Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Mainland

Notki

Mainland Wielki i tajemniczy kontynent... Tutaj odkrywamy jego tajemnice...

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 15-01-2005, 23:19   #1
Willy The Dark Druid
Użytkownik Forum

Willy The Dark Druid's Avatar

Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Szczecin>Moj dom>Moj pokuj>krzesło przed kompem

Willy The Dark Druid ma numer GG 3261525
Domyślny Po co sie szkoli Fishing?

Po co sie szkoli Fishing? Mam 43 fishinga i łowie rybki tak samo jak z 10 lvl fishingiem. Prosze powiedzcie co to zmienia!

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 15-01-2005, 23:28   #2
dobry barbarzyńca
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 12 2004

Domyślny

Jak będziesz miał 60 to poczujesz różnicę . Po za tym ważne jest czy łowisz cały czas w tym samym miejscu (może jakiś wolny resp), może przed Tobą ktoś łowił w tym miejscu... . Dlatego polecam chodzenie nad brzegiem i łowienie, zamiast stania i łowienia. Na 43 fishingu powinieneś wyciągać rybę niemal za każdym razem... .
Takie moje zdanie .
dobry barbarzyńca jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-01-2005, 23:29   #3
Scream
Użytkownik Forum

Scream's Avatar

Data dołączenia: 30 07 2004
Lokacja: who cares.....?

Stan: Niegrający
Profesja: Master Sorcerer
Świat: tu i tam
Poziom mag.: wy
Scream ma numer GG 9478893
Domyślny

fishing daje nam wieksza sznasa ze zlapiemy rybe.

kliknij pana garrisona!

Scream jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-01-2005, 09:58   #4
Willy The Dark Druid
Użytkownik Forum

Willy The Dark Druid's Avatar

Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Szczecin>Moj dom>Moj pokuj>krzesło przed kompem

Willy The Dark Druid ma numer GG 3261525
Domyślny

Aha, DZIEKI
stary 16-01-2005, 18:18   #5
Iron
Użytkownik Forum

Iron's Avatar

Data dołączenia: 11 10 2004
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 2

Iron ma numer GG 1080629
Domyślny fishing

czwicz czwic napoczątku jak się ma pierwszy raz wedke to trudno się łowi a jak się troche poćwiczy to pózniej jazda

Iron jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-01-2005, 19:38   #6
Kuba:)
Użytkownik forum

Kuba:)'s Avatar

Data dołączenia: 16 01 2005
Lokacja: Prabuty

Kuba:) ma login Tlenu kuba823
Domyślny

Willy The Dark Druid mam pytanie jak wstawiles tego necro nad podpisem?
Kuba:) jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-01-2005, 19:42   #7
Kuba:)
Użytkownik forum

Kuba:)'s Avatar

Data dołączenia: 16 01 2005
Lokacja: Prabuty

Kuba:) ma login Tlenu kuba823
Pytanie

Iron_Guridan nie wiesz przypadkiem jak Willy The Dark Druid zrobil tego necrond podpisem
Kuba:) jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-01-2005, 13:00   #8
_talen_
Użytkownik forum

_talen_'s Avatar

Data dołączenia: 18 01 2005
Lokacja: oświęcim

_talen_ ma login Tlenu bkrzemien
Oczko

jeśli moge coś od siebie dodać.. swojego czasu czytałem znakomity artykuł na temat wędkowania w tibii. kilka wniosków które udało mi się wyciągnąć znacznie ułatwiło mi życie.

ogrom ludzi łowiąc ryby po prostu klika na wędke prawym a potem lewym gdzie popadnie. błąd . skill narasta tylko i wyłącznie w momencie kiedy wyciąga się rybkę. więc takie klikanie to tylko strata czasu. mnie samemu będąc już w okolicach do 40 punktu udawało się robić po 2-3 skille dziennie jak mi się nudziło . metoda jest prosta - stajesz nad brzegiem i wyobrażasz sobie że morze jest podzielone na kwardraty (bo jest tak w istocie). i jedziesz wędką od jednej do drugiej strony linijka po linijce łowiąc w każdym kwadracie tylko raz. na początku to się wydaje trudne, ale po zrobieniu tak kilku punktów jest banalne.

oooooxx321
oooxxxxxxx
ooooxxxxxx
ooooAxxxxx
oooooxxxxx
oooooxxxxx
oooooxxxxx

jeśli przyjmiemy że 'o' jest lądem -brzegiem morza, a 'x' wodą, Ty stoisz w punkcie A to łowić należy kolumnami - najpierw od jedynki do dołu potem dwójka do dołu itd. jak skończą się kwadraty z wodą to się przenosimy tak, żeby na ekranie nie było widać "obłowionych" już miejsc. dzięki takiemu metodycznemu łowieniu wytrenowanie fishingu to bajka - najważniejsze to pamiętać że skill rośnie tylko po wyciągnięciu ryby - nie pozarzuceniu wędki.

i jeszcze było pytanie po co wysoki skill fishingu. autor owego artykułu skąd mam te informacje napisał, że każdy powinien miec ze sobą wędkę. tych parę oz. może uratować czasem życie.

mam nadzieję że nie przynudzałem .
_talen_ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-01-2005, 14:29   #9
Iskuato
Użytkownik forum

Data dołączenia: 20 12 2004

Domyślny

nie zgodze się z tobą że tylko po złowieniu ryby rośnie skill. Rośnie gdy w "kratce" jest ryba tzw. gdy łowimy i urośnie na skill (mało ale zawsze coś) to jest tam ryba. ale jest to męczące i twój sposób jest lepszy i chyba nawet szybszy nieraz robie tak jak ty ale nieraz jak mi się nudzi to obserwuje skille.
Iskuato jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-01-2005, 14:53   #10
slimaczek
Użytkownik Forum

slimaczek's Avatar

Data dołączenia: 14 10 2004
Lokacja: Kościan

Stan: Na Emeryturze
Imię: Topork
Profesja: Elite Knight
Świat: Nerana
Poziom: 87
Skille: 84/83
Poziom mag.: 7
slimaczek ma numer GG 1217938
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez _talen_
jeśli moge coś od siebie dodać.. swojego czasu czytałem znakomity artykuł na temat wędkowania w tibii. kilka wniosków które udało mi się wyciągnąć znacznie ułatwiło mi życie.

ogrom ludzi łowiąc ryby po prostu klika na wędke prawym a potem lewym gdzie popadnie. błąd . skill narasta tylko i wyłącznie w momencie kiedy wyciąga się rybkę. więc takie klikanie to tylko strata czasu. mnie samemu będąc już w okolicach do 40 punktu udawało się robić po 2-3 skille dziennie jak mi się nudziło . metoda jest prosta - stajesz nad brzegiem i wyobrażasz sobie że morze jest podzielone na kwardraty (bo jest tak w istocie). i jedziesz wędką od jednej do drugiej strony linijka po linijce łowiąc w każdym kwadracie tylko raz. na początku to się wydaje trudne, ale po zrobieniu tak kilku punktów jest banalne.

oooooxx321
oooxxxxxxx
ooooxxxxxx
ooooAxxxxx
oooooxxxxx
oooooxxxxx
oooooxxxxx

jeśli przyjmiemy że 'o' jest lądem -brzegiem morza, a 'x' wodą, Ty stoisz w punkcie A to łowić należy kolumnami - najpierw od jedynki do dołu potem dwójka do dołu itd. jak skończą się kwadraty z wodą to się przenosimy tak, żeby na ekranie nie było widać "obłowionych" już miejsc. dzięki takiemu metodycznemu łowieniu wytrenowanie fishingu to bajka - najważniejsze to pamiętać że skill rośnie tylko po wyciągnięciu ryby - nie pozarzuceniu wędki.

i jeszcze było pytanie po co wysoki skill fishingu. autor owego artykułu skąd mam te informacje napisał, że każdy powinien miec ze sobą wędkę. tych parę oz. może uratować czasem życie.

Popieram, choć nie widziałem nigdy takiego artykułu, sam na to wpadłem i więcej ryb i większy fishing jest z tym.

slimaczek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-01-2005, 21:52   #11
Bikstopa Reaktywacja
Użytkownik Forum

Bikstopa Reaktywacja's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2004

Profesja: Royal Paladin
Świat: Aldora
Poziom: 119
Skille: 98/69
Poziom mag.: 21
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Scream
fishing daje nam wieksza sznasa ze zlapiemy rybe.
taa ?

a to ciekawe
ja mam fishing 53 a bez macra ryb prawie wogole nie wylawiam
raz na 20-30 zanurzen wetki wskakuje ryba

jak bym mial runka robic z rub to by mi miesiaca na 1 bp hmm zabraklo
dlatego d hamy the best
stary 19-01-2005, 22:08   #12
Angel of Death
Użytkownik Forum

Angel of Death's Avatar

Data dołączenia: 27 09 2004
Lokacja: Szczecin

Imię: ---
Profesja: Royal Paladin
Poziom: 62
Skille: 84/70
Poziom mag.: 15
Domyślny

Cytuj:
skill narasta tylko i wyłącznie w momencie kiedy wyciąga się rybkę.
Muszę sie z tobą niezgodzić , skill nie rosnie tylko wtedy gdy złowimy rybę , gdy wprowadzono skill bar jest to łatwe do sprawdzenia , ja łowiłem wiele razy nie łapiąc ryby a % do skilla malały . Zapewne jest taki "skill lock" że musisz złowić rybę raz na 30 -60 (?) rzutów ale napewno nie jest tak ze rośnie tylko i wyłącznie po złowieniu ryby.
stary 20-01-2005, 21:05   #13
Cadonis
Użytkownik Forum

Cadonis's Avatar

Data dołączenia: 17 05 2004

Domyślny

A mi się wydaje że skill wpada niezależnie od tego czy złapiesz rybę czy nie, tylko bez ryby wpada wolniej (coś takiego jak u palla z trafianiem w tarcze lub armor/do krwi)... łatwo to zauważyć na rooku, jeśli staniesz w dobrym miejscu (bo w niektórych miejscach ani fishing nie rośnie, ani ryby nie wchodzą), to po każdym zarzuceniu wędki ci wskoczy pasek.
A co do wysokości skilla... przy wyższym można szybciej łowić (a jak nie wierzysz, to spróbuj użyc autofishinga, tylko DOBREGO)

~~~~
Cadonis jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-01-2005, 21:37   #14
morwi
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 31 08 2004
Lokacja: [HACKED]

morwi ma numer GG 4695891
Domyślny

@Bikstopa Reaktywacja
ty sie wez naucz pisac...
morwi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-01-2005, 10:38   #15
_talen_
Użytkownik forum

_talen_'s Avatar

Data dołączenia: 18 01 2005
Lokacja: oświęcim

_talen_ ma login Tlenu bkrzemien
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Angel of Death
Muszę sie z tobą niezgodzić , skill nie rosnie tylko wtedy gdy złowimy rybę , gdy wprowadzono skill bar jest to łatwe do sprawdzenia , ja łowiłem wiele razy nie łapiąc ryby a % do skilla malały . Zapewne jest taki "skill lock" że musisz złowić rybę raz na 30 -60 (?) rzutów ale napewno nie jest tak ze rośnie tylko i wyłącznie po złowieniu ryby.
art, na który się powoływałem pochodził jeszcze z przed ostatniego updejtu, i mogli coś pozmieniać od tego czasu.

swoją drogą jak to czytałem to po prostu szczena mi opadła jak autor arta się skorbił , to naprawdę trzeba nie mieć co robić. dla wszystkich zainteresowanych poszukałem linka i zapodaję - autor to Dagor Dragontooth
a link: http://www.tibianews.net/article.asp?id=316

pozdrówko.
_talen_ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-01-2005, 14:48   #16
Taumer
Użytkownik Forum

Taumer's Avatar

Data dołączenia: 12 10 2004
Lokacja: Julera \ Fibula Village 2

Taumer ma numer GG 4720978
Domyślny

kiedys przeczytalem ten poradnik - teraz w 20 min lowie w dobrym miejscu jakies 20 ryb, recznie, fishing 46 ;D
stary 25-01-2005, 15:53   #17
Dwik
Użytkownik Forum

Dwik's Avatar

Data dołączenia: 01 08 2004
Lokacja: Hrubieszów

Domyślny

Ja swoim uhmakerem gdy miałem fishing 49 chyba, to w ciągu 20 minut łowiłem ponad 40 ryb. Liczy się bardzo dobre miejsce, np. puszcza na północy venore, tam mi rybki brały. Może wrzucajcie do wody okruszki chleba, nie ma to jak dobra przynęta.
stary 25-01-2005, 16:07   #18
Str4t0s
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Gdzies tam no niewiem gdzie
Wpisy bloga: 1

Profesja: Elite Knight
Świat: Bubel i caherer
Poziom: Lol
Skille: 9999/99
Poziom mag.: -1
Domyślny

Cytuj:

oooooxx321
oooxxxxxxx
ooooxxxxxx
ooooAxxxxx
oooooxxxxx
oooooxxxxx
oooooxxxxx

nie zgadzam sie bo lowilem gdzie popadnie ryb mi nie lowilo i jednak skill mi rosnal
Topic : masz wiekszy fishing to zwieksza sie szansa zchwytania ryby.Dodam ze nie wolno lowic w jednym miejscu bo wtedy skill nie rosnie
...Wisps rozwijać od wyrobów spirytusowych w tych biednych stypendystów, że zmarł w bagnach. Oni nie są złe z natury, lecz działa jak sleepwalkers nieświadomi swoich działań. Niemniej jednak, ich dotykać kanalizacji życia życie żywych stworzeń, które czyni je perilous wrogów.
Str4t0s jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-01-2005, 21:25   #19
SQsek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 01 2005

Profesja: Elder Druid
Domyślny Rybki, rybeczki :D

Ja odczuwam wyraźną różnicę pomiędzy 10 fishingiem a 38 fishingiem Jak jest dobre miejsce, gdzie nikt nie łowi, to można sobie ładnie rybek naciągnąć Fishing jest też dobrym sposobem na trafienie do statistics na tibia.com Czekam już od dawna, kiedy w artykułach na tibia.pl pojawi się tłumaczenie artykuły z tibianews.net na temat rybek [a może już jest tylko nie zauważyłem :> ] hehe, może się też zdarzyć, że się już nie doczekam Pozdrowienia dla wszystkich i smacznego
stary 26-01-2005, 21:38   #20
Romusiek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 22 12 2004
Lokacja: Belchatów

Romusiek ma numer GG 4355960
Domyślny

Skill masz po to zeby czesciej zlowic rybe, a po 2 nie dziw sie ze ryba nie wedruje do plecaka bo zkoncza sie rybki w tym miejscu, jak chcesz lowic ryby to najlepiej wejsc po save, wtedy wszystkie rybki sie zrespia.
Romusiek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania