|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
Pokaż wyniki sondy: Dlaczego grasz w Tibię? Co Cię do niej przyciąga? | |||
Możliwość oderwania się od rzeczywistości. Wejście w inny świat, w którym czekają nowe wyzwania. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
45 | 60.81% |
Inna przyczyna (jaka? tu proszę o ewentualne wypowiedzenie się w poście do tematu). |
![]() ![]() ![]() ![]() |
33 | 44.59% |
Sonda z możliwością wyboru wielokrotnego Głosujących: 74. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 04 2005
Lokacja: W-wa
![]() ![]() |
![]() Witam
Zacząłem już pisać pracę. Pojawiło się nowe pytanie. Zaciekawiło mnie mianowicie, dlaczego Tibia cieszy się dużym zainteresowaniem graczy, co przyciąga Was do tej gry. Postawiłem pewną hipotezę, ale wolałbym jeszcze ją sprawdzić, zanim zostanie ona na pewniaka zamieszczona w pracy. Tutaj nie ma pytań tekstowych, ewentualnie proszę o posty stanowiące dalszą część odpowiedzi w sondzie. |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2004
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Tibia moze i ma slabą grafe, brak dzwięku, pekerow, zlodzieji, n00bow, PA i wiele wad, ale mimo to w nią gram. Przyciaga mnie w niej to magiczne cos, czego nie da sie okreslic. Eehhh...
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 05 2004
Lokacja: Zabrze
Stan: Aktywny gracz
Imię: Mestre Zygi
Profesja: Royal Paladin
Gildia: General Levy of Sarmats
Świat: Antica
Poziom: 101
Skille: 93/80
Poziom mag.: 22
![]() |
![]() Moim największym marzeniem jest stać się wielkim wojownikiem,kimś kto walczy o obronie słabszych i o sprawiedliwość.Stawia czoło złoczyńcom i potworom.Stanie się wielkim bohaterem, legendą (o której wielu słyszało, ale nikt do końca niewiem czy ktoś taki naprawdę istnieje).
W rzeczywistości to marzenie jest rzaczej niedospełnienia,ale w Tibi... Co prawda jest jeszcze masa innych gier z lepszą grafiką (i muzyką), ale Tibia ma coś co mnie trzyma przy niej.
#4 |
http://tibiaspy.com
Data dołączenia: 22 07 2003
Lokacja: Opole / Głuchołazy
Imię: Matkus
Profesja: Elder Druid
Gildia: Death Assassins
Świat: Secura
|
![]() Sam bym chciał wiedzieć, co mnie do tej gry przyciąga.
Na początku była to po prostu kolejna, nowa gra. Od dawna zresztą lubiłem grać w RPGi różne. Potem jakos troche udzielalem sie na tym forum i tak wyszlo, że sie zadminiłem. Gdyby nie to, pewnie bym już sobie Tibie odpuścił z poltora roku temu. Zresztą, miałem kilku miesięczną przerwę. Wróciłem, bo CIPowie mnie poprosili o podanie im imienia mojej postaci, więc coś trza było wymyślić ![]() Prawdę mówiąc w Tibii jest znacznie więcej rzeczy, które odstraszają, niż które zachęcają w nią grać. Wcielanie się w inną postać tutaj raczej nie istnieje, w tym MMORPG element RPG jest ograniczony do minimum. Coś jednak jest takiego, że chce się grać w Tibię i wraca się do niej nawet po długiej przerwie.
Najlepsza strona o Tibii - http://tibiaspy.com - jeśli nie znasz, to nie wiesz, co tracisz! Zarejestruj się na http://forum.tibiaspy.com - prowadź i oglądaj galerie, szukaj i udzielaj pomocy, rozmawiaj o Tibii i na każdy inny temat! |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 08 2004
Lokacja: Częstochowa
Stan: Na emeryturze
Profesja: Sorcerer
![]() |
![]() Bo Tibia ma to coś.....
