|
Notki |
Filmy Gdy zdjęcia to za mało do akcji wkraczają filmy. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 07 2007
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Misiek Archer
Profesja: Paladin
Świat: Guardia
![]() |
![]() Więc tak, mam Antywirusa 'G Data AntiVirus' i gdy prubuję ściągnąć TibiCam pod jakąkolwiek wersję to mi wykrywa Trojana (Win32:Trojan-gen {Other}).
Czy TibiCam naprawdę jest zawirusowana? Czy mój antywirus coś źle wykrywa? Aha, dlatego ściągam jakąkolwiek wersję TibiCam, bo trzeba podmienić plik MDA, który ja mam (8.21) i nie jest on zawirusowany, tylko tibicam . e x e |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Zbanowany
Data dołączenia: 18 06 2008
Lokacja: ciemnogrut
Imię: kruul pogromca rotwormuw
Gildia: wydupcona w kosmos - najleprza
Świat: rurznie kurwa
Poziom: ej
Skille: 13/38
Poziom mag.: !!
|
![]() Ostatnio coraz więcej programów z nowymi bazami wirusów wykrywa tam keya ;x ale tego nikt nie sprawdził bo na tym forum to tylko dużo gadać potrafią
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 10 2007
|
![]() ja mam ten sam problem z avastem, ktory nigdy mnie jeszcze nie zawiodl a wiec niech nikt kolejny nie pisze ze avast to jeden wielki ch*jowy eksperyment
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zbanowany
Data dołączenia: 28 07 2007
Stan: Na Emeryturze
|
![]() jak mialem avasta to tez mialem to samo, moze wylacz antywira na czas sciagania a potem zrob scana na virusscan.jotti.org ale nie sadze zeby byl tam key
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Blondynka
|
![]() Waśnie skanery online także wykrywają tam wirusa. I to nie jednego. Avast mi oczywiście wyje przy ściąganiu... Nie wiem, czy ktoś podmienił tibi.cam na stronie, czy to wszystko przez jakąś aktualizację antywirusów - ale żeby wszystkie krzyczały?
Ma ktoś czystą wersję cam (exe)? @down Było, pamiętam. Ale nikt do niczego nie doszedł ; ).
S. J. Lec Ostatnio edytowany przez Slythia - 05-08-2008 o 16:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 10 2007
|
![]() jakis czas temu byl nawet na forum temat o tym ze avast cos wykrywa...ja narazie ogladam przez tibiacam tv
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zbanowany
Data dołączenia: 01 07 2008
Lokacja: Bedrock
Wpisy bloga: 2
Imię: Fred Flintston
Świat: Prehistoryczny
|
![]() Z ciekawości przeskanowałem swoje zbiory i okazało się, że tylko w mojej TibiCam 7.92 nie było żadnych wirusów. Cóż, to, że antywirusy piszczą, nie znaczy, że na 100% to jest zagrożenie. Ja używałem TibiCam od 7.92 i hacka nigdy nie miałem.
Jak już mówiłem, moja TibiCam 7.92 jest wolna od robaczków, ale niestety, nawet po podmianie pliku .mda, nie chce współpracować z 8.21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 03 2007
Imię: Ciunki
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Peacekeepers
Świat: Harmonia
Poziom: 205
Poziom mag.: 82
|
![]() Cytuj:
AntiVir Found TR/Smalldrp.ACPY Avast Found Win32:Trojan-gen {Other} Ikarus Found Trojan.Smalldrp.ACPY Norman Virus Control Found W32/Smalldrp.ACPY @Edit Z drugej strony jakby byl to keylooger musialby byc wpis w rejestrze ,a nie mam zadnego swinstwa bo skanowalem ,combofix ,silentrunners, hijackthis ,skany dalem na forum, potwierdzilii ze komputer jest czysty Ostatnio edytowany przez ciunki - 08-08-2008 o 17:30. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Blondynka
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 06 2007
Stan: Niegrający
Profesja: Paladin
Poziom: 121
Skille: 94/66
|
![]() Nie ma tam zadnych keyloggerow.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zbanowany
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 12 03 2007
Imię: Lukan Thor
Profesja: Elder Druid
Gildia: Dawn of the New Era
Świat: Silvera
|
![]() ciunki masz na mysli program Tibicam czy Tibiacam tv ?
Problemu by nie bylo gdyby Cip Soft wprowadzil swojego oficjalnego cama i stworzyl by na swojej stronie dzial gdzie filmy bylyby bezpiecznie dodawane i odtwarzane. Nie wiem czemu ciagle czegos takiego nie ma. :/ Co do tibicam-a zdania sa podzielone, co wprowadza pewne watpliwosci. Ostatnio edytowany przez Lookan - 08-08-2008 o 17:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 03 2007
Imię: Ciunki
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Peacekeepers
Świat: Harmonia
Poziom: 205
Poziom mag.: 82
|
![]() Cytuj:
Jednakże narazie nie proponuje tego sciagac ,az do rozwiazana sprawy Cytuj:
@edit Jezeli kogos tak bardzo ciekawi to proponuje uzyc google i sprawdzic co robi ten wirus Ostatnio edytowany przez ciunki - 08-08-2008 o 17:39. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 08 2007
|
![]() Moją wersję tibicam sprawdziłem virustotalem i jest ona czysta, jak ktoś chce to mogę na rapida wrzucić.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zbanowany
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
|
![]() Kurde... Zapomniałem, że był patch, chyba jednak nie mam aktualnej, wybaczcie za to
![]() Niedowiary! ![]() Otworzyłem dziś tibicam, czy mam już trojana? Zna ktoś ten typ? jest niebezpieczny? Tutaj link do raportu: http://www.virustotal.com/pl/analisi...2ac3a6acef33dd |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 12 03 2007
Imię: Lukan Thor
Profesja: Elder Druid
Gildia: Dawn of the New Era
Świat: Silvera
|
![]() Jezeli ktos by chcial ponaglic Cip Soft ze stworzeniem wczesniej wspomianego przeze mnie programu ich autorstwa do nagrywania filmow podczas gry, to zapraszam na Proposals Board na Tibia.com do watku:
http://forum.tibia.com/forum/?action...readid=2252345 Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zbanowany
|
![]() kurwa jako jedyny miałem blessed sheild i maqic lond sworda i jako drugi dragonowe scale legsy i sobie włonczyłem tibikamsa i chack :/
jebany chuj jednak podmienił ![]() wszystko poszło sie jebać i 23 levele w dól :/ i jeszcze mi usuneli fralo beata 292 ek tesz przez tibikama ratójcie plx Ostatnio edytowany przez Kruul - 08-08-2008 o 22:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |