|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 06 2007
Lokacja: DębiCa
Imię: Rushio de'Vis
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Pg
Świat: Askara
Poziom: 68
|
![]() Mam problem, skanowałem pewien plik, był czysty, po zainstalowaniu, przy rozruchu okazało się, że coś jednak w nim jest. Czy to możliwe, żeby po zainstalowaniu, ściągnął na komp jakiś syf? Jeśli to ułatwi sprawe, to antyvir wyświetlił mi taki rodzaj syfostwa : win32: Horse-R [Trj]
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 11 2007
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() wyraźnie widać ze to trojan
![]() "Horse-R [Trj]"
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 06 2007
Lokacja: DębiCa
Imię: Rushio de'Vis
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Pg
Świat: Askara
Poziom: 68
|
![]() Celem mojego posta było raczej, by ktoś odpowiedział mi na pytanie, czy ściągnięcie syfa bez alertu przy włączonym firewallu i antyvirze jest możliwe, i czy to aby napewno jest virus. Umiem czytać co mi napisze antyvir, więc jeśli masz mówić mi, że to trojan, bo jest napisane przy alercie trj, to lepiej nic nie mów. Bo to raz słyszałem o nieszkodliwym programie, przy których wyje antyvir...? Nawet ktoś z tibia.pl zrobił taki program, co grzebał w rejestrze i większość antyvirusów wykrywało go jako syf.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zbanowany
Data dołączenia: 12 09 2006
Lokacja: Zabrze
Stan: Początkujący
Imię: Leo Eloon
Profesja: Elite Knight
Gildia: Equimanthorn
Świat: Nebula
![]() |
![]() a co to za program sciągłeś?? może być taka sytuacja że jak sciągłeś to virus nie był jeszcze "znany" a antyvir wykrył go dopiero po aktualizacji
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 06 2007
|
![]() Niektóre programiki (mogą być nie rozpoznawalne przez antywira za zagrożenie) mogą przygotowywać komputer przed ściągnięciem właściwego trojana. Wtedy przy pobieraniu trojan może być nie wykrywalny (jeżeli słabszy antywir, bądź niski poziom zabezpieczeń).
Jeszcze jedna sprawa, jeżeli usunąłeś trojana to wcale nie oznacza, że nie będzie on pobierany ponownie np. za 12h, bo mogłeś jeszcze tego programiku nie wywalić, co inicjuje ściąganie właściwego trojana. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 05 2006
Lokacja: Za górami, za lasami....
Wpisy bloga: 1
Profesja: Rookstayer
|
![]() Podeślij mi ten plik.