|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 01 2007
Lokacja: Sokółka
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Elvarus
Profesja: Knight
Gildia: Undead Shadows
Świat: Secura
Poziom: 40
Skille: 68/67
Poziom mag.: 4
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Guest
|
![]() kurde
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 08 2004
![]() |
![]() Hmm. Otwartą kopertę to ja rysuje na 10 sposobów,ale tego coś nie moge... To jest wykonalne wogóle? O.o
GRUPA TEA TIME REKRUTUJE ; ) OTWARTA DLA WSZYSTKICH FANÓW SPANIAŁEGO NAPARU POSIADAJĄCEGO PONAD DWA TYSIĄCE LAT TRADYCJI. http://www.forum.tibia.pl/group.php?groupid=126 Jesteś fanem Diablo 2 ,ale gra już ci się znudziła? http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=187841- Zapoznaj się z tym tematem,a nie pożałujesz!!!!!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 02 2006
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Nie da się
![]() w paincie nie, ale jak weźmiesz 2 ołówki na realu to może się udac ;] Ostatnio edytowany przez Meryba - 03-08-2007 o 01:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
|
![]() Da się i to na 100% tylko nie wiem jak, jakies 10-15 lat temu to była wielka zagadka ale ktoś ją rozwiązał i byl w gazecie wyborczej i rozwiązanie ale już nie pamiętam
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Jest to niewykonalne... wystarczy uważać na matematyce w Liceum...
Zadanie którego wymagasz (przejść po tych liniach tylko raz łącząc wszystkie wierzchołki) to tzw. "cykl Eulera" a pierwsze twierdzenie teorii grafów mówi: Cytuj:
zastanawiam się, ile czasu zajmie ludziom poddanie się i przescrollowanie strony w dół w celu 'rozwiązania';]
Kłócenie się na forum jest jak uczestniczenie w paraolimpiadzie, może i wygrasz, ale nadal będziesz zacofanym -.-" Ostatnio edytowany przez Vanhelsen - 03-08-2007 o 02:11. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Na emeryturze.
Data dołączenia: 24 10 2003
|
![]() Cytuj:
Aby graf był unikursalny, to albo wszystkie jego węzły (czyli w naszym wypadku rogi koperty) muszą być stopnia parzystego, albo wszystkie wierzchołki poza dwoma. Stopień węzła to ilość dróg (czyli w linie koperty) z niego wychodzących. Jak widać -- koperta ma cztery węzły nieparzystego stopnia i tylko jeden parzystego. Może dla niektórych prościej będzie w ten sposób: Zamknięta koperta ma 4 wierzchołki z których z każdego wychodzi nieparzysta ilość kresek, wiec jeśli w jednym zaczniemy a w drugim skończymy to pozostaną dwa wierzchołki do których albo nie dojedziemy, albo, jeśli dojedzoemy, to nie już wyjedziemy. Ostatnio edytowany przez Polinik - 03-08-2007 o 02:21. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
|
![]() Da sie zrobić trzeba próbować ponoć rozwiązanie jest takie proste.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zbanowany
Data dołączenia: 24 01 2005
Lokacja: Świebodzin
|
![]() Da się, ale to może być trochę naciągane.
Rysujemy coś takiego: ![]() a następnie przejeżdżamy jeszcze raz po dolnej lini (oznaczyłem czerwonym) i dorysowywujemy resztę: ![]() Oczywiście zrobiłem to na szybko i nie jest to równe i ładne, ale pokazuje sposób ;p Ostatnio edytowany przez Fiszbin - 03-08-2007 o 02:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
![]() @up
ja pierdziele czytac sie naucz |
![]() |
![]() |
#11 |
Zbanowany
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
|
![]() Fiszbin
Wystarczy pomyśleć to nie boli... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
p.s. Polinik, co to za czerwony kwadracik przy tym poście Elva co cytowałem? ![]() Edit: dankeszon
Kłócenie się na forum jest jak uczestniczenie w paraolimpiadzie, może i wygrasz, ale nadal będziesz zacofanym -.-" Ostatnio edytowany przez Vanhelsen - 03-08-2007 o 02:33. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Guest
|
![]() a juz myslalem ze ja cos zle przeczytalem ze user z 2005 roku mi zaprzecza =p
ah ci ludzie starszej daty xD @thero fajnie T.T, ogarnij sie dzieciaku ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Arczeron - 03-08-2007 o 02:38. |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
![]() W takim razie dołączam się do zgodnego: NIE DA SIE I CH*J. @down Zrozumiałem, ale w przypadku tak postawionego pytania, można je różnie interpretować ![]() Ostatnio edytowany przez Fiszbin - 03-08-2007 o 02:32. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 12 2004
|
![]() Re.Up
Masz rację. Mi chodziło akurat o interpretację, na jaką chciał nas autor naprowadzić. Cytuj:
EDIT: Jednak nie zrozumiał (vide up). Czyli shame on me. Zwracam honor. Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Thero - 03-08-2007 o 03:12. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 08 2004
![]() |
![]() Poprę Fiszbina. Normalnie, to jest to niemożliwe. Ale zapewne pytanie zostało (prawie)podchwytliwie sformułowane,dlatego tak naprawdę da się to wykonać.
GRUPA TEA TIME REKRUTUJE ; ) OTWARTA DLA WSZYSTKICH FANÓW SPANIAŁEGO NAPARU POSIADAJĄCEGO PONAD DWA TYSIĄCE LAT TRADYCJI. http://www.forum.tibia.pl/group.php?groupid=126 Jesteś fanem Diablo 2 ,ale gra już ci się znudziła? http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=187841- Zapoznaj się z tym tematem,a nie pożałujesz!!!!!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Na emeryturze.
Data dołączenia: 24 10 2003
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 02 2006
Stan: Niegrający
![]() |
![]() tak sobie pomyślałem i wymyśliłem, że na realu to można było by po prostu samym drewnem od ołówka kawałek przejechac. ;D
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Guest
|
![]() komu zwracasz honor? ;> (ale ze mnie ivol nabijacz na forum bez licznika postow, ajjj)
|
![]() |