|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#2 |
CS Tibia.pl Team
Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1
Stan: Początkujący
|
![]() Nie byłem, ktoś z mojej klasy był. Ale to ten sam test był dla (15,18) latków? Moim zdaniem przeciętny 16 latek-uczący się nie miał jakichkolwiek szans osiągnąć przyzwoity wynik, przynajmniej z tego testu, który ja widziałem dzisiaj.
Co do zadań, niektóre proste, niektóre trudniejsze, jednak największym wrogiem tutaj był czas (bo właśnie kwestią czasu było rozwiązanie większości zadań), niektóre były dość czasochłonne i nie mogło się ich zrobić nie dlatego, że się nie umiało, tylko dlatego, że brakło czasu. (albo może ja jestem jakiś flegmatyczny tempak ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Now or never
Data dołączenia: 15 04 2006
Lokacja: Chorzów
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Tytanowiec
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Masters of Dedaj
Świat: Refugia
Poziom: 87
Skille: 87/56
Poziom mag.: 18
|
![]() Nie lubię matematyki, co wiąże się z brakiem mojego udziału w tym konkursie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 02 2007
Lokacja: Toruń
Stan: Na Emeryturze
![]() ![]() |
![]() Od 4 lat mam okazję, ale nie chodzę, bo sama nazwa mnie zniechęca ;S
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2006
Lokacja: Katowice/Lędziny
Stan: Niegrający
Świat: czekam na nowy
![]() |
![]() Cytuj:
Zadania w tym roku nie należały do najprostszych... Trudno stiwerdzić jak mi poszło. Wiem, że popełniłem kilka prostych błędów, ale w niektorych zadaniach (tych najtrudnijeszych głównie) zaznaczylem dobry wynik. Sam konkurs jest fajny. Szkoda tylko, że za złą odpowiedź odejmuje się punkty. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
![]() Kangura pisałem głównie w podstawówce, bo w gimnazjum już nie jest organizowany przez moją szkołę. Wielka szkoda, bo zawsze lubiłem brać w tym udział, zadania były ciekawe, a odejmowanie punktów za złą odpowiedź to uczciwe rozwiązanie. Jest wtedy pewność, że nie strzelasz ;-)
|
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() W szkołach podstawowych Kangur to pikuś (byłem 3 razy z rzędu pierwszy). W gimnazjum już tak łatwo nie idzie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 09 2005
Lokacja: Legnica
|
![]() Ja byłem, 1 kolega z klasy był z koleżeńskiej klasy były 2 osoby z tego jedna miała tylko 1 zadanie źle (bo wszyscy mieliśmy kartki z pytaniami po teście i sobie porównywaliśmy).
Ja na półrocze miałem 3 (jakbym się uczył miałbym 4-5) i poszło mi nawet dobrze. W tym półroczu chce mieć 4 bo już mam 2 piątki ![]() Ja się uczyłem takich trudnych wzorów jakichś itd. a tu były pytania typu auto 1 jedzie z maista a do miasta b 1:30 h a z miasta b do miasta c 1:00 h auto 2 jedzie z maista a do miasta b 1:00 h ile jechało z miasta b do miasta c. Auta jechały z tą samą stałą prędkością ;s. Izy Ostatnio edytowany przez Zalgadis - 28-03-2008 o 15:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
|
![]() Sądząc po nazwie wydaje się łatwe, ale nigdy nie startowałem w takim konkursie , z matmy mam 3.
![]() |
![]() |
#10 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 10 2007
Lokacja: Kraków
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Brałem, Marcin ma rację, w podstawówce są łatwe. Ale i tak nie będę miał jakiegoś przyzwoitego miejsca, bo ostatnie zadania trochę mnie zdołowały... No ale fajnie było, 2 na 4 lekcje (czwartek rox) straciłem... super
![]()
Raz jestem, raz mnie nie ma, różnie to bywa Masz o mnie zdanie? Nie lubisz mnie? Lubisz? Notka! KLIK!!! A może masz jakiś problem? Nie krępuj się! Pisz na PW! PW!!! Może przed wpisaniem notki chcesz przejrzeć "stopień inteligencji" moich postów? Przejżyj je! POSTY!!! Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
|
![]() tata matematyk wiec sprawdzil xD 26 na 30 mialem dobrze 2 zle i 2 nie zrobilem
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Zbanowany
Data dołączenia: 31 12 2007
|
![]() chyba w szkole >_<
@up ja mam 5 takich ksiazek ;\\\ z czego 2 za wyzsze osiagniecia @edit te za wyzsze dostalem z taka sama okladka tylko inny rok napisany xDDDDDD taka zolta ;[ gruba ;[ brzydka ;[ sliska ;[ Ostatnio edytowany przez Ditto - 28-03-2008 o 16:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
|
![]() Najlepsze było pytanie o sume sumy liczb w 2008 kurde ile ja się nad tym namyslilem to glowa mala <Dla nie wiedzacych to odpowiedz "1" bo 2008=2+0+0+8=10 1+0=1.
![]() |
#14 |
Zbanowany
Data dołączenia: 01 03 2008
Lokacja: Wrocław
Wpisy bloga: 6
Stan: Początkujący
Imię: ancient~ / skug~
Świat: harmonia,nebula
|
![]() Zająłem w I gimnazjum 9500+ miejsce w Polsce _/
i to by było na tyle, matma nie mój żywioł ;p |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Trochę odchodząc od tematu Kangura. Mieliśmy w szkolę konkurs matematyczny (Liga zadaniowa). Wygrałem ten konkurs i w nagrodę dostałem, uwaga! Kalkulator. Jak pani dyrektor mi go chciała wręczyć to wziąłem dyplom i wróciłem na miejsce bez mojej, jakże pomocnej, nagrody.
Cytuj:
To pisałem ja, Marcin bez 24. __________________ Ostatnio edytowany przez Marcin24 - 28-03-2008 o 20:24. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 12 2007
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Pisałem jak co roku.
Trudniejszy niż rok temu.
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
|
![]() Co Ty chcesz od kalkulatora?!
![]() A kangur dla II i III klas liceum był jakiś taki łatwiejszy moim zdaniem niż zwykle (chodzę do drugiej klasy). Co wcale nie oznacza, że będę miał dużo pkt. Jak zwykle czas mnie rozłożył na łopatki ![]()
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 09 2005
Lokacja: Legnica
|
![]() Faktycznie, niby 2 godziny a tu czasu brak w połowie testu ;p
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |