|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 01 2005
|
![]() Nie wiem dlaczego, ale trenuje około 2 razy wolniej niż jest to podane w kalkulatorze skilli.
Z 49 na 50 axe nabijałem ponad 2 godziny, gdzie według jednego kalkulatora powinno być 1h8min, a wg drugiego 1h20min. Trenuje hand axem, na full def, na rotwormach. Blood hita zadaje co około 5-15 uderzeń (a przecież wystarcza raz na 30 uderzeń żeby poprawnie axe róśł). Ile trenowaliście z 49 na 50? Około godziny, czy tak jak ja ponad 2? Co może być nie tak i od czego to może zależeć :| Jeśli kalkulatory mówią prawdę to ja połowe czasu marnuje. edit: 1 rotworm wystarcza na jakieś 8-9 minut treningu. Ostatnio edytowany przez Thunder87 - 05-04-2005 o 15:59. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 12 2004
Lokacja: Toruń
Stan: Na Emeryturze
Imię: Lord of Change
Profesja: Elder Druid
Gildia: Legions of Dreams
Świat: Lunara
Poziom: 58
Skille: 22/26
Poziom mag.: 60
![]() |
![]() wez pod uwage ze roty gina i musisz je lurowac to zajmie chwile czasu a jeszcze czasem nie zadasz blood hita wtedy kiedy trzeba
![]() chcialbym rowniez zaznaczyc zebys nie kierowl sie kalkulatorami skilli, system tibijski polega na ilosci uderzen a nie czasie dokladny opis znajdziesz w poradnikach
Ctrl - Alt - Elite The Alter Ego Ostatnio edytowany przez orgizz - 05-04-2005 o 16:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 04 2005
Lokacja: Grudziądz
|
![]() Mialem ten sam problem :/ Mam knighta 8lvl na valorii, skille 41/36. Chcialem ze by to bylo mniej wiecej rowno, ale sword coraz bardziej 'ucieka' mimo ze bije mnie dwoch przeciwnikow:/
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ty masz inny problem człowieku... mi skille równo idą mam 50/49, tylko mam taki problem że trenuje 2 razy dłużej niż powinno być.
A ty powinienieś oprócz tego że atakują cie 2 przeciwnicy, to jeszcze jednego przeciwnika uderzać conajmniej 2 razy na minute. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
|
![]() 1.wale czesciej niz 2 rzy na minute:/
2. a Ty myslisz ze jak dlugo mi ten shield wskakiwal? /trenuje przewaznie z daggerem i wooden shield\ Ostatnio edytowany przez Sher Khan - 05-04-2005 o 16:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() ![]() A może po prostu dużo expisz? Bo ja narazie tą postacią nie expiłem wcale ![]() Bo jak się expi to shielding powoli idzie bo przeważnie atakuje się tylko 1 stworka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
~~Wieczny Szejk of Oldschool's maniacs~~ Jestem jaki jestem to fakt Lubie kiedy buja sie mój świat Poruszam sie raz w przód raz w tył Ja piłem, pije i będę pił Historii mojej nie pozna nikt Znów świat się buja a ja z nim To nie jest wyścig , to nie próba sił Ja piłem, pije i będę pił. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
|
![]() Tzn. mam trenowac z knifem? Aha i nie expie. Na poczatku troche walilem w trole (ok. 50 % do 9l) ale pare razy zdechlem przez nobkow;P i wszystko sie wyrownalo - jeszcze jeden ded i 7 level.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Chociaż ja i trening to zupełnie inne światy, bo trenić nie cierpie. Ale co nieco się na tym znam ![]() ( I wogóle piękny jestem ![]() Down: Nieee, trening jest be ![]() Ja kiedyś treniłem, ale trenowałem tylko po 10min i już mi się odechciewało ![]()
~~Wieczny Szejk of Oldschool's maniacs~~ Jestem jaki jestem to fakt Lubie kiedy buja sie mój świat Poruszam sie raz w przód raz w tył Ja piłem, pije i będę pił Historii mojej nie pozna nikt Znów świat się buja a ja z nim To nie jest wyścig , to nie próba sił Ja piłem, pije i będę pił. Ostatnio edytowany przez kaczi - 05-04-2005 o 16:43. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
|
![]() Co ty chcesz od treningu? To piękne jak skille rosną
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 03 2005
|
![]() ...trenowanie na tibii jest najfajniejesze. Ja dotrenowałem mojego knighta do 64/61 (tak wiem marne - szczególnie jak na 20lvl;/) i postanowiłem zmienic serwer. Na nowym serwerze będe cały czas trenił, tak by przed 10 lvl mieć skile min. 65/65. Dopiero wtedy zaczne expic
![]() Na moim pierwszym serwerze (Galana) będąc na 10vl miałem już skile 55/52. Miło mi było jak chodziłem z two-handed swordem na minosy i ludzie podziwiali hity jakie im zadaje ![]() ![]() Pozdrawiam, Łukasz |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
CS Tibia.pl Team
Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1
Stan: Początkujący
|
![]() Z gory przepraszam za bledy
![]() Ja bym chcial opisać moj trening i mam nadzieje ze to komus pomorze w koncu nie mam tragicznej sytuacji skilowej ![]() na poczatek jesli wiemy ze nic nam nie grozi(Pk itp) i treinmy z potworami to moze wziasc swoje najleprze itemy i najslabsza bron, ja ciwcze sowrdy to mam knife. potem idizemy na jakies miejsce, ktore zapewnia nam conajmniej 2 potwory na raz, bo wiadomo ze tarcza blokuje 2 potwory tylko a reszta atakuje tak jakby nie bylo tarcze, mozemy sobie zapewnic respa zeby bylo 2 potworki w jednej chwili, ale nie ejst to konieczne, tylko wtedy tracimy troche shieldingu. Najlepszy materialem dla mnie na trening t narazie roty w dwarfy, ale dwarfy lepsze bo maja wiecej hp, musimy pamietac takze jak pewnie wiecie aby dopasowac rodzaj ataku do swoich skili i broni, aby trafiac potwora conajmniej raz na minute, ja mam na full def (zielona tarcza) i mi to odpowiada na moich skilach. Nie wiem jak tam podaja te kalkulatory i inne bajery ale trenowalem ze 62 na 63 sworda w cos kolo 3 godzin, mysle ze nie ejst tragicznie i nie narzekam, chociaz pewnie da sie szybciej jakos... mam nadzieje ze komus chociaz troche pomoze to co napisalem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 10 2004
Lokacja: Wrocław
![]() |
![]() po pierwsze nie wierz nigdy kalkulatorom nie wiem na jakim skillu ale bylo ze leci 4h 18 min a mi lecialo przed 5h30min a lurowaac nie musialem. a mi wlecialo po okolo 1h45min.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 03 2005
Lokacja: Kraków
Stan: Na emeryturze
Imię: Magic Kucz
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Obsidia
Poziom: 29
Poziom mag.: 39
|
![]() ja ze skillami 53/51 biore short sworda i smigam na roty i dwearfy .. biore shorta bo daggera to raz na 100 razy uderze wieec jeszcze nie wystarczy .. dopiero na 60/60 jakos wezme sie za skillowanie knifem
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
|
![]() Jest roznica czy trenuje shielding z ratami czy z minosami?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]()
~~Wieczny Szejk of Oldschool's maniacs~~ Jestem jaki jestem to fakt Lubie kiedy buja sie mój świat Poruszam sie raz w przód raz w tył Ja piłem, pije i będę pił Historii mojej nie pozna nikt Znów świat się buja a ja z nim To nie jest wyścig , to nie próba sił Ja piłem, pije i będę pił. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
The Witcher
|
![]() Wy to macie dobrze
![]() ![]()
We all want to help one another, human beings are like that. We want to live by each other's happiness, not by each other's misery. We don't want to hate and despise one another. In this world there is room for everyone and the good earth is rich and can provide for everyone. The way of life can be free and beautiful. But we have lost the way. Speech by Charlie Chaplin from "The Great Dictator" |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
|
![]() to masz 36955 level?
|
![]() |
![]() |