Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 25-02-2005, 14:20   #1
zalfik
Użytkownik Forum

zalfik's Avatar

Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Toruń

Stan: Niegrający
zalfik ma numer GG 2130859
Domyślny Język na forum

Czy nie drażni was straszne podejscie do języka na tym forum?
Rozumiem, że chcąc coś szybko napisać opuszczamy polskie czcionki? Rozumiem też, że w pośpiechu moża zrobić jakis błąd gramatyczny. Wszakże prędkość pisania na klawiaturach u niektórych osób jest większa niż prędkość normalnego pisania.
Po co to wszystko piszę? Otóż nie rozumiem jak można napisać "dul" (chodzi o słowo "dół"). Czy nie można napisać "dol"? Nie musimy wtedy wysilać sie na naciśnięcie magicznego klawisza jakim jest "ALT".
Takich wpadek jest pełno. Przykłady: "bendom", "robiom" etc mówią same za siebie
A to już nie jest pośpiech tylko zwykły ANALFABETYZM. To forum(jak każde inne zresztą) jest formą komuniakacji z innymi ludźmi poprzez internet i wymianay z nimi swoich poglądów, spostrzeżeń itd.
Co z tego, że jesteście porządni i wulagaryzmy piszecie w formie &%#*@, skoro wasze zdanie wygląda np tak: "(...)ten s@^$*syn wziom mojom(...)"?
To jest patologia językowa!!!!!!!!!
Tak dla formalności. Nie jestem Bóg jeden wie kim. Ja tez popełniam błedy i rozumiem, że zdarza się to każdemu. Ale posługiwanie sie w miarę poprawnym językiem to nei takie trudne. Przecież nie używamy tu słów pokroju "grzegżułka"(sam nie wiem czy dobrze to napisałem)
Dobra... dosyć wykładu CU on TIBIA
zalfik jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 25-02-2005, 14:24   #2
Kredi
Użytkownik Forum

Kredi's Avatar

Data dołączenia: 21 08 2004
Lokacja: L-Przestrzeń

Domyślny

Omagad duzo bylo takich tematow... ludzi sie nie zmieni -.- me tez sie czasami zdazy blad...
Kredi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-02-2005, 14:28   #3
Hallabard
Użytkownik Forum

Hallabard's Avatar

Data dołączenia: 27 06 2004
Lokacja: dom (Łódź)

Profesja: Sorcerer
Świat: Calmera
Poziom: 30
Poziom mag.: 44
Hallabard ma numer GG 9015684
Domyślny

No właśnie. Byłem dobry z ortografii ale przesiadywanie na forum i czytanie jak analfabeci "piżom" to mam wątpliwości co do napisania jakiegoś dawno nieużywanego przeze mnie wyrazu (najpierw "nieużywanego" napisałem przez "rz" ale za chwilę poprawiłem). Powinny być jakieś ostrzeżenia za błędy ortograficzne. Jak widzę jakąś osobę w wieku 20 lat co pisze "bendom" to normalnie nie wiem czy się śmiać czy płakać. Albo jak przechodzę koło liceum (też już dorosłe osoby) i słyszę " przyszłem do niego bo go kiedyś lubiałem" to nie wiem co mam sobię myśleć. To są już osoby dorosłe i ich zachowanie świadczy o tym jak zostały wychowane. Niech ludzie zwracają uwagę na to bo co się dzieje to głowa mała.

Hallabard jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-02-2005, 14:34   #4
$corcerer
Nieobecny.

$corcerer's Avatar

Data dołączenia: 22 09 2003
Lokacja: Gdzieś w Necie. Liczba postów: koło 1337. http://rtfm.killfile.pl

Stan: Na Emeryturze
Imię: Scorcerer
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Poziom: 23
Skille: 23/22
Poziom mag.: 42
Wyślij wiadomość przez ICQ do $corcerer $corcerer ma numer GG Użyj Jabbera. $corcerer ma login Tlenu scorcerer@tlen.pl Adres Jabbera do $corcerer
Domyślny

Poziom na forum jest jaki jest, i raczej nie adze zeby ktos byl w stanie zmienic go "na chama" Kazdy moze powiedziec ze ma zolty papier, i zagrac nam na nosie. Jedyna roznica jest taka, ze stosunek czytajacych do uposledzonych jezykowo moze byc inny (nizszy). Tak, to jest analfabetyzm (jak wiadomo, analwabeći mużom ómżedź) ale co można zrobić takim ludziom? Chyba tylko dawać wpis w notkach: "Analfabeta"...

Dżizas!
$corcerer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-02-2005, 14:50   #5
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez $corcerer
Poziom na forum jest jaki jest, i raczej nie adze zeby ktos byl w stanie zmienic go "na chama" Kazdy moze powiedziec ze ma zolty papier, i zagrac nam na nosie. Jedyna roznica jest taka, ze stosunek czytajacych do uposledzonych jezykowo moze byc inny (nizszy). Tak, to jest analfabetyzm (jak wiadomo, analwabeći mużom ómżedź) ale co można zrobić takim ludziom? Chyba tylko dawać wpis w notkach: "Analfabeta"...
Ja bym zrobil cos takiego, tylko przy nickach Ew. zrobic moderatora - poprawiacza, ktory bedzie poprawial na czerwono bledy i wystawial ocene na koncu posta dla "analwabetuf"
Ashlon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-02-2005, 14:53   #6
Sokochłap
Użytkownik Forum

Sokochłap's Avatar

Data dołączenia: 10 08 2004
Lokacja: Częstochowa

Stan: Na emeryturze
Sokochłap ma numer GG 3342901
Domyślny

Gżegżółka (300 razy na kartce robi swoje)
Zgadzam się! Rozumiem nieużywanie polskich znaków..Sam to często robie..
Ale czasami gdy czytam forum to oczy bolą

Sokochłap jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-02-2005, 16:35   #7
Magical Trevor
Użytkownik Forum

Magical Trevor's Avatar

Data dołączenia: 11 02 2005
Lokacja: World of Tibia

Magical Trevor ma numer GG 8807376
Domyślny

Ja też pisałem tak jak mi się podobało, ale pare wzmianek w postach pewnych użytkowników abym porządnie pisał zrobiło swoje. Piszę już starannie i poprawnie.

~~ Magical Trevor 1 ~~

~~ Magical Trevor 2 ~~

"Everyone loves Magical Trevor..."

~~ super, krótkie pioseneczki z filmikiem // polecam, naprawde sp0x ~~
Magical Trevor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania