|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Guest
|
![]() ![]() Uważam, że shared to nic zlego... bo powiedzcie mi co w tym jest zlego jak sie gra z qmplem na 1 accie? ![]() ![]() ![]() Plz piszcie posty bo nie wiem co o tym myslec ![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 12 2004
Lokacja: Krakow
![]() ![]() |
![]() kasuja wszystkie posty powod w podpisie
retired Ostatnio edytowany przez Cruel Master Boa - 21-03-2005 o 14:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nieobecny.
|
![]() Pomyśl logicznie: Jak zmienisz łącze to będziesz ciągle z tego samego zakresu IP, a nie przeskakiwał co providera za każdym połączeniem.
A jak masz zmienne IP, to ono nie zmienia się z zakredu 1.1.1.1 do 255.255.255.255 tylko np przy neo+ jeszt to 82.*.*.* i 83.*.*.* wiec:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Na emeryturze.
Data dołączenia: 24 10 2003
|
![]() Co ten temat ma wspolnego z tibia.pl? Dzial "tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp." sluzy do dyskusji dotyczacych naszego serwisu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
![]() Adres IP zależy od tego jak kto ma ochotę go zmienic albo jak zostal mu przydzielony. Mac,adres tez mozna zmienic tylko trza wiedziec jak
![]() Krucjata CIP po shared acc jest #$%^&*() i niewymierna. BABA |
![]() |
![]() |
#6 |
Nieobecny.
|
![]() To zmien sobie zewnetrzne IP na 0.0.0.1 albo jakiekolwiek z zakresu 240.0.0.0 do 255.255.255.255 . Jak ci sie to uda to udowodnij.
MAC ma z kolei znaczenie tylko w sieciach lokalnych, i tam, gdzie masz stał IP (ale to na modemie, a spróbuj zmienić MAC modemu telepsa - życzę powodzenia) Więc nie udowadniaj mi tu że możesz dostać banana za share jak masz zmienne IP od providera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 05 2004
|
![]() No cóż... to może odnośnie sharingu
![]() Pomyśl, gdyby acc sharing był legalny... to np. parę osób mogłoby grać na jednym koncie z paccem = mniejsze zarobki dla CIPów... to im się nie opłaca ![]()
![]() |
#8 |
http://tibiaspy.com
Data dołączenia: 22 07 2003
Lokacja: Opole / Głuchołazy
Stan: Na Emeryturze
Imię: Matkus
Profesja: Elder Druid
Gildia: Death Assassins
Świat: Secura
|
![]() Czemu to nie legalne?
1) Gracz, które chce grać samemu, nie ma szans z postacią, która jest online 24 godziny na dobę. 2) masa hacków jest spowodowana właśnie tym, że gracze dzielili się kontem. A potem jest jęczenie "a to taki dobry kumpel, tyle lat go znałem, to na pewno nie on, to ktoś na pewno włamał się do bazy CIPów i ukradł hasło" Zaś co do dynamicznych adresów IP. Sprawdzając adres IP można znaleść, od jakiego providera jest dany adres, a nawet z jakiego regionu (np. województwo, a czasem nawet dokładniej). Nie powiesz mi, że jesteś w stanie wylogować się we wrocławiu, a 3 minuty później zalogoać się w Warszawie albo w Londynie? Co jak co, ale na razie nie wymyślili maszyny do teleportowania się. Natomiast nie sądzę, żeby ktoś ci dał bana, jeśli z 2 różnych IP łączysz się, gdy pochodzą one z jednego regionu i od jednego providera. Uwierz mi, CIPowie wiedzą, co to jest dynamiczne IP.
Najlepsza strona o Tibii - http://tibiaspy.com - jeśli nie znasz, to nie wiesz, co tracisz! Zarejestruj się na http://forum.tibiaspy.com - prowadź i oglądaj galerie, szukaj i udzielaj pomocy, rozmawiaj o Tibii i na każdy inny temat! Ostatnio edytowany przez MatKus - 01-03-2005 o 12:50. |
![]() |
![]() |