|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 08 2005
Imię: Krrystek
Profesja: Druid
Świat: Candia
Poziom: 53
Poziom mag.: 46
|
![]() Witam , mam taki problem poniewaz lubie czytac ksiazki fantasy lecz nie wiem jakie sa jescze fajne. Jutro wybieram sie do bilbioteki lecz nie za bardzo mam pomysl co wyporzyczyc. Mial bym do was prosbe czy mogl by mi ktos polecic jakas fajne ksiazke. Czytalem do tej pory
-hp ( harry potter dla niekumatych ) -wladce pierscieni ( trylogia + hobbit ) -ergorna ( tzn all dostepne czesci ) -sage wiedzmina ( Sapkowski ) -Narrentrium i kolejne czesci ( <-- to tez xD -| |- ) -Achaja ( 3 tomy ) Interesują mnie ksiazki fantasy .... magia , miecz itp ![]() Bardzo byl bym wdzieczny gdybys ktos mogl mi zaproponowac jakąs ciekawą lekture z cyklu fantasy ![]() Tnx P.S Slyszalem o ksiązkach salvatore oraz eriksona i paru innych typu krag magii ale niezabardzo sie orientuje o co w nich chodzi
|
![]() |
#2 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Terry Pratchett - Seria pt "Świat Dysku", polecam 'Straż! Straż!' ale każda inna część jest niezła
![]() Philip Pullman - Trylogia Mroczne Materie (Zorza północy, Magiczny Nóż, bursztynowa luneta) Albo hardcore J.R.R.Tolkien - Sirmarillion ;]
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Brrrr, Silmarilliona nie polecam. Mam niemiłe wspomnienia ; d
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Książki z serii Dragon Lance, jeśli interesuje cię odprężająca, niezbyt wymagająca intelektualnie lektura. Armaged-dom i Czas wiedźm Diaczenków są nieco ambitniejsze, ale dalej przyjemne. Książki z Forgotten Realms są podobne do DL, jednak preferuję te pierwsze.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
|
![]() Świat Dysku oczywiście. Poszukaj gdzieś książki Stephen'a King'a - Bastion. Sci-fi, ale 1000 stron gwarantuje rozrywkę na wiele dni
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 09 2005
Lokacja: UK
Stan: Niegrający
|
![]() "Eragon" i "Najstarszy" są bardzo wciągające, nie mogę się doczekać następnej części
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Krzyżak
|
![]() Cała saga Dragon Lance jest po prostu zajebista. Polecam.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 05 2007
Wpisy bloga: 1
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Eluthiel Tinuviel
Profesja: Sorcerer
Świat: Arcania
Poziom: 54
|
![]() Polecam cały cykl Andre Norton "Świat czarownic"
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 12 2004
|
![]() Osobiście gorąco namawiam żebyś nie tracił czasu na książki pokroju "Eragona", tylko zajął się czymś ambitniejszym.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Wolbrom
![]() |
![]() A ja przeczytałem Sirmarillion 2 razy i mi się tam podobało
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 11 2004
|
![]() ja polecam serię przygód Inkwizytora Świętego Oficjum Mordimera Madderdina Jacka Piekary czyli: "Młot na czarownice", "Miecz Aniołów", "Łowcy Dusz" i "Sługa Boży".
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 11 07 2007
Lokacja: Wrocław
Imię: Szarqa
Profesja: Knight
Gildia: Band of Brothers and Sisters
Świat: Guardia
Poziom: 42+
Skille: 78/77
Poziom mag.: 6
|
![]() zgadzam się z przedmówcą "wasz uniżony sługa" poprostu wymiata
![]() od siebie dodam ksiązki andrzeja pilipiuka o jakubie wędrowyczu niby nie jest to do końca fantastyka ale naprawdę zabija stylem i humorem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Fallen Angel
|
![]() Trylogia Ziemiomorza: Czarownik z archipelagu, Grobowce Atuanu i Najdalszy brzeg (Ursula k. LeGuin)
Można ostatecznie porzyczyć 4-tą część, Tehanu, ale imho jest kiepska i bez polotu.
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 01 2007
|
![]() Świat Dysku i wypaśne książki o Wędrowyczu Pilipiuka.
