|
Notki |
Magia Magiczne zaklęcia, runy, potężni magowie. Tutaj wszystko o magii w Tibii |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
|
![]() mam pytanie a mianowicie czym bede sie najoplacalniej leczyl. jestem sorcem mam 20 lvl i 17 mlvl zastanawiam sie czy jest sens kupowac exure vite bo slyszalem ze po up'ie leczy znacznie slabiej.
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Now or never
Data dołączenia: 15 04 2006
Lokacja: Chorzów
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Tytanowiec
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Masters of Dedaj
Świat: Refugia
Poziom: 87
Skille: 87/56
Poziom mag.: 18
|
![]() Słabiej, aczkolwiek przypuszczam, że przy Twoich statystykach i tak zregeneruje większą cześć HP. Oprócz tego, masz do dyspozycji health potiony, które nie są takie słabe
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 04 2006
Profesja: Elder Druid
|
![]() Exura Vita jest zupełnie niepotrzebna, dużo opłacalniejsza jest exurka. Ultimate healing po update zastąpiła exura gran.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 10 02 2008
Imię: Boniu Zabujca
Profesja: Sorcerer
Świat: Nerana
Poziom: +28
Poziom mag.: 28
|
![]() ale w trudnym momentach ratuje życie np na cyclop smith zostało mi 20 hp jak bym użył exurki zostało by mi ok50-60hp a jak exury gran to ok 120 hp a cyc bije w okolicach 100 a exura vita leczy ok 200 a nawet więcej hp;]
mi już kilka razy życie uratowała |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
|
![]() No to używaj vity. :-P
Ja jestem paladynem i głównie używam light healing i ultimate healing. No i oczywiście poty. :-) Najlepiej, to kup sobie plecak UH, po ostatnim update strasznie staniały i można je teraz kupić za 1,5k 2k. Szybko ich nie zużyjesz. W twoim wypadku UHy powinny leczyć prawie całe HP. :-) Ostatnio edytowany przez Sizz - 29-02-2008 o 11:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() wiec może zadam inne pytanie:
a) w przypadku ataku pk czym sie leczyc b) expiac na potworkach ktore odbieraja mi nie wiecej niz 15 hp na kazdego potworka |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 10 2007
Lokacja: Kraków
Stan: Niegrający
![]() |
![]() a) zależy jak bije... jak słabo to exura zwykła, jak mocno to Utamke włączaj
![]() b) zwykłą, jak Ci brakuje ~55hp do fulla.
Raz jestem, raz mnie nie ma, różnie to bywa Masz o mnie zdanie? Nie lubisz mnie? Lubisz? Notka! KLIK!!! A może masz jakiś problem? Nie krępuj się! Pisz na PW! PW!!! Może przed wpisaniem notki chcesz przejrzeć "stopień inteligencji" moich postów? Przejżyj je! POSTY!!! Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 23 01 2008
|
![]() Cytuj:
sila twoich czarow leczacysz (takze UH/IH) zaleza w bardzo duzej mierze od mlvl. Najoplacalniej bedzie ci Mana potami i exura/gran/vita (krytyczne sytuacje) albo jak nie chcesz trenic mlvl'a to health potiony. Mam nadzieje ze pomoglem ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 02 2008
Profesja: Knight
Świat: Guardia
|
![]() Jeśli pamięć mnie nie myli to od zawsze byłem zwolennikiem czaru leczącego :"exura gran". Vity używałem tylko w przypadkach kiedy stałem na pograniczu życia i śmierci. Moim zdaniem szkoda pieniędzy na vite.
Pozdrawiam, Wolf-j3 |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 04 2006
Wpisy bloga: 7
Stan: Na Emeryturze
Świat: Isara
Poziom: 1
Skille: 10/10
|
![]() nie kupuj, strata kasy. po upie exura sie 20 sorc leczy sie ok. 60 hp, a exura gran ok. 150
w tej chwili exura gran zastapila vite, wiec jej nie kupuj a, i jeszcze, 3Xexura uleczy cie prawie do full, wiec exura gran tylko w krytycznych sytuacjach Ostatnio edytowany przez Zamne - 29-02-2008 o 18:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 18 06 2006
Lokacja: Lublin
Imię: Kwas Foliowy
Świat: Eternia
Poziom: 20
Poziom mag.: 15
|
![]() Hmmm ja tak przy okazji tutaj napisze, mialem przerwe w graniu przez rok i sie pogubilem
![]() Tych lepszych potionow nie moge uzywac bo od 50 lvl -.- to moge sobie kupic te co lecza ~100 hp ale co to jest te od 50-110 hp dla pk albo trapa w potworkach? nic No i trzeci wariant manasy no to dobre na potworki ktore duzo nie rania bo po manasie exura sie ulecze z 50-70 hp. No i pojawia sie pytanie czym sie leczyc do tego 50 lvl??? PS: Szukalem czegos na ten temat ale nie znalazlem |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zbanowany
Data dołączenia: 03 01 2008
|
![]() Nie pozostaje Ci nic innego niz Health Potiony
![]() ![]() No coz zwalili te lecznie najta po upie:/ pzdr |
![]() |
![]() |
![]() |