Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Potwory

Notki

Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 10-06-2007, 19:44   #1
Krzysiekkrzysiek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 15 04 2006
Lokacja: Płockowo City

Profesja: Knight
Świat: Pacera
Poziom: 130
Skille: zmienne
Poziom mag.: 7
Domyślny Loot w potworach :P

Ja mam dziś takie nietypowe pytanie
Bo ktoś w gildii puścił plote że niektore itemy mogą zwiększać prawdopodobieństwo wypadnięcia dobrego itemy , ale jakos to nas nie rpzekonało, gdyz wg nas loot jest w potworach od początku . Kiedys na tym forum widzialem zdjecie traga , który lekko sie swiecil na niebiesko ,a lootem z niego był life crystal. Sam zacząłem od tamtej pory to obserwowac i zeczywiscie gdy w potworze jest jakiś "świecący item" to mozna to zauwazyc jeszcze przed zabiciem danego potwora gdy jest on w jaskini lub w tibii panuje noc- moje pytanie. Czy to prawda? Bo temat ten wywolal spory , ktorych bez potwierdzenia lub zaprzeczenia nie rozwiążemy

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 10-06-2007, 20:40   #2
melanica
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 05 2007

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Melanica
Profesja: Royal Paladin
Świat: Keltera
Poziom: 55
Skille: 83/68
Poziom mag.: 14
Domyślny ciekawe pytanie

z mojego doswiadczenia zauwazylam , ze lot jaky sie respi w potworze, tzn, np jak wchodze na guardy , full resp, to prawie z co drugiego wpada jakis przedmiot , pozatym jest w nich duzo kasy, a jak 2 h expie na respie to 30% guardow jest pusta..
slyszalam tez <mit pewnie> ze szansa na dobry przedmiot jest wieksza w niektorych godzinach np 15-17. ( ale to wg mnie bzdura)
co do twojego pytania ze potwory np swieca to chyba nie zalezy od tego czy cos ma w sobie, zdarza sie ze jesli potwor mocno wali i ma dobrego defa to wypada cos niezlego...
to sa wszysko hipotezy, prawdopodobnie sie myle, ale wreszcie ktos wpuscil temat gdzie mozemy o tym podyskutowac......
prosze aby jakis doswiadczony gracz sie wypowiedzial
pozdro

Ostatnio edytowany przez melanica - 10-06-2007 o 21:01.
melanica jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-06-2007, 21:21   #3
Ujo
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 05 02 2007
Lokacja: Na planecie Ziemia

Stan: Niegrający
Profesja: Druid
Świat: Secura
Domyślny

ponoc jak sie ma ten amulet co wypada z witcha i cyklopa wolf teeh czy jak to to częscie wypadają wolf paw
stary 10-06-2007, 22:01   #4
Lul@s
Użytkownik Forum

Lul@s's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2005
Lokacja: Świebodzin

Stan: Na Emeryturze
Imię: Lord Lulas
Świat: Iridia
Poziom: 68
Lul@s ma numer GG 1352388
Domyślny

Ja osobiście zgodził bym się z tym, że jak potwór zadaje większy dmg to ma coś "w sobie". Może to zbieg okoliczności ale często chodzę na dragi i jeżeli jest on łagodny jak owieczka to zazwyczaj jest pusty...
Lul@s jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-06-2007, 22:19   #5
GothicMaster
Użytkownik Forum

GothicMaster's Avatar

Data dołączenia: 12 05 2007

Domyślny x

Cytuj:
gdyz wg nas loot jest w potworach od początku
Z tym sie z Toba zgodze, gdyz slyszalem o botach, dzieki ktorym widac loot jaki zzuci potwor. (prosze o powstrzymanie sie od uwag typu: pewnie sam uzywasz, gdyz tylko o tym czytalem).
@Ujo
Mozliwe, ze takie ma wlasnie zastosowanie, ale probowalem i nic mi nie wylecialo.
Cytuj:
z mojego doswiadczenia zauwazylam , ze lot jaky sie respi w potworze, tzn, np jak wchodze na guardy , full resp, to prawie z co drugiego wpada jakis przedmiot , pozatym jest w nich duzo kasy, a jak 2 h expie na respie to 30% guardow jest pusta..
Ja mam zupelnie na odwrot, wiec sadze, ze to kwestia wspolczynnika losowego.
stary 10-06-2007, 23:11   #6
don~
Użytkownik Forum