A w ogóle, nie wiedzieć czemu, odczuwam dziwną przyjemność z czytania tych "chałowych" książek fantasy, opowiadających o światach z gier... Taki "Warcraft: Dzień Smoka", albo inne czytadła o Młotku czyta mi się bardzo odprężająco. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 12 2004
|
![]() Gorąco polecam serie o Inkwizytorze Mordimerze Madderdinie autorstwa Jacka Piekary
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 03 2006
Lokacja: Gdańsk
Imię: Mythic Sniper
Profesja: Royal Paladin
Świat: Furora
Poziom: 105
Skille: 93/67
Poziom mag.: 20
|
![]() ja ci zaproponuje super cykl , nie ma w nim miecza itp (troszke magii jest )
a mianowicie cykl "Mroczna Wieża" Stephena Kinga, opowiesc jest na prawde super kazdy szczegol jest wazny, opowiada o Rolandzie ostatnim Rewolwerowcu Swiata Posredniego ktory szuka Mrocznej Wiezy podazaja droga promienia ![]() ![]() cykl składa sie z 7 tomow, obecnie jestem w polowie przedostatniego i jak sie dopande do czytania to nie moge sie oderwac hyh ![]() takze bardzo goroaco polecam Stephena Kinga (kazda jego ksiazka jest super ) przeczytaj ,nie pozalujesz ;] |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 03 2005
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 08 2004
Lokacja: Gdansk
Imię: Muminki r0x
Świat: TVP 1
|
![]() .Matrik. "Dzień Smoka" naprawde wymiata ^^
Ze świata gier polecam "Czarna Droga". Ogólnie wszystkie tomy Diablo mi się podobały ;p
21:00 Auro Dano [13]: buy wand of dwarfenbreath Oddech krasnoluda r0x -Hi -Notka -No? -So Stfu&Bye Nob!1 |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 07 2007
|
![]() Nie ma lepszych niż Dragonlance. Ten klimat, bohaterowie (Raistlin Majere rulez).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |||||||||||
Użytkownik forum
Data dołączenia: 01 09 2005
Lokacja: Uhowo
Stan: Na Emeryturze
Imię: Ragap Cortess
Profesja: Knight
Świat: Candia
Poziom: 51
Skille: 81/81
Poziom mag.: 6
|
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Philip Pullman nie znam musze się przyznać. J.R.R.Tolkien - Sirmarillion nie polecam dla osub które nie pasjonuja się działami tolkiena albo dla osub które nie przeczytały zbyt wielu książek fantasy bo może się wydawać im ta książka nudna. Cytuj:
Diaczenków może i troche ambitniejsze ale też nie są niepowtarzalne. Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
[quote]ja polecam serię przygód Inkwizytora Świętego Oficjum Mordimera Madderdina Jacka Piekary czyli: "Młot na czarownice", "Miecz Aniołów", "Łowcy Dusz" i "Sługa Boży".[quote] Piekara ![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() Cytuj:
A teraz napiszę coś o książkach kture przeczytał autor tematu. -hp ( harry potter dla niekumatych ) -wladce pierscieni ( trylogia + hobbit ) -ergorna ( tzn all dostepne czesci ) -sage wiedzmina ( Sapkowski ) -Narrentrium i kolejne czesci ( <-- to tez xD -| |- ) -Achaja ( 3 tomy ). HP i eragorn żenada istna komercha hociaż każdy zapewne to czytał na początku włącznie ze mną ![]() WP (władca pierścieni dla niekumatych ![]() ![]() -sage wiedzmina - świetne książki z klimatem, znacznie lepsze niż film chociaż koniec już czuć że jest pisany troc he na siłe. -Achaja eh ziemianski pisze swietne opowiadania ![]() A terAz może czas niech ja coś polece. Cykl amber Anthony Piers, najlepiej od piewrszej części czyli Zaklęcie dla cameleon. Świat niby powiewa trochę baśnią ponieważ na tym pułwyspie natek kwiatki są magiczne ale nie jest to baśń rozterki bohaterów są świetnem, spora liczba zwrotów akcji książka traktująca o wielu rzaczach opisana w ciekawej formie którą czyta si8ę jednym them. Cykl Amber Rogera Zelaznego też od pierwszej części bym polecał czyli od "dziewięciu książąt amberu". Tą serię mogę polecić ze wzglęgu na niezwykle ciekawie przedstawiony świat i bohaterów, dialogi, intryki. Dla zachęty dam tylko cytat żeby nie zdradzić zbytnio fabuły. "Jeden jest Amber, a wszystko pozostałe to jego Cienie w różnej fazie rozwoju" Uwaga: Jeżeli doczytałeś do konca tego posta to serdecznie gratuluję bo ja bym jego nie przeczytał ![]() PS. Może ktoś po mojej wypowiedzi zacznie czytać jakieś siekawsze serie niż zapomniane krainy czy diablo albo warkraft. |
|||||||||||
![]() |
![]() |