|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 07 2005
Lokacja: Jarosław
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Mam małe zapytanko:
Czy jeśli mam keylogera to czy jak skopiuje passy z pliku Worda lub Notatnika i wkleje do "Enter Game" to u Hackera w kompie bedzie tylko "ctrl+c" i "ctrl+v" czy normalnie zobaczy moje passy i zrobi... wiecie co ![]() Odp plx~
|
![]() |
#2 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 13 05 2005
|
![]() to zalezy od keylogera, ale w wiekszoci to te bestie sa cwane i widza co tam sobie kopiujesz czyli odpowiedz brzmi: Raczej tak, ten "haxor" widzi co kopiujesz.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2004
|
![]() Jeżeli keylogger rejestruje naciśnięcia klawiszy, to można spróbować wpisywać literki nie po kolei. To znaczy, wpisujesz pierwszą i ostatnią literę hasła, przesuwasz kursor pomiędzy nimi i wpisujesz resztę.
Jeżeli keylogger przejmuje pakiety (wysyła numer i hasło do hakera po naciśnięciu przysicku "OK") to pewnie nie da się tego ominąć w żaden sposób. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Cytuj:
Są 2 wyjścia 1) Keylogger notuje klawisze, czyli dostanie ctrl+c i +v 2) Keylogger tworzy screna przy każdym kliknieciu myszką (czyli zaznaczaniu hasła do skopiowania) a więc przy zaznaczaniu kopiowania 3) Dla 1oo% pewności przeskanuj kompa ad-awarem albo jakimś spywarem ![]() 4) Firewall też może się bardzo przydać ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
|
![]() Najczęściej keyloggery widzą też schowek kopiowania, także takie co raczej nie ma sensu.
~~Wieczny Szejk of Oldschool's maniacs~~ Jestem jaki jestem to fakt Lubie kiedy buja sie mój świat Poruszam sie raz w przód raz w tył Ja piłem, pije i będę pił Historii mojej nie pozna nikt Znów świat się buja a ja z nim To nie jest wyścig , to nie próba sił Ja piłem, pije i będę pił. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
|
![]() Najczęściej keylogger wysyła do hakera wszystko co zarejestruje co 3 min.Zazwyczaj widzi to co kopiujesz.Jeśli np. masz hasło : haslo1234 to możesz spróbować wpisać np: aaaaaaaaa i w środku haslo1234 i skasować aaaaaaa,może pomoże,nie wiem...
![]() |
#7 | |
Użyszkodnik
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 07 2005
Lokacja: Żory
|
![]() Z kąd moge sciagnoc te antywirusy i antykeyloggery i jakie mają nazwe pełną?
![]() |
#10 | |
Użyszkodnik
![]() |
![]() ree fast hosting
Cytuj:
EDIT: wbij na www.google.pl i wpisz: Avast - free antywirus Zone Alarm - firewall Ad-Aware - free spyware @Down: Nie, Ad-Aware na 1oo%
Kłócenie się na forum jest jak uczestniczenie w paraolimpiadzie, może i wygrasz, ale nadal będziesz zacofanym -.-" Ostatnio edytowany przez Vanhelsen - 11-07-2005 o 15:25. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las
![]() |
![]() @up
A nie przypadkiem Anty-Adware? EDIT:Wiem, że Ad-Aware, sam z niego korzystam. ![]() Ostatnio edytowany przez Shanhaevel - 11-07-2005 o 18:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 07 2005
Lokacja: Żory
|
![]() Mam od kupla Ad-Aware i mialem trojany i usunołem je i po usunieciu ich zmieniłem hasło i przed wlonczeniem tibi skanuje to juz niebede miec keyloggera?
![]() |
#14 | |
Użyszkodnik
![]() |
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#15 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Kopiujesz (nie pokolei) każdy z nich, ale jak skopiujesz ten prawidłowy i wkleisz go do Tibii, to program nie będzie wiedział, który numer wkleiłeś. ![]() ![]() Przy okazji - Avast ssie Zone alarm gryzie się z eMule Ad-Aware to Anty-Spyware, spyware to oprogramowanie szpiegowskie. ![]() BTW Shan: Ad-Aware likwiduje spyware, bo Adware to jest oprogramowanie zawierające reklamy (typu Kazaa Media Desktop czy... Gadu-Gadu) i usuwanie reklam jest swego rodzaju przestępstwem, więc usuwanie Adwaer nie wchodzi w rachubę. Uff, czas odetchnąć. Świeże powietrze dobrze mi zrobi. ![]() @Down: Keylogger to jest czystej postaci spyware, ja cię tylko poprawiłem: Cytuj:
![]() Ostatnio edytowany przez Descartes - 12-07-2005 o 09:37. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Użyszkodnik
![]() |
![]() Cytuj:
![]() Jeśli mi powiesz, że keylogger to nie oprogramowanie szpiegowskie to gratz ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 07 2007
Lokacja: Pro'cław
Imię: Pro'stoo
Profesja: Elder Druid
Gildia: Fatal Illusion
Świat: Astera
Poziom: 50+
|
![]() Ja mam pytanko tez w sprawie Keylogger'a bo zostalem nim schakowany ale czy te Keyloggery wszystko kopiują z tibi tzn. acc number i pass czy wszystko co na komputerze sie robi bo wiadomo, ze ja nie tyle na komputerze gram w tibie
![]()
![]() |
#18 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 05 2006
Lokacja: Za górami, za lasami....
Wpisy bloga: 1
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Rookstayer
|
![]() Cytuj:
![]() |