Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Magia

Notki

Magia Magiczne zaklęcia, runy, potężni magowie. Tutaj wszystko o magii w Tibii

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 26-03-2004, 22:32   #1
Real Finuko
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 24 03 2004
Lokacja: Radom

Real Finuko ma numer GG 3772222
Domyślny Axe dla druida...

Czy axe jest dobre dla druida??? ?(
Prosze o szybka odpowiedz, bo jestem jeszcze na rocku
i moge zmienic bez konsekwencji !!!!
Real Finuko jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 27-03-2004, 01:52   #2
Dr. Omader
Administrator

Dr. Omader's Avatar

Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 104
Domyślny

To zależy od świata. Jeśli grasz na starym świecie gdzie cena drago lance jest niska to jeszcze możesz iśc w axe, bo co prawda nie szybko ale po jakimś czasie będziesz ją miał. Jednak na nowszych światach D-Lance jest dość droga czyli ciężej ci ją będzie zdobyć.

Osobiście polecam ci Cluby. War Hammer dostaniesz bardzo szybko dzięki jego niskim kosztą. I będziesz miał broń bardzo dobrą. Z racji niskich skilli u magów, ważne dla nich jest żeby dorwać mocną broń szybko żeby nie męczyć rotów przez długi czas tylko szybko je zabijać.

Dlatego War Hammer jest chyba najlepszym wyborem, co prawda ma 2 mniej ataku od D-lance ale dzieki temu że będziesz miał WH szybciej ma on wielką przewage. Potem dorwiesz Skull Staff który jest bardzo lekki i jazdaaa.
Dr. Omader jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-03-2004, 06:42   #3
Mako
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 07 12 2003

Mako ma numer GG 2095646
Domyślny

@re up: Ehhh czy ta d l albo wh jest dobre dla maga to ja nie jestem pewien... :rolleyes: Ale ja bym nigdy nie bral axe u maga bo ani nie maja duzo defa ani nie sa bardzo lekkie... Cluby (Skull Staff ) Bardzo lekki chyba najlzejsza bron wazy chyba 16 cap a wiec bardzo dobra i jeszzce blue robe i wogule lux Albo swordy, maja b duzo defa zakladasz bright/fire sword i jedziesz na full def bo jak pewnie wiesz w pozniejszym czasie nie bedziesz juz uzywac broni do walczenia tylko do bronienia sie a wiec i tak bedzie ci pozniej zalezalo na CAP'ie i DEF'ie
Mako jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-03-2004, 07:03   #4
Eustachy
Guest

Domyślny

niezalerznie od okoliczności proponuje CLUB,
skull staff- lekki i dobry
  Odpowiedz z Cytatem
stary 27-03-2004, 08:34   #5
Fanfi
eX Moderator

Fanfi's Avatar

Data dołączenia: 20 09 2003

Domyślny

Jesli chodzi o wybor broni dla druida mozesz wybrac kazda oprocz dystansowej. Jezeli juz sie na jakas zdecydujesz patrz na te parametry , o ktory wspominali przedmowcy
stary 28-03-2004, 15:27   #6
haxxbit
Użytkownik Forum

haxxbit's Avatar

Data dołączenia: 25 03 2004

Imię: Divrael
Profesja: Elite Knight
Świat: Elysia
Poziom: 106
Skille: 85/73
Poziom mag.: 7
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez Fanfi
Jesli chodzi o wybor broni dla druida mozesz wybrac kazda oprocz dystansowej.
hmm... Może na początku nie, ale jak będzie miał tak z 18-20(w jakiejś broni) to może sobie zrobić tak z 20 dysta. A po co, a po to że jak będzie chodzić na jakieś hunty( o ile będzie a życze mu tego) to będzie mógł postrzelać z Brust Arrows.
Np. w takiego Hero lub upolować Gs'a( kumpel na 45-6 lvl sorc bił Gs'y z B-arrows jak nazbierał na smokach , dodatkowy exp )
stary 28-03-2004, 15:35   #7
Gimlos
eX Moderator

Gimlos's Avatar

Data dołączenia: 18 09 2003
Lokacja: Szczecin-Zdroje/Wroclaw

Imię: Gimli Ent
Świat: Azura
Poziom: 89
Gimlos ma numer GG 5382831
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez Mako
@re up: Ehhh czy ta d l albo wh jest dobre dla maga to ja nie jestem pewien... :rolleyes: Ale ja bym nigdy nie bral axe u maga bo ani nie maja duzo defa ani nie sa bardzo lekkie... Cluby (Skull Staff ) Bardzo lekki chyba najlzejsza bron wazy chyba 16 cap a wiec bardzo dobra i jeszzce blue robe i wogule lux Albo swordy, maja b duzo defa zakladasz bright/fire sword i jedziesz na full def bo jak pewnie wiesz w pozniejszym czasie nie bedziesz juz uzywac broni do walczenia