Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 21-08-2007, 02:39   #1
PanKracy
Użytkownik Forum

PanKracy's Avatar

Data dołączenia: 17 12 2005
Lokacja: Bełchatów

Domyślny Simlock

Witam. Dzisiaj wybrałem sie do komisu gsm w celu sciagniecia simlocka z Samsunga SGH 250v (kupiony 2 tygodnie temu w irlandii). W pierwszym komisie koles po wstukaniu kodu *#06# (pokazanie numeru IMEI) powiedzial ze eeprom telefonu jest uszkodzony bo jako numer IMEI pokazaly sie same zera, wyszlo cos mniej wiecej takiego
000000 00
000000 /0
Za naprawe tej "usterki" krzyknął sobie 40 zł. Poszedłem do następnego komisu gsm i koles bez problemu sciagnal mi simlocka w minute za 25 zł. Wszystko jest ok, probowalem na kilka kart i wszystko dziala. I tutaj jest moje pytanie. Czy koles mowił prawde o tym uszkodzonym eepromie, czy tylko chcial wiecej zarobic? Czy wpłynie to jakoś na działanie telefonu? Czy jest cos o czym powinienem wiedziec a mi nie powiedzial ten co sciagal za 25 zł? Proszę o odpowiedź!
PanKracy jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 21-08-2007, 09:43   #2
Qras
Użytkownik Forum

Qras's Avatar

Data dołączenia: 19 08 2007
Lokacja: [I Ł] Soul Society & Konoha Willage.................... Ilość postów: 14517

Stan: Niegrający
Poziom: 100
Qras ma numer GG 638092
Domyślny

Wszedzie tak jest , ja chcialem smilocka scignac z mojego kochanego se k750i sciagnac to jeden pajac zaspiewal az "50 zl" wyszedlem i w nastepnym salonie za "30zl" poszedl ;]
stary 21-08-2007, 15:53   #3
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Kiedyś Sima ściągali w "moim" salonie za 10zł (4 lata temu) teraz liczą sobie minimum 25,- Trzeba wiedzieć jaką cenę można przełknąć a jaka jest już 1oo% naciąganiem. A co do "usterki" to dla mnie jest to zwykłe naciąganie... ale ostatnio się mnoży takich "specjalistów" i to nie tylko w tej dziedzinie, wystarczy obejrzeć odcinki 'Usterki' (btw, szkoda, że już nie leci)

Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-08-2007, 16:08   #4
Times
Użytkownik Forum

Times's Avatar

Data dołączenia: 26 03 2005
Lokacja: Wrocław

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Guardia
Poziom: 44
Poziom mag.: 45
Domyślny

Do starszych modeli telefonów np nokia6600 itp sam mogę ściągnąć sobie simlocka, mam do tego program na kompie. Wstukujesz kod IME i coś tam się generuje, potem to do tela. Gdzieś jest on w sieci, więc można zaoszczędzić kilka groszy na simlockach. Oczywiście w nowych modelach takich jak k800i, W800i itp się nie da. A z tymi salonami bywa różne, w jednym za ściągniecie simlocka do k800i chcieli 150zł, a po drugiej stronie ulicy już 50zł. Trzeba szukać.

Mam jedno pytanie. Jeśli będę mieć slimocka w telefonie na Erę, będzie mi chodziła karta Heyah ?
stary 21-08-2007, 16:15   #5
Nadrill
Użytkownik Forum

Nadrill's Avatar

Data dołączenia: 25 10 2005

Nadrill ma numer GG 3764880
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Times Pokaż post
Mam jedno pytanie. Jeśli będę mieć slimocka w telefonie na Erę, będzie mi chodziła karta Heyah ?
Tak. |||||||||||||
Nadrill jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-08-2007, 01:46   #6
Gonzo von Krenzel
Użytkownik Forum

Gonzo von Krenzel's Avatar

Data dołączenia: 19 09 2003
Lokacja: Szczecin

Stan: Niegrający
Gonzo von Krenzel ma numer GG 2029181
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wieszok Pokaż post
wystarczy obejrzeć odcinki 'Usterki' (btw, szkoda, że już nie leci)
A leci, leci - na TVNie w godzinach rannych - około 4-5 nad ranem. Często po pracy oglądam.

A co do eepromu - jakby był uszkodzony to byś swojego samsunga już nie używał.
Zapewne ktoś majstrował w telefonie. Jeśli działa to nie ma się czym przejmować - nie wybuchnie. Jednak możesz mieć problem, gdy niebiescy przybysze zechcą skontrolować telefon, który masz przy sobie.
stary 22-08-2007, 07:07   #7
Aversin
The Witcher

Aversin's Avatar

Data dołączenia: 02 03 2004
Wpisy bloga: 1

Stan: Na Emeryturze
Aversin ma numer GG 2615286
Domyślny

Oni bazują na niewiedzy użytkownika. Rzuci kilka nazw "eeprom" "imei" i myśli, że wyjdzie na profesjonalistę .. a wiadomo, profesjonalista się inaczej ceni
We all want to help one another, human beings are like that. We want to live by each other's happiness, not by each other's misery. We don't want to hate and despise one another. In this world there is room for everyone and the good earth is rich and can provide for everyone. The way of life can be free and beautiful.
But we have lost the way.
Speech by Charlie Chaplin from "The Great Dictator"
Aversin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania