|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#2 |
Zbanowany
|
![]() Ej po jakiemu to, bo o ile dobrze pamientam to ta kośc (tibia) nazywa sie koącią piszczelową
![]() HEHEHE FAJNE ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 10 2003
|
![]() Są to zdjęcia ze stron angielskich więc zapewne jest op angielsku.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 12 02 2004
![]() |
![]() tak to jest slowo pochodzenia angielskigo (chyba)
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
![]() Hmmm nie powiem ciekawe... ale wątpie żeby cipy sie tym kierowały... no ale... a to nie jest takiś wałek
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy
Stan: Niegrający
|
![]() bzq nawet nie sprawdziłeś w jakim to języku tylko mówisz, że na angielskich stronach. Oczywiście po angielsku (a tak naprawdę po łacinie), ale mogłeś to napisać od razu, a ty sam nawet psizesz, że chyba. A wystarczy wejść na jakąś slowniki.onet.pl. Ja wiedziałem to od dawna, chociaż nigdy nie uczyłem się angielskiego. Mogłem to napisać, ale myślałem, że wszyscy to wiedzą. Natomiast Fibula to kość strzałkowa.
RE DOWN: Nie mówię, że głupi, ale napisałem Mogłem to napisać, ale myślałem, że wszyscy to wiedzą, co nie?? A dowiedziałem się w ciekawy sposób. Kolega który chodzi na angielski jako pracę domową dostał narysowanie szkieletu i zaznaczenie części i mi pokazał ![]() RE DOWN DOWN: No Fibula to mała wysepka obok Tibi. Kość strzałkowa to mniejsza kość obok kości piszczelowej. RE Quakor: Tak się przyjęło właśnie, od razu widać że to łacina, ale tak się zapomniałem. Masz oczywiście rację. Ale to nie zmienia faktu, że po angielsku też tak jest.
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Lokacja: Warszawa
![]() |
![]() Tak, tak panie Super... ty zawsze wszystko wiesz. A takie jedno pytanko, skoro to wiedzialeś to czemu się z innymi nie podzieliłeś?? Moim zdaniem, jest to fajny temat.
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 01 2004
![]() |
![]() Mi rowniez wydawalo sie oczywiste, ze wszyscy wiedza co znaczy Tibia po angilesku. Ja dowiedzialem sie jak zaczalem szukac stronek o Tibii na googlach. Kilka stronek dotyczylo budowy szkiletu i nawet w opisie stornki pisalo co znaczy tibia. Ale o Fibuli nie wiedzialem. Mysle, ze CIPy nie przypadkiem nazwali tak te wyspe, chociaz nie wiem dlaczego. ?( ?( ?(
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 10 2003
Lokacja: Kolacja
|
![]() A może Tibia jest częścią jakiegoś większego projektu??
![]() ![]() ![]() Za kilka lat: -tej ostatnio jak grałem w Necka (kark) to znalazłem cośtamcośtam! -taaaa...co ty nie powiesz... ![]()
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 01 2004
Lokacja: Tam, gdzie... Cholera. Tam, gdzie... -Dobranoc.-Powiedzial diabel.
![]() ![]() |
![]() Moj brat uczyl sie na anatomie nazw kosci po lacinie i tam wlasnie bylo 'tibia costam'-takze to chyba lacinskie...
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 09 2003
![]() |
![]() Ja nie wiedziałem co to znaczy Tibia :/.
Teraz przynajmniej kilku ludzi się dowie co to znaczy ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 09 2003
Lokacja: Poznań
![]() |
![]() Oj Wy chyba nie znacie bulu jak ktos was kopnie w "tibie" znaczy sie piszczel!!!
Bul jak sku****yn
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Lokacja: Warszawa
![]() |
![]() Panie z kryptonu mam do Pana jedno pytanie. Skoro twierdzisz że wiesz wszystko to powiedz mi, skąd wziołem nick Ehime Maru. Powiem, że nie powinło Ci to sprawić większych problemów, skoro i tak wszystko wiesz.
P.S: Jestem pewien, że taki uczciwy człowiek jak ty nie będzie szukał odpowiedzi w internecie.
![]() |
#14 |
Nikt ważny
|
![]() heh nie wiedziałem co znaczy Tibia ale jakoś mnie to nie zdziwiło
![]() ![]() a Tibia to nie jest chyba słowo angielskie tylko łacińskie albo "półłacinskie" ( nie mogłem znaleść odpowiedniego słowa) a dlaczego tak myślę? bo w angielskiej medycynie dominują chyba łacińskie nazwy ![]() - Siemka wiesz znalazłem w necie świetną gierkę. Sieciówka! - Tak? Jak się nazywa? - Trochę dziwnie "Piszczelowa" - Że jak? ![]() ......itp itd
Chuck Norris też gra w Tibię. On ją nawet przeszedł. /About my Retired/Order of The Dreamers/Dziedzictwo Przodków//W "Bukowej Gościenie"/Bitwa na Grunwaldzkiej/ I shall strike down upon thee with great vengence and furious anger,
those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know my name is the LAW when I lay my vengence upon thee! |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 09 2003
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 01 2004
|
![]() Tibia- w starozytnosci instrument,wykonany z grubej gałezi w ktorej znajduja sie dziurki (w naszych czasach jest to flet )
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 02 2004
![]() |
![]() Nazwa tibia może być ruwnierz wymyśloną pżez twórców gier nazwa a puzniej się dopiero o kazało że tak się kośc nazywa
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 01 2004
|
![]() ta... ale mi to raczej na lacine niz na angielski brzmi
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 09 2003
![]() |
![]() ja się dowiedziałem od kolegów w szkole co to znaczy Tibia (a właściwie od takiego jednego u którego bycie lekarzem jest rodzinne).
Teraz rozpowszechnił się zwrot "Weź mnie nie denerwuj bo ci Tibię skasuję"... hehe @miuriel - pociągnij mi Tibię (bez obrazy oczywiście ![]() @grubcio - znam takie przypadki, bajdełej - grubcio to tak się nazywał ten... hmm... manekin-reklama przed restauracją w której pracowała Sarah Connor z Terminatora. EDIT: ja kiedyś myślałem że Tibia to słowo... ruskie
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 02 2004
![]() |
![]() ej Ulrek o co ci chodziło
![]() |
![]() |
![]() |