|
Notki |
tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp. Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat strony, wskazać błąd i zasugerować czego brakuje. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 | ||
Guest
|
![]() Cytuj:
Zapraszam do lektury: http://ks.sejm.gov.pl:8009/proc2/ustawy/86_u.htm (nie chce Ci się czytać?): Cytuj:
Cytowanie moich myśli (wyjątkiem jest cytowanie będące odwołaniem do tematu i będące częścią dyskusji tego samego tematu), umieszczania, zmieniania lub kopiowania w całości lub części moich tekstów bez mojej zgody jest zabronione. Klon. A chciałem pomóc. ;] |
||
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 05 2007
Lokacja: Gorzów Wlkp.
|
![]() Czyli wg. ustawy opcja cytuj powinna zniknąć z forum?
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Książe Cieni
Data dołączenia: 03 06 2004
Lokacja: Suwałki / Wrocław
Stan: Na Emeryturze
Imię: Rothes Tavelon
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Tranquilibrium
Świat: Guardia
Poziom: 130
Skille: 22/29
Poziom mag.: 73
|
![]() Z tego co zrozumiałem z tematu, którego wiadomość zacytowałeś, ktoś usunął Twojego posta. W deklaracji mowa o cytowaniu i kopiowaniu, więc być może cały ten spór dotyczy czegoś innego. Proszę wtedy albo zignorować tę wiadomość albo przybliżyć dokładniej sprawę.
Rejestrując się na forum, jednocześnie zaakceptowałeś regulamin forum (czyli wyraziłeś zgodę), w którym jasno stoi, że moderatorzy mogą usunąć każdy Twój post jeśli tylko uznają go za nieodpowiedni. Nie akceptując regulaminu, nie wolno Ci korzystać z konta. Nie masz zatem prawa rościć żadnych pretensji w związku z zaistniałą sytuacją. Nie wspominając o tym, że nijak mi zacytowana definicja utworu objętego prawem autorskim pasuje do posta.
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2006
|
![]() Forum.tibia.pl to nie Polska.
Forum.tibia.pl to nie demokracja. Forum.tibia.pl to forum.tibia.pl ze swoim własnym regulaminem. Jak pisał Rothes akceptujesz regulamin i zobowiązujesz się tym samym do jego przestrzegania. |
![]() |
![]() |
#5 | |
CS Tibia.pl Team
Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1
Stan: Początkujący
|
![]() No właśnie, you fail.
Napisałem Cytuj:
Wyjątkiem mogą być Twoje artykuły lub wywiady np, które tu umieścisz, możesz zastrzec sobie prawo do umieszczania tego gdzieś przez osoby trzecie, ale jeśli moderator będzie uważał, że łamie regulamin to może sobie skasować, nie prosząc sądu o zgodę! (ya, rly) Ogólnie coś mi się wydaje, że nie potrafisz interpretować polskiego prawa ;<. Ostatnio edytowany przez Rybzor - 17-05-2008 o 00:25. |
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Guest
|
![]() Nie chodzi mi o usuwanie postów. Chodzi mi o wykorzystanie mojego tłumaczenia, które umieściłem na hunted.pl potem znikło i raptem pojawiło się na Tibia.pl autorstwa Wolf.
Cytuj:
Here nie znalazłem nic o usuwaniu posta bez mojej zgody, jedynie w punkcje Kary 8.2 lecz to się liczy pkt. karnych. A tak w ogóle ja nikogo nie straszę sądem, jedynie pokazuje ze nie jest tu tak pięknie i ze prace innych są wykorzystywane. |
|
![]() |
#7 | |
CS Tibia.pl Team
Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1
Stan: Początkujący
|
![]() Cytuj:
Tłumaczenia mają to do siebie, że są podobne (zwłaszcza tak krótkiego tekstu). Mogło ci się wydawać, że to było akurat twoje. Lub nawet ze mną, nie wiem po co ta szopka z odnoszeniem się do prawa. Ostatnio edytowany przez Rybzor - 17-05-2008 o 00:50. |
|
![]() |
![]() |
#8 | ||
Blondynka
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Slythia - 17-05-2008 o 00:49. |
||
![]() |
![]() |
#9 | |
Redaktor
|
![]() Cytuj:
Więc wybacz ale "O CO KAMAN??" ... Co więcej txt może być przetłumaczony dokładnie tak jak twój - bo inaczej się nie da ...a może to ty go skopiowałeś skądś ?? Nie ma się nad czym roztrząsać ... bo jest to tłumaczenie i już a dowodów na swą tezę nie masz ... |
|
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
![]() Ja się kłócić nie chce
![]() |
![]() |
#11 |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Jak cos, kontaktuj sie z administratorem serwisu, ktorym jest Bosal. Pozdrawiam.