don~'s Avatar

Data dołączenia: 24 03 2006
Lokacja: Bydgoszcz

Świat: Obsidia
don~ ma numer GG 6472095
Domyślny

Jak jest naprawde, tego nie wiem, ale wydaje mi sie, ze loot jest zamieszczony w potworze od razu, kiedy potwor zostal zrespiony (jak kolega up napisal). A to czy dany potwor akurat uderza mocniej czy slabiej, nie ma zadnego wplywu na zamieszczony w nim loot - taka jest moja hipoteza.

P.S.
Slyszalem takze pogloski, ze na poczatku kazdego servera czesciej wypadaja rare itemy ; >
don~ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-06-2007, 23:20   #7
Cenarius
Użytkownik Forum

Cenarius's Avatar

Data dołączenia: 07 09 2006
Lokacja: nie chcesz wiedzieć

Profesja: Druid
Gildia: Ni ma :<
Poziom: 96
Skille: 18/25
Poziom mag.: 66
Pergamin

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez don~ Pokaż post
P.S.
Slyszalem takze pogloski, ze na poczatku kazdego servera czesciej wypadaja rare itemy ; >
hehehe to troche nie dobrze bo jak serv jest nowy i najlepszy koleś ma 70 lvl a orch wyskoczy to szanse na jego zabicie są pratycznie równe zeru...
@topic
jeśli chodzi o looty to nie raz się zastanawaiłem jak to jest że przez 20 minut z chmary ghouli wyciągne 50gp a 10 natepnych zrzuca po 25gp... jak dla mnie jest to wybierane losowo
stary 11-06-2007, 08:26   #8
Patysiak
Zbanowany

Patysiak's Avatar

Data dołączenia: 09 08 2006

Domyślny

A co do hitów się nie zgodzę. Nie raz obrywałem od draga czy bk bardzo mocno, a z takich "owieczek" nie raz już coś wyciągnąłem, więc wszystko zależy od farta.
Patysiak jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-06-2007, 08:33   #9
Goldscorpion
Użytkownik Forum

Goldscorpion's Avatar

Data dołączenia: 20 10 2006
Lokacja: Katowice/Lędziny

Świat: czekam na nowy
Goldscorpion ma numer GG 9387970
Domyślny

Jest cos takiego. Miałem rookslayera i minosa ubijałem bez większego problemu szło mi na niego +-150hp. Ale pewnym razem w ogóle go nie potrafiłem ubić razem poszło mi na niego 800hp i..? Loot: chain armor
Goldscorpion jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-06-2007, 08:36   #10
Wipigi
Użytkownik Forum

Wipigi's Avatar

Data dołączenia: 04 04 2005

Imię: Wipigi
Świat: Harmonia
Domyślny

A z tego co mi sie wydaje, nie mozna przewidziec loota z potwora ;] To ze "mocno wali czy sie mocno broni" to tylko nasze odczucia....
Wipigi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-06-2007, 08:51   #11
lukaszlukasz
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 07 12 2005
Lokacja: Śląsk

Stan: Aktywny gracz
Imię: Tessil
Gildia: Brak
Świat: Secura
Poziom: 10
Skille: słabe
Poziom mag.: 1
Domyślny

Niecałkiem.
Zrobiłem kiedyś test na rooku (bo tutaj walka jest długa i można porównać poszczególne hity i walki)
Zabiłem ok. 20 orków i 20 trolli
Wyniki testu:
najlepiej bronią się orki z studded armorem, często dobrego defa miały także orki z studded helmetem/shieldem i trolle z liną ;o

I moje obserwacje z dragonów:
- kilka razy zdarzyło mi się obrywać sporo z łapki od draga z hammerem
- zdarzało się że drag z woi jest bardziej "dziki", ale z levelem maleje ta zdolność odróżnienia siły potwora, np. na 40 lvl zdarzało mi się wyjść od draga i manasować, czy staracić sporo many na drag z woi/innym rare.
Teraz leje drag na hp i dość szybko mogę położyćje z vis, także nie ma aż tak ogromnej różnicy...
- i taka ciekawostka: parę razy (na tyle dużo że o tym pamiętam) z draga, który wydawał się "dziki" bo np. co turę musiałem EGran się leczyć był pusty lub miał w sobie 2-3gp. Także chyba takie smoki z pustym brzuchem też szaleją... w końcu głodny smok to zły smok
11:13 Artun Klono [8]: ej mistrzu dasz cos a jak nie to moge byc twoim kumplemczy mistrzu niejestem tego godzien

08:23 Euti Shar [9]: kto mi za uwa
lukaszlukasz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-06-2007, 22:04   #12
Duch Guardi
Użytkownik Forum

Duch Guardi's Avatar

Data dołączenia: 09 10 2005
Lokacja: Tarnowskie Góry Postów: 1002

Gildia: Saint
Świat: Guardia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Krzysiekkrzysiek Pokaż post
Ja mam dziś takie nietypowe pytanie
Bo ktoś w gildii puścił plote że niektore itemy mogą zwiększać prawdopodobieństwo wypadnięcia dobrego itemy , ale jakos to nas nie rpzekonało, gdyz wg nas loot jest w potworach od początku . Kiedys na tym forum widzialem zdjecie traga , który lekko sie swiecil na niebiesko ,a lootem z niego był life crystal. Sam zacząłem od tamtej pory to obserwowac i zeczywiscie gdy w potworze jest jakiś "świecący item" to mozna to zauwazyc jeszcze przed zabiciem danego potwora gdy jest on w jaskini lub w tibii panuje noc- moje pytanie. Czy to prawda? Bo temat ten wywolal spory , ktorych bez potwierdzenia lub zaprzeczenia nie rozwiążemy
Masło ,maślane
Następnym razem jak będziesz chciał dać coś to przeczytaj to ;p

Na 100% drag nie może świecić ,gdy wypada z niego l crystal. Może ktoś kto bił tego draga miał Frozen Starlight lub bright sword albo inny item :>
stary 12-06-2007, 22:46   #13
semiliren
Użytkownik Forum

semiliren's Avatar

Data dołączenia: 07 10 2006
Lokacja: W-wa

Domyślny

Zaden przedmiot(magiczny, nie magiczny) nie wplywa na czestotliwosc wypadania dobrych, cennych rzeczy z potworow...
Sila potworow nie zalezy od tego co maja w loocie...ich zadawane obrazenie sa losowe...raz cie taki dragon walnie za 190( combo ), a raz za 5...
stary 16-06-2007, 17:26   #14
RemielArlano
Użytkownik forum

RemielArlano's Avatar

Data dołączenia: 03 06 2007
Lokacja: Exiva".... Powiem tylko ze gdzies w Łodzi

Stan: Aktywny Gracz
Świat: Fortera
Poziom: 15
Skille: 57/57
Poziom mag.: 4
RemielArlano ma numer GG 8229758 Send a message via Skype™ to RemielArlano
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez melanica Pokaż post
slyszalam tez <mit pewnie> ze szansa na dobry przedmiot jest wieksza w niektorych godzinach np 15-17. ( ale to wg mnie bzdura)
co do twojego pytania ze potwory np swieca to chyba nie zalezy od tego czy cos ma w sobie, zdarza sie ze jesli potwor mocno wali i ma dobrego defa to wypada cos niezlego...
to sa wszysko hipotezy, prawdopodobnie sie myle, ale wreszcie ktos wpuscil temat gdzie mozemy o tym podyskutowac......
prosze aby jakis doswiadczony gracz sie wypowiedzial
pozdro

Ja wiem z wlasnego doswiadczenia ze po 17 RESP(nie loot) w ankh na 1 dragu jest szybszy ale nie wiem jak jest z lootem

Pozdro Remiel
RemielArlano jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania