![]() |
#1 |
Zbanowany
Data dołączenia: 06 02 2006
Lokacja: Ostróda
Stan: Aktywny gracz
Imię: Sir Venix
Profesja: Druid
Świat: Eternia
Poziom: 35
Skille: rod/24
|
![]() Na rooku używałem cluba i teraz używam sworda na mainie i shielding wyprzedza sword figting o 2. Wyrówna sie? Sądze, że wyrówna się jak będę używac two handed.
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#3 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 11 2005
Lokacja: Ostróda
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Paulos Uni
Profesja: Elite Knight
Świat: Unitera
Poziom: 148
![]() |
![]() Cytuj:
@Topic: Tak, skill sworda ci sie spokojnie wyrowna... wiem to z doswiadczenia ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 04 2006
Imię: Niusiek
Profesja: Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 69
Skille: xx/xx
Poziom mag.: 5
|
![]() Cytuj:
@Topic: Wyrówna się, ale jeśli taki uparty chcesz i koniecznie chcesz równo, żeby było to wal np z czegoś innego i miej tarcze. ^^ @Down : No rzeczywiście ; <
"Artysta jest źródłem dzieła. Dzieło jest źródłem artysty." ~ Friends Above ALL ~ Ostatnio edytowany przez Rosi - 10-07-2007 o 17:24. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2006
![]() |
![]() @rosi: popatrz na date dołączenia
![]() powinno sie wyrównać |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 05 2007
Lokacja: Bydgoszcz
Wpisy bloga: 8
Imię: Elder Yakoob
Profesja: Elder Druid
Gildia: Quanto
Świat: Guardia
Poziom: 19x
Poziom mag.: 8x
|
![]() Ja miałem/mam taką samą sytuację.Zrobiłem to umyślnie ,ponieważ chciałem ,aby shielding był wyższy.Jeżeli będziesz trenować cały czas na dwóch potworach to shielding nie zrówna się.Może być taki przyapadek,że jeszcze bardziej wzrośnie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 03 2007
Lokacja: Stalowa Wola
Imię: Wiecznie Zapomniany
Profesja: Knight
Świat: Unitera
Poziom: 45
Skille: 75/75
Poziom mag.: 5
|
![]() Po 1. lepiej mieć skile 92/90 niż 90/90 tracąc na trening tyle samo czasu, więc nie ma sensu wyrównywać.
Po 2. jak skilujesz, to szybciej rośnie shielding, bo cały czas bije Cie matka slima, a na klona musisz poczekać aż przyjdzie, czyli shielding rośnie z 1/2 prędkości przez ten czas a melee w ogóle (zakładamy trening na slimach ![]() Po 3. wyrówna się (nawet expiąc bronią jednoręczną!), ponieważ aby rosły równo shielding i melee trzeba "brać na klate" 2 potwory cały czas, a jak expisz, to nie zawsze taka sytuacja ma miejsce.
![]() |
#10 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Przy treningu na czymkolwiek oprocz monka mamy tendencje szybszego wzrostu shieldingu, ze wzgledu na to, ze shielding rosnie zawsze jesli tylko nie ma blokady licznika ( czyli jesli odpowiednio czesto zadajemy obrazenia bedzie nam rosl non stop ). Melee fighting natomiast nie rosnie / nie rosnie z pelna szybkoscia jesli nie zadajemy bloodhitow ( to jest do sprawdzenia w bardzo latwy sposob, nie bede tutaj rzucal gotowymi tezami bo sam nie jestem tego w 100% pewien ) wiec automatycznie im mniejszy procent naszych uderzen jest trafionych tym roznica shielding/ melee wieksza.
Wyrownuje sie to podczas expienia z tarcza ( oczywiscie bez tarczy jeszcze bardziej ), bo z reguly bijemy pojedyncze potworki, do tego czesc ich ciosow jest nieblokowana. Dodatkowo ( co wcale pewne nie jest ) skill wydaje sie rosnac minimalnie szybciej gdy zadajemy mocniejsze hity. Zreszta nawet gdyby sie nie wyrownalo wazniejsze jest posiadanie odpowiedniego skilla ( ze wskazaniem na melee - im wiecej tym lepiej ) niz skilla wyrownanego z obu stron.
![]() |
#11 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 11 07 2007
Lokacja: Luton
Imię: Elioos
Profesja: Paladin
Świat: Iridia
|
![]() Ja mam low lvl knighta, i na wyjsciu z Rookgardu mialem skille 16/17 a potem mialem problemy z treningiem bo skille byly 46/41 - potwory bilem za mocno, a na mocniejsze nie moglem isc, bo one mnie laly za duzo
![]() spokojnie - wyrowna sie |
![]() |
![]() |