|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu
![]() |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 11 2004
Lokacja: Uć
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Pytam z czystej ciekawości, co myślicie gdy widzicie osobę na wózku czy niewidomą?
@Edit Umm, temat nie jest prowokacją jak to niektórzy odebrali. Swoją drogą, Misza, jak to wygląda w Szwecji?:> Ostatnio edytowany przez Grocix - 06-04-2008 o 12:43. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Da Old school.
Data dołączenia: 04 12 2005
Lokacja: Szpital dla psychicznie i nerwowo chorych Drewnica
![]() |
![]() Nie patrze się na taką osobę. To szczyt chamstwa. Ogólnie nie traktuje ich jak kalekę. Przez takie coś wcale nie jest im lepiej. Pomagam takim ludziom kiedy widzę, że naprawdę potrzebują pomocy i widać, że sami sobie nie poradzą. Ogólnie szkoda mi ich, bo nic nie zawinili (w większości) a muszą borykać się z dodatkowymi problemami.
Jestem oazą spokoju, zajeb*** wyluzowanym kwiatem na tafli jeziora. Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie. ![]() Poradnik "Jak dojść do Demony" Ostatnio edytowany przez Gelt - 06-04-2008 o 12:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 02 2008
Lokacja: Szczecin
|
![]() To samo co o pijaku czy bezdomnym - niektórym idzie dobrze w życiu, niektórym źle, i jednocześnie cieszę się, że mi się to nie przytrafiło.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2006
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 02 2008
Lokacja: Szczecin
|
![]() Nie chodzi mi tutaj o świadome decyzje (równie dobrze mogę powiedzieć, że facet na wózku jechał po pijaku i spadł z mostu - cudem przeżył - ma mi być go żal?). Mi chodzi o los i tyle, każdego spotka coś złego w życiu. Czy to bycie pijakiem, czy kaleką. Zresztą pijak też w pewnym sensie kaleka.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2006
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 08 2004
![]() |
![]() Źle mi kiedy pomyślę, jak niektórzy mają. Ale co mogę zrobić? Mijam ich i dalej myślę o swoich kręgach. Nie znam żadnego niepełnosprawnego. Ale myślę,że jakbym znał, to na pewno bym go nie odrzucił.
GRUPA TEA TIME REKRUTUJE ; ) OTWARTA DLA WSZYSTKICH FANÓW SPANIAŁEGO NAPARU POSIADAJĄCEGO PONAD DWA TYSIĄCE LAT TRADYCJI. http://www.forum.tibia.pl/group.php?groupid=126 Jesteś fanem Diablo 2 ,ale gra już ci się znudziła? http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=187841- Zapoznaj się z tym tematem,a nie pożałujesz!!!!!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 03 2008
Lokacja: Arendal (Norway)
Stan: Zbanowany
Profesja: Royal Paladin
Świat: Hiberna
Poziom: 41+
![]() |
![]() Myślisz, że ktoś odpowie inaczej, niż jest ekstra grzeczny i pomaga im na każdym kroku? No co ty, lepiej upodobnić się do ogółu i nie narażać się na krytykę.
Makaveli in this... Killuminati, all through your body The blow's like a twelve gauge shotty Uh, feel me! And God said he should send his one begotten son to lead the wild into the ways of the man Follow me; eat my flesh, flesh and my flesh Tupac Amaru Shakur [1971-1996] Rest in Peace! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @Up
Szczerze mówiąc to ta grzeczność też w rzeczywistości nie jest dobrym podejściem. Jestem przekonany, że większość niepełnosprawnych wolałaby być traktowana raczej... normalnie. @Down A nie wiem... jakby na dyskotece podjechała do Ciebie zarąbista laska, ale na wózku, i zagadała to co byś zrobił?:> Ostatnio edytowany przez Grocix - 06-04-2008 o 13:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem
|
![]() Traktuje jak innych nieznajomych na ulicy. Olewam.
Powiedziałbym "Akyż duszo nieczysta!"...
Ostatnio edytowany przez Dark Sven - 06-04-2008 o 14:01. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
UnlimitedWarnWorks
Data dołączenia: 14 01 2004
Lokacja: Warszawa
![]() |
![]() Jak widze osobe niepelnosprawna, zebrzaca na ulicy to mysle o jednym: ten kto jej cos wrzucil, wspomogl mafie.
A jezeli widze normalnego, niepelnosprawnego czlowieka na ulicy to wiadomo, zerkne (ale tak, zeby nie widzial) co z nim jest nie tak, gdyz mnie to ciekawi i pojde dalej. Ale ogolnie traktuje ich tak jak wszystkich innych. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
|
![]() Niepełnosprawnych traktuję normalnie, kiedy widzę takiego na ulicy po prostu nie gapię się na niego tylko omijam go jak innego człowieka.
@down Masz rację, trzeba dziękować Bogu za to, że żyjemy, że jesteśmy pełnosprawni, ale niestety niektórzy tego nie doceniają.
Ostatnio edytowany przez Serious Sam - 06-04-2008 o 14:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2006
Lokacja: Katowice/Lędziny
Stan: Niegrający
Świat: czekam na nowy
![]() |
![]() Spoglądam ukradkiem i szczerze współczuje. Dziękuję Bogu za to, że pozwolił mi żyć <póki co> bez takich problemów...
@DOWN Widocznie miał ku temu jakiś powód. Każdy z nas ma jakiś krzyż. Jedna osoba może mieć rodziców alkoholików, inny mimo, iż chciałby uprawiać różnego rodzaju sport <np. ja> ma chore stawy... Możnaby tak wymieniac bez końca. Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Goldscorpion - 06-04-2008 o 14:34. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() To w takim razie czemu Twój Bóg pozwolił jednym być sprawnymi, a drugim nie?:>
@Down No najwyraźniej. Sorka, zapomniałem. Ostatnio edytowany przez Grocix - 06-04-2008 o 14:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 03 2008
Lokacja: Arendal (Norway)
Stan: Zbanowany
Profesja: Royal Paladin
Świat: Hiberna
Poziom: 41+
![]() |
![]() Bo są równi i równiejsi. Nie wiedziałeś? ^^
To jest poprostu ślepa wiara, ale to nie temat do tego. Zapraszam do tematu o Religii ![]()
Makaveli in this... Killuminati, all through your body The blow's like a twelve gauge shotty Uh, feel me! And God said he should send his one begotten son to lead the wild into the ways of the man Follow me; eat my flesh, flesh and my flesh Tupac Amaru Shakur [1971-1996] Rest in Peace! Ostatnio edytowany przez Killuminati - 06-04-2008 o 14:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @Gold
Czyli dziecko jest karane (bo tak można wywnioskować z Twojego postu) za grzechy rodziców? Czyli Bóg stosuje odpowiedzialność zbiorową? Gz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
|
![]() ![]()