No i mam tam gildie o jakiej mazylem HAIL ALLIANCED OF THE BLUE REALM
#6 |
Nieobecny.
|
![]() To była kolejna gierka za free w Necie.. Potem jakoś tak pograłem troche, zrobiłem kanał, poudzielałem się na forum i jestem... Ale już nie gram - znudziło mnie :>
Ostatnio edytowany przez $corcerer - 03-05-2005 o 14:12. |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 02 2005
Lokacja: Łuków/Jungle
Imię: Elveth
Profesja: Elite Knight
Świat: Askara
Poziom: 108
Skille: 86/83
Poziom mag.: 7
|
![]() Hmm... Grałem w wiele mmorpg. Ultima OnLine z początku bardzo podobała mi się za niesamowite rozbudowanie, ilość profesji w jakie można się wcielić, w miarę łądną grafikę. Potem zostałem beta testerem
![]()
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Carlin
Imię: Knight Simon Dark lord
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Evil Shadows
Świat: Harmonia
Poziom: 36
Skille: 20/24
Poziom mag.: 45
![]() |
![]() nie wiem ale ćóś sprawia że chcę w nią grać nawet jak myśle że nie ma w cos grać i tibia mi troche nudzi to i tak za godzine do niej wracam pozatym w tibi można spotkać wielu fajnych ludzi ( oczywiście nie mam tu na myśli noobów,pa i tym podobnych) tylko fajnych ludzi z którymi można pgoadać pośmiać się pochodzić na hunty
|
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 11 2004
Stan: Niegrający
Profesja: Sorcerer
|
![]() W Tibi przyciaga mnie to,ze mozna spotkac wielu ciekawych ludzi,podnosi sie poziom adrenaliny jak ktos wczesniej wspomnial,i to takie magczne cos co dziala jak magnes.
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Redaktor
Data dołączenia: 16 04 2005
Lokacja: Knurów
|
![]() Cytuj:
@topic To Tibii przyciagneli mnie koledzy i przyjemnosc grania, ktora wkoncu mi sie znudzila. Ostatnio edytowany przez Kamos - 03-05-2005 o 17:09. |
|
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 01 2005
|
![]() że jest to najbardziej grywalna gra jaką spotkałęm. Po za tym rozgrywka z rl graczami zawsze jest ciekawa
![]()
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 06 2004
![]() |
![]() Możliwość rozwoju postaci, dużo terenów, dużo możliwości zarabiania pieniędzy - można się z ekonomii podszkolić. Można poduczyć się angielskiego, sprawdzić swój refleks i opracowywać nowe taktyki. Można wcielić się w fantastyczną postać i wpaść w wir walki z różnymi potworami. Nie jest za dużo pokazane, więc każdy może walke wyobrażać sobie na swój własny sposób. Dużo by jeszcze wymieniać, ale to dla mnie najważniejsze chyba. No i to, że każde miejsce ma swój unikalny limat - np. Hellgate naprawdę są bramami piekieł, brrrr.... No tak, to wszystko chyba te najważniejsze.
|
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 12 2004
Lokacja: Skierniewice
![]() |
![]() Moim zdaniem Tibia to może nie najlepsza gra względem grafiki lub muzyki której nie ma.Moi koledzy grają w Mu (szybko sie expi i jak umnerz to sie tym nie przejmujesz oraz dobra grafika i muzyki troche jest)Ale w nie ma czegoś takiego jak w tibi a mianowicie o skoku adrelaniny (niech kazdy sobie przypomni swój pierwszy raz gdy szliście na draga,demona,dl,gs)nowe przezycie i wogole poznanie nowych ludzi.Tibia jest jedyna w swoim rodzaju.Ma wady i zalety
wody: złodziejstwo itp, Lagi ,kicki nOOBy i oczywiscie hackery pozatym pochłania dużo czasu ![]() ![]() ![]() Na zakończenie powiem nidy sie tak nie napisałem ![]() PS sry za błedy ort ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 11 2004
|
![]() Na początku tibia mnie nie interesowała. Prawie całe miasto w to grało ale ja se mówiłem ze to głupia gra i wogule... Pózniej jednak Zainstalowałem ją i zacząłem grac Poznałem wielu wspaniałych ludzi z którymi wspaniale się bawię. Wiele rzeczy Odstrasza od tibi... Ale Ona mo w sobie to cos co tak jakby uzaleznia
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 03 2005
Stan: Niegrający
Profesja: Royal Paladin
|
![]() Sam chciałbym wiedzieć co mnie przyciąga w Tibii, bo inaczej już dawno bym się od niej oderwał bo bym wiedział jak. A tak to nie mogę.
Ale jedno wiem: Tibia jest grą na swój sposób "magiczną" albo bardziej stanowczo, "uzależniającą". Ta gra mimo słabej, a nawet fatalnej grafy nie odpycha. Brak muzyki nikomu nie przeszkadza. Zachowania n00bów każdy potrafi przeżyć bo inczej byłoby tu nudno. Każda jej wada potrafi wyjść jej na dobre, ale pozytywne cechy mogą wyjść na złe. Tylko że tych "gorszych" cech jest więcej niż tych "dobrych". Co ciekawe te gorsze są dobre. Paradoks/absurd niesamowity, ale może na tym polega to magiczne "coś". Wątpie by ktokolwiek potrafił odpowiedzieć na to pytania szczegółowo, bo na to można poswięcić zupełnie inna pracę naukową. Mimo to wymienie parę "+", które mnie przciągają do Tibii: + Możliwość poznania ciekawych osób, + Możliwość wpływania na cały Tibijski świat, + Możliwość spełnienia swoich marzeń w zakresie magii i miecza, + Możliwość zapomnienia o swoich realnych kłopotach, + Można stworzyć swoje drugie życie przy użycia PACC'a, a dokładniej domków itp., i dużo, dużo innych. To nałóg z którego ciężko się wyzwolić i mimo że zdaje sobie każdy z tego sprawę...
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 05 2004
Lokacja: ubikacja!
![]() |
![]() w tibii przyciąga mnie kilka rzeczy:
Cały świat na zwiedzenie - nie ma to jak w innych rpg, że czasem nie możesz wszędzie se pójść. Ludzie - nie ma nic leprzego niz gra z innymi ludźmi z całego świata!. Itemki,czary - w tibii jest mnóstwo itemków i czarów, w żadnym innym rpg'u tego nie widziałem PS. wiem, że tibia to mmorpg ale mówiłem w przenośni. |
![]() |
![]() |
#17 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 12 2004
Lokacja: Kraków
Imię: Suldanesslar
Profesja: Elite Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 60
Poziom mag.: 6
|
![]() Mnie do tibii wciagnal kumpel i to przez niego marnuje sobie zycie
![]()
|
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 20 04 2005
Lokacja: Wrocław
![]() ![]() |
![]() Mnie w Tibii pociąga to że jest to bardzo duży Multiplayer. Ja ogólnie lubię wszystkie internetowe gierki ale wyróżniam Tibię. Może i nie ma dźwięku i ma słabą grafikę ale moim zdaniem grywalność jest porażająca. Czemu? Nie wiem, jakoś tak przyciąga ludzi. Mnie do tego wciągnęli kumple mojego brata. Zaczałem grać i ciągle mówiłem że to gówno. Ale jak nikogo nie było to często sobie pykałem w Tibii, i tak się zaczęła moja historia z Tibią. Szybko wszedłem na main moją pierwszą postacią i nabiłem aż 31 level. Jednak shakowali mi je i gram od nowa postacią inną. Mam nadzieję że więcej polaków wciągnie się w tą grę. Szczerze mówiąc według mnie Mu Online jest do DUPY!
|
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 01 2005
Lokacja: Nowy Dwór Mazowiecki
Imię: Max Crusher
Profesja: Knight
Gildia: Takeda-no Bushido Kai
Świat: Xantera
Poziom: 61
Skille: 85/84
Poziom mag.: 6
![]() |
![]() Hmmmm..Też się nad tym zastanawiałem. Zacząłem grać gdy tibia stała się "modna" w mojej klasie i tak sie zaczęło. Jest wiele gier z lepszą grafiką, dzwiękiem ale tibia ma to coś w sobie co przyciąga. Może chęć rywalizacji z innymi i zdobycie wszystkiego co rzadkie i być podziwianym przez graczy? Sam nawet nie wiem ale wiem jedno: Gdy raz zagrasz w tibie szybko nie skończysz
![]()
Ostatnio edytowany przez Mistrz Harnas - 05-05-2005 o 08:27. |
![]() |