|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Jaroslaw
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Witam. Mam "mały" problem z 'Show light effects' a raczej ich brakiem. Otoz niedawno z przyczyn blizej nie okreslonych (pewnie wirus) moj Windows 98 SE wykonywal blad Explorera w czasie uruchamiania (nawet w trybie awaryjnym). Uporalem sie z tym chyba najprostsza metoda ('format c:'). Zainstalowalem sterowniki do karty graficznej itd. Odpalam Tibie i co widze? takie chamskie czarne kropeczki zamiast nocy.... Wlanczam Options>Graphics>Advanced i co widze? Show light effects wylaczone i nie mozna ich wlaczyc. Zainstalowalem sterowkini do karty graf. jeszcze raz - nic nie pomoglo. Sciagnalem clienta Tibii nowego - nic nie pomoglo. Drugiego formata raczej mi sie nie chce robic... Moze ktos ma jakis pomysl?
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 04 2005
Profesja: Elite Knight
Świat: Xerena
![]() |
![]() czasami wlasnie sie tak dzieje sprubuj zainstalowac nowy Directx a jak to niepomoze to nowe sterowniki ;p
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Directa 9.0 zainstalowalem. Mowisz sterowniki, ale patrz, to nie byl moj pierwszy format, nie pierwszy raz te sterowniki instalowalem ale pierwszy raz dzieje sie cos takiego z Tibia. To mnie wlasnie ciekawi, bo nic innego nie zrobilem, , poprostu rutyna a tu takie rzeczy sie dzieja... Mysle ze w pon "dopadne" WinXP i z koniecznosci jeszcze raz kompa sformatuje, tylko ze mi sie nei chce..... najlepiej jakby sie to dalo zrobic bez formata...
![]() |
#4 |
CS Tibia.pl Team
Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1
Stan: Początkujący
|
![]() Tez tak mialem ze po ktoryms tam formacie mialem tak jak ty, moze zainstaluj win xp, ja gram w tibie na drugim kompie teraz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 04 2005
Profesja: Elite Knight
Świat: Xerena
![]() |
![]() widzialem ten efekt pare razy w cafe lub u kumpli to instalowali new sterowniki lub directxa albo reinstal windowsa
najlepiej zalatw sobie xp bo 98 juz jest troche prestarzaly ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 11 2004
Lokacja: Opole
![]() |
![]() up:
JA bym sam se załątwił XP (mam nawet) ale jest problem z instalacją (nie wykrywa dysków twardych o.O , mimo że 98 normalnie...). To taki mały OFF TOPIC TOpic: Też to miałem ale instalacja sterowników + DirectX 9.0b pomagał zawsze.... . |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() wiem ze przestarzaly ale z moim poprzednim netem mialem taki klopot z enie mialem sterownikow do XP. potem neta zmienilem i sterowniki pod XP juz mam ale sie przyzwyczailem do tego starego poczciwego win 98
![]() ![]()
![]() |
#8 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 27 05 2005
|
![]() JA taki efekt mialem na win 98 - Pen. I 166mhz i 16 bit karta +32 ramy
![]() Rozwiazanie: Nie ma rozwiazania. @topic hehe zartowalem z tym nie ma rozwiazania(tzn nie ma w moim starym kompie, ale u ceibie jest inaczej. Byc moze stalo się coś z twoja kartą graficzną. Spróbuj włączyc jakąs lepszą gre... moze byc oparta na OpenGL. Jak ci ladnie chodzi(tzn tak jak ci przed tem chodzila) no to nie wiem, a jak nie to moze byc wina karty. Ja cos podobnego mialem |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 07 2004
Lokacja: Chlewice wielkopolskie
|
![]() Było sporo tematów dot. 'Show light effects'.
Cytuj:
Pozdrawiam, Cebix. Ostatnio edytowany przez Cebix - 11-06-2005 o 16:21. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() hehe nie zebym tuman byl ale nie wiem gdzie to "lezy"
![]() ![]()
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
|
![]() Jeśli używasz Radeona(domyślam się, że tak, bo to głównie na nich ten problem występuje), to są dwie możliwości:
1. Masz zainstalowany Catalyst Control Center(napisałeś, że instalowałeś najnowsze sterowniki, więc będę się opierał na tym, jak u mnie on wygląda) - wtedy "koło zegara" powinna być ikonka "ATI", kliknij na nią 2x, w okienku, które się pojawi(rozumiem, że skoro nie kumasz "za bardzo" to raczej tam nie grzebałeś w ustawieniach ![]() ![]() ![]() 2. Masz zainstalowany Ati Control Panel(aktualnie ja go używam) - Prawym na pulpit, Właściwości, Ustawienia, Zaawansowane, 3D, Ustawienia 3D dla DirectX (bo Tibia chyba używa DirectX, jeśli nie, to niech ktoś mnie poprawi ![]() Jeśli używasz kart nVidii - powinno to wyglądać podobnie jak w p.2(z tego, co pamiętam, nVidia nie utworzyła czegoś na styl ccc, tylko zostało przy Panelu sterowania - poprawcie mnie jeśli się mylę ![]() ![]() Mam nadzieję, że zrozumiałeś coś z tego, co napisałem powyżej, bo ja za cholerę nie mogę ![]() Pozdrawiam, Cebix. Ostatnio edytowany przez Cebix - 11-06-2005 o 18:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Musze Cie zmartwic bo mam karte Voodoo3 3000 wiec jest to 3dfx.
![]() |
#13 | |
Użytkownik Forum
|
![]() No to mój cały mini-poradnik szlag trafił
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() EDIT: Cytuj:
![]() Pozdrawiam, Cebix. Ostatnio edytowany przez Cebix - 11-06-2005 o 18:32. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Hehe nie odpuscilem i znalazlem te funkcje:
Voodoo3 Anti-Aliasing Anisotropic Filter Emulation ale i tak caly Tweoj plan bierze w leb, bo obie te funkcje byly i sa wylaczone, a na mojej Tibi dzialo i dzieje sie nadal to samo - zaje*ane kropeczki...
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
|
![]() o.0 Nie spodziewałem się, że w 'takiej' karcie będą 'takie' funkcje o.0
To może spróbuj je włączyć ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam, Cebix. Ostatnio edytowany przez Cebix - 11-06-2005 o 18:57. Powód: głupi alt :S |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() probowalem na wszelkie sposoby.... no nic, chyba bede musial sie ratowac formatem. w poniedzialek bede mial WinXP, zainstaluje go i mam nadzieje ze takie cos juz nei wystapi.
a co do 'takiej' karty to prosze sie nei smiac, ten komp jest z tamtego tysiaclecia ![]() ![]()
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ja się nie śmieję, jeszcze miesiąc temu miałem S3 VirgeDX 1MB bez żadnych akceleratorów, itp
![]() ![]() Pozdrawiam, Cebix, |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 27 05 2005
|
![]() NÓŁ Koment Nooby
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
CS Tibia.pl Team
Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1
Stan: Początkujący
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
topic: mysle ze format i zainstalowanie win xp powinno pomoc, bo jak nie to nie wiem co zrobie.... wywale kompa przez okno ![]()
![]() |