|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 05 2006
Stan: Aktywny Gracz
|
![]() Witam
Jak najlepiej skilować paladynem? Niestety kamienie są drogie i nie stać mnie na nie, więc muszę skupić się na włóczniach. Obecnie mam 17 lvl i skile 54/39 wszystko na czym do tej pory próbowałem, to bardzo szybko ginie. Czy paladyn jest w stanie efektywnie skilować na slimach? Bo u nich dobre jest to że summonują nowe, więc bym miał nieograniczoną ilość potworków. Świat jest non pvp, więc nie mogę wynająć od kogoś monka.
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 02 2007
Lokacja: Na planecie Ziemia
Stan: Niegrający
Profesja: Druid
Świat: Secura
|
![]() Zabijaj gobliny z nich wypadają kamyki i skilluj na rotach do 40 shieldinga kup se jakąś mocną tarcze i bij cycka na balanced tylko sie co jakiś czas lecz
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 06 2007
|
![]() Skiluj na goblinah muj kumpel do skili 65 tak skilił .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 07 2007
|
![]() ja polecam zabijanie goblinów ze spear do czasu uzbierania pierwszych kamieni.
Później zabijamy gobliny z kamieni zaczynając od full atk i przy lepszych skillach kończąc na max def, jak sie uzbiera nadmiar to można iść na slimy/cyce ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 05 2007
Lokacja: Bydgoszcz
Wpisy bloga: 8
Imię: Elder Yakoob
Profesja: Elder Druid
Gildia: Quanto
Świat: Guardia
Poziom: 19x
Poziom mag.: 8x
|
![]() @Saniushy
Niestety Slime'y przesuwają parcele, szafki, pudła itd., więc o odgradzaniu możesz zapomnieć. @Topic Jeżeli chcesz trenować tylko Distance to idź w miejsce gdzie jest sporo Slime'ów. Za pewne będzie tam jakiś grać skillować. Dogadaj się z Tibijczykiem i bij jego klony. Jeżeli nie chcesz takim sposobem trenować to idź do kopalni Kazoordon. Oczywiście skilluj na Dwarf'ach. One rzadko będą Cię ranić do krwi. W dodatku Twoje hity w krasnoludy nie będą wielkie, ponieważ mają duża obronę. Oczywiście przed treningiem nazbieraj sobie kamienie z Goblin'ów. Weź kilka spear'ów i leć na Goblin Mountain. Tam występują przede wszystkim Goblin'y. Mam nadzieję, że wszystko ładnie wytłumaczyłem. Regards ~Kup.Se.Musk Ostatnio edytowany przez Kup.Se.Musk - 08-08-2007 o 22:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
![]() Idż na dwarfy koło Kazo. A kamienie z goblinów nazbieraj.
|
![]() |
![]() |
#7 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Nazbieraj lub kup od kogoś kamienie.skiluj uderzając jakiegoś mocniejszego potwora na fulldef.
Cytuj:
P.S nie zapomnij o foodzie , mlvl tez jest ważny |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
|
![]() na non-pvp nie opłaca się skillowanie chyba, że na wyższym lvlu na geomancerze xD
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
|
![]() Kupiłem już sobie kamienie i mam zamiar na slimie skilować.
Wiem jak się ustawić żeby tylko 1 slim mnie atakował. Mam jeszcze jedno pytanie: Czy nie wie ktoś w jakim stopniu większy skil zwiększa hity i szanse na blood hita?
![]() |
#11 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 04 2007
Lokacja: z domu
Imię: Xartazz
Profesja: Elite Knight
Świat: Candia
Skille: 75/73
Poziom mag.: 4
|
![]() Cytuj:
@topic Masz 3 drogi do wyboru: a) Trenowanie na geomancerze. Dość ryzykowne, zdarzały się kilkakrotnie sytuacje, że monk padł a potem playerzy, dlatego najlepiej zaopatrzyć się w uhy i w krytycznych sytuacjach uhnąć monka. Mimo wszystko fajnie się treni. b) Trenowanie na slimach z jakimś knightem, bijesz tylko klony. c) Trenowanie kamieniami na goblinach lub jeśli masz taką możliwość stawiasz knighta na mc żeby zbierał ci kamienie podczas gdy ty nadal wykorzystujesz speary. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
|
![]() Aha, szczerze powiedziawszy nie miałem pojęcia o takim sposobie skilowania. Zwracam honor. Ten sposób może rzeczywiscie być ryzykowny ale praktyczny. A co do monka to nie wiem z kad on go wytrzaśnie skoro pisał że nie potrafi znaleźć osoby która by mu go postawiła.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 10 08 2007
Lokacja: POLAND
Profesja: Knight
Świat: Aurea
Poziom: 8
Skille: 34/33
Poziom mag.: 3
|
![]() Uzbieraj jakos na kamienie kup je lub jak kto woli mozesz uzbierac i idz na slima i stanac gdzies taka by 1 lub 2 cie bily i zabijac klony... ale najlepiej z kamyczkow
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Trochę boje się ryzyka związanego z geomancerem. Dzięki za porady. PS. Jest gdzieś jakiś kalkulator który oblicza siłę paladyna wg skila i lvl? Chodzi mi o to jaki jest maksymalny hit na poszczególnych skilach i lvl oraz jaka jest szansa na blood hita.
![]() |
![]() |
#15 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 04 2007
Lokacja: z domu
Imię: Xartazz
Profesja: Elite Knight
Świat: Candia
Skille: 75/73
Poziom mag.: 4
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
|
![]() O ile pamiętam można tam dodatkowo załatwić chyba 2 poison spidery na shielda
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 04 2007
Imię: Sensei of Ako
Profesja: Paladin
Świat: Nerana
Poziom: 61
Skille: 85/71
Poziom mag.: 15
|
![]() Cytuj:
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
|
![]() jak geo się przerzucił to kolega widocznie nie potrafi trenić ale to już jego problem ... tylko na 80% mu wierzysz?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Bo z tego co się orientuję to jeżeli właściciel tego monka odejdzie zbyt daleko to monk zniknie. Chyba że się mylę?
![]() |
![]() |
#20 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2004
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Cytuj:
Btw, polecam dark monki albo gorgoyle. Wbijasz na dark cathedral, convinsujesz dark monka i skillujesz albo wbijasz na tarpit -1 za tp, znajdujesz dwa gargulce, wbijasz za magiczna sciane i skillujesz do woli (small stones w obu przypadkach). |
|
![]() |
![]() |