|
Notki |
Broń i przedmioty Wszystko o broni i przedmiotach. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Guest
|
![]() Mam pytanie: jak to jest z obroną ataków za pomocą broni dwuręcznej do walki wręcz? Czy melee skille (np. club fighting w przypadku war hammera) i/lub shielding mają jakiś wpływ na szansę na blok bronią dwuręczną?
Sorki jeśli to niewłaściwy dział albo ten temat już był (szukałem ale nie znalazłem). |
![]() |
|
![]() |
#2 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 09 2006
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Kalun Ligo
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: szukam gilldi ktora czesto hunci
Świat: Luminera
Poziom: 44
Poziom mag.: 41
|
![]() nie <znaczki>
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
|
![]() Czemu go wprowadzasz w błąd? na danym skillu jeżeli obrona broni dwuręcznej jest wyższa niż jednoręcznej (ew+tarczy), to obrażenia zadawane przez potwory będą mniejsze w pierwszym przypadku.
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 06 2005
Lokacja: Bełchatów
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Arashi/KoA
Świat: Thoria/Aldora
![]() |
![]() Było dużo hipotez ale nikt nigdy żadnej do końca nie udowodnił. Było że liczy się pół shieldinga, albo pół ataku broni i pół shieldinga.
P.S. Jeśli ktoś to udowodnił tzn jak to jest z 2handed broniami to sorry.
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 10 2006
Imię: woah berry jerry
Profesja: Paladin
Świat: Xerena
Poziom: 31
Skille: 62/41
Poziom mag.: 10
|
![]() normalne ze jak masz dwureczna bron to nie ma tarczy w rece wiec czemu mialby sie liczyc shielding? liczy sie tylko skil w broni zarowno do ataku jak i do obrony wiec jak masz w hammera to tak jakbys mial tarcze o defie 10 i uzyty jest skill broni
przyklad: masz kine 61/60 w clubie to jak masz w hammera to mozesz zbloczyc:0-18 bo: 3 x 61 x 10 /100 = 18 gdzie : 3 wspolczynnik przy full ataku jak masz full def to wsp.=7 a jak balance to wsp.=5 61 skil w clubie 10 def w hammera a przez 100 sie to wszytko dzieli
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 06 2005
Lokacja: Bełchatów
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Arashi/KoA
Świat: Thoria/Aldora
![]() |
![]() @up
A teraz mi powiedz skąd to wziąłeś/wywnioskowałeś. Prosze o filmik z testami co do twojej hipotezy.
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 10 2006
Imię: woah berry jerry
Profesja: Paladin
Świat: Xerena
Poziom: 31
Skille: 62/41
Poziom mag.: 10
|