Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 11-10-2008, 19:34   #1
Tr0k
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 11 07 2007

Domyślny Trening knightem na monku

Jak wiadomo kiedy trenujemy na monku potrzebne nam sa dodatkowo 4 potwory - 2 walące w nas i 2 w monka, aby zająć jego shielding spoty.
Na stronie pskonejott.com ostatnio przeczytałem coś takiego:
Cytuj:
There ig a glitch in Tibia that makes some monsters a bad choice for taking the monk shielding spots. For instance, if you use 2 rotworms every now and then the sequence will change and you'll move onto a shielding spot.
Oznacza to, że niektóre potwory nie nadają sie do treningu na monku, ponieważ kolejność ataku zmieni się i to nasze ataki, a nie potworów przyjmowane będą na tarczę.
Moje pytanie brzmi: jakie potwory są odpowiednie do tego celu?
Tr0k jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 11-10-2008, 19:52   #2
Kurczakos
Użytkownik Forum

Kurczakos's Avatar

Data dołączenia: 14 07 2006

Domyślny

Dwarfy....
Kurczakos jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-10-2008, 20:01   #3
Oskar111
Użytkownik Forum

Oskar111's Avatar

Data dołączenia: 29 12 2004
Lokacja: Kielce

Stan: Na Emeryturze
Imię: T!
Domyślny

chodzi o to ze jako 3 -> przelamujacy blok atak jest ZWYKLE atakiem ostatnim ale i najsilniejszym wiec mimo kolejnosci wyjdzie na to ze rot bije mocniej niz ty wiec nie potrenisz jakies raty wolfy spiderki tanie baaardzo slabe potworki,

mozesz rowniez pominac to i uzywac innej broni a pozniej nawet jak pominiesz i bedziesz uzywac najslabszej broni mozesz miec problemy ze skillowaniem bo za mocne hity beda siadac

najefektywniejszy trening to trening na innym charze (najlepiej sorc/drut wtedy nie powinno byc problemow z leczeniem) np opcja mag + summmon atakuja ciebie a ty maga albo bijesz maga a ciebie 2 stworki

have a nice day
stary 11-10-2008, 20:11   #4
Tr0k
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 11 07 2007

Domyślny

@UP
Cytuj:
chodzi o to ze jako 3 -> przelamujacy blok atak jest ZWYKLE atakiem ostatnim ale i najsilniejszym wiec mimo kolejnosci wyjdzie na to ze rot bije mocniej niz ty wiec nie potrenisz jakies raty wolfy spiderki tanie baaardzo slabe potworki.
Nie rozumiem

No właśnie trenuje na monku z użyciem wolfów i przez jakąś minutę nie mogę trafić tego monka, a przez następną trafiam co chwilę.
Tak jakby przez jakiś czas moje ciosy szły na tarczę, a potem nie.
Na pskonejott.com przeczytałem, że dobre do zajmowania shielding spotów monka są poison spidery i wild warriory.
Co jeszcze?

PS. Czy nie lepszym sposobem byłby taki trening, żeby monka nie atakował żaden potwór i wtedy musialbym poprostu zalozyc mocniejszą broń?
Tr0k jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania