciał dać coś to przeczytaj to ;p Na 100% drag nie może świecić ,gdy wypada z niego l crystal. Może ktoś kto bił tego draga miał Frozen Starlight lub bright sword albo inny item :>
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 10 2006
Lokacja: W-wa
|
![]() Zaden przedmiot(magiczny, nie magiczny) nie wplywa na czestotliwosc wypadania dobrych, cennych rzeczy z potworow...
Sila potworow nie zalezy od tego co maja w loocie ![]()
![]() |
#14 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 03 06 2007
Lokacja: Exiva".... Powiem tylko ze gdzies w Łodzi
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Remiel Arlano
Profesja: Knight
Gildia: Ne mam (narazie)
Świat: Fortera
Poziom: 15
Skille: 57/57
Poziom mag.: 4
|
![]() Cytuj:
Ja wiem z wlasnego doswiadczenia ze po 17 RESP(nie loot) w ankh na 1 dragu jest szybszy ale nie wiem jak jest z lootem ![]() Pozdro Remiel |
|
![]() |
![]() |