|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 06 2004
Lokacja: W bloku ;p
![]() ![]() |
![]() słuchajcie mam takie pytanie- czy potwory rozwlają skrzynie, parcele itd?? A jeśli tak to czy wszystkie? Bo pamiętam że przy takim jednym miśku na rooku gdzie jest mino to w kółko ten mino jest obstawiony przez skrzynie, etc. i ich nie rozwala. Więc jak to jest?? Bo sobie myśle żeby cyclopy lurować do parceli i wystrzeliwac- nie strace wtedy ani jednego HP
![]()
|
![]() |
#2 |
eX Moderator
Data dołączenia: 10 09 2003
Lokacja: Fotel przed monitorem
![]() |
![]() niestety nie ma tak łatwo. Najprostsze potworki się da, ale już np. zerka, ghula, slima, cyca się nie da (ale archera da).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Użytkownik Forum
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Żaden potforek nie niszczy, potforki od rota albo valkiri w wzwyrz mogą przesuwać parcele nie tracąc punktów ruchu. Raz spotkałem się jak kolo w thais lurował cyca a ten pchał prdzed sobą beczke
![]()
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 01 2005
|
![]() ja np. chcialem z berserkera nawalac hmmami za skrzynki a on nie dosc ze ta skrzynke pzesuwal to jeszcze jak jakis potwor mu na drodze stawalnp. mino to gi zabijal wiec z berserkerem nie radze takich numerow robic
20:32 You lose 274 hitpoints due to an attack by a demon rabbit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
![]() ![]() |
![]() to jak, wie ktoś które potwory można w ten sposob blokowac?? a co jeśli sie je otoczy podwójną warstwą parceli??
![]() |
#7 | |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#8 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 10 09 2003
Lokacja: Fotel przed monitorem
![]() |
![]() Cytuj:
Zasada jest tak, iż jeżeli potwór nie ma gdzie przesunąć takiej przeszkody odgradzającej od gracza to przeszkoda znika (oczywiście dotyczy potworów które umieją przesuwać) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N
Stan: Na Emeryturze
Imię: Komandor Tarkin
Świat: Secura
|
![]() Po kolei:
Silniejsze potwory przesuwają przeszkody, a jeśli nie ma miejsca, przeszkoda znika, podobnie sprawa się ma ze słabszymi potworami, np jeśli goni Cię cyklop w tunelu na jedną kratkę, a na drodze stanie, np spider, to biedny pajączek straci życie. @Wieszok Rot NIE przesuwa/niszczy. |
![]() |
![]() |