|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 04 2005
Lokacja: Elbląg
![]() |
![]() ja się w tych sprawach za bardzo nie orjentuje i dlatego mam prosbe i pytanie. jesli spalil mi sie (nie dziala) wentylator czy moge grac w tibie (bez niego)? i ile taki wentylator moze kosztować? prosze HELP !!
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 01 2005
Lokacja: ZNIENACKA!
Stan: Niegrający
Poziom: 69
![]() |
![]() Zależy, od czego ten wentylator. Najlepiej, jak w ogóle nie będziesz używał komputera - wentylatory zwykle chłodzą system. Więc jeśli ci się przegrzeje coś, np. procek, to dupa..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Master Alucard
|
![]() Ale ktory wentylator ci sie zrypal?? W zasilaczu, na procesorze, na karcie graficznej???
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 02 2004
Lokacja: Raczej Chyba Ziemia. Liczba postów: 1,783
Stan: Tutor
Imię: Game Master
Profesja: Brak (Rookgaard)
Gildia: Nie gram już
Świat: Aldora
Poziom: 2
Skille: 10/10
Poziom mag.: 10
|
![]() Yhh.... Na procesorze wiatraczek jest niezbędny!
U kumpla kiedyś pozdejmowaliśmy wiatraczki i obserwowaliśmy tempereture... To było tak: 21/24/22/36/31/46/45...... Najlepiej idz do jakiegos sklepa, i sobie kup wiatraczek. Muszę się pochwalić bo zaraz ide do Empika orginalnego csa kupić!
![]() |
#5 |
Master Alucard
|
![]() Zasilacz (z wiatrakiem) kosztuje od 60 do nawet 1000(!) zł.
Wentylatory na procesor kosztują od kilku do ok 200 zł. Na karte graficzna od 30 do ~200 zł. Nie radze grac w cokolwiek z zepsutym wentylatorem. Grozi to "sfajczeniem" kompa.
![]() |
![]() |
#6 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 26 09 2003
Lokacja: Fangorn Forest
Stan: Na Emeryturze
Gildia: Defenders of Fangorn
![]() |
![]() Cytuj:
Skoro sie nie znasz to putaj w serwisie albo poszukaj >>TU<<
2. Moderator nie myli się - moderator ma inne zdanie 3. Moderator nie obraża innych - moderator dobitnie zwraca uwagę 4. Kto przychodzi ze swoimi przekonaniami - wychodzi z przekonaniami moderatora. 5. Szanuj moda swego - możesz mieć gorszego. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() nie działa mi główny..tren co daje powietrze od tylu no i nie wiem co robic...wczoraj sie o kokpa poparzylem a dzis wentyl dziala (troszke tak jagby na 1/2 sily) i nie wiem czy grac czy nie .... najgozej ze starzy wyjechali a ja zostalem z 14 ZL. a oni wracaja w niedziele-wtorek !
gdzie moge sprawdzic jaka mam temperature komputera?
![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Wymi@t@cz - 29-07-2005 o 09:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Carlin
Stan: Aktywny gracz
Imię: Knight Simon Dark lord
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Evil Shadows
Świat: Harmonia
Poziom: 36
Skille: 20/24
Poziom mag.: 45
![]() |
![]() ja raz zawaliłem otwór powietrza wentylu płytami (po ustawiałem koło niego ) i że procek nie miał chło dzenia dobrego to po kilku dniach papa wiatraczek to jedna z niezbędnych rzeczy by komputer dobrze działał można siedzieć bez niego tylko trzeba mieć kase na wymiane przepalonych części
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Rubber City
![]() |
![]() Cóż zostało ci tylko załatwić służbę. Oni będą wachlować a ty nabijesz kolejny skill/lvl.
@down Tak tyle że to niedzieli będzie nawet bezsuchego chleba ![]()
"People like Coldplay and voted for the Nazis. You can't trust people, Jeremy" - Super Hans Ostatnio edytowany przez Tasior - 29-07-2005 o 09:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 04 2004
Lokacja: Wieczna kraina Hefalumpów
![]() |
![]() Albo idź na bazar i sprzedawaj radia z chińskiego przemytu
![]() A tak serio to pożycz od kolegi 5zł, za 20 coś słabego może już kupisz.
![]() |
#11 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 01 2004
Stan: Zbanowany
![]() |
![]() Cytuj:
@topic: Nie tykaj kompa! Wystarczy jedna wizyta w jakimś salonie komputerowym - po prostu powiedz, że masz uszkodzony wiatraczek z tyłu, a coś poradzą. Z zamontowaniem chyba sobie poradzisz, prawda? :>
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() nie wiem czy se poradze(raczej nie) o to chodzi ze kasy nie mam ;/ 14zl mi zostalo a rodzice wracaja w niedziele-wtorek... i nie wiem teraz dziala ale widac ze slabo bo mi sie zaczynaja lagi wczoraj nie dzialal dzisaj dziala i sam juz nie wiem co z nim jest
![]() |
#13 |
Fallen Angel
|
![]() Rotfl. Przez zepsuty wiatraczek nie bedziesz mial lagow. Pomysl troche. Dopoki tego nie wymienisz nie powinienes wogole kompa uzywac bo narazasz sie na owiele wieksze koszty. Do wtorku 4 dni, jakos przezyjesz bez kompa, nawet dobrze ci to zrobi. A za te 14zl mozesz isc do kafejki jesli nie wytrzymasz.
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 12 2004
Lokacja: Wrocław
Stan: Na emeryturze
Świat: Nova
![]() |
![]() A próbowałeś wyczyścić wiatraczek? Jeśli za dużo syfu na nim osiadło, to może nie działać, albo w tak jak mówisz, działać ale ledwo ledwo. Proponuję pobawić się w informatyka, rozebrać komputer i sprawdzić czy wiatraczek jest brudny.
![]() |
#15 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 07 2005
Lokacja: Daleko
Wpisy bloga: 1
Profesja: Elder Druid
Świat: Iridia
![]() |
![]() @up nie ma sie co bac, chyba umiesz odkrecic pare srubek ? Jesli nie bedziesz umial ich odkrecic popros sasiada, lub uzyj siły, wiatraczek co "daje od tyłu" zdejmujesz, czyscisz szukasz ewentualnej usterki naprawiasz- wszadzasz wiatraczek spowrotem, i idzisz do sklepu kupic nowy.
![]()
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 08 2004
Lokacja: Wrocław
|
![]() Polecam ściągnąć program np. Aida32 (o ile jeszcze jest coś takiego) i zobaczyć na temperaturę procesora. Jeżeli przekracza gdzieś z ~50 stopni to popożyczaj od kogoś te parę zł i zakup nowego wentyla (jeżeli w nim tkwi przyczyna).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
eX Moderator
Data dołączenia: 26 09 2003
Lokacja: Fangorn Forest
Gildia: Defenders of Fangorn
![]() |
![]() Jakl mowisz ze troche dziala to zdejmij obudowe i postaraj sie odkurzyc wiatraczek. Jak sie nie boisz rozkrecic zasilacza to mozesz tez sprobowac naoliwic lozysko, na ktorym sie obraca wiatrak. Strzykawka i kilka kropelek oleju (moze byc spozywczy) zalatwi sprawe ale najlepsze byloby WD-40. Jak rozkrecasz to odlacz przewod zasilajacy.
2. Moderator nie myli się - moderator ma inne zdanie 3. Moderator nie obraża innych - moderator dobitnie zwraca uwagę 4. Kto przychodzi ze swoimi przekonaniami - wychodzi z przekonaniami moderatora. 5. Szanuj moda swego - możesz mieć gorszego. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 09 2004
Lokacja: Warszawa
![]() |
![]() LOL, niedługo się okarze, że jak nie działa stacja dyskietek, to się grafika przegrzewa
![]() Przecież jak gość mówi, że to jest 'tylny' wiatraczek, to znaczy, że chyba nie chodzi o ten od procesora. W takim razie w czym problem? Jeśli działa wiatraczek na procku, to nie ma się czym przejmować. Przecież osobny wiatrak nie jest niezbędny do gry w cokolwiek, jeno proca trochę chłodzi, ale bez niego też nie ma biedy. Hehe, ktoś tam powiedział, że cena wiatraka dochodzi nawet do 1000 zł. Jestem gotów przyznać rację, jeśli mówimy o pełnym zestawie chłodzenia wodnego ![]() |
![]() |
![]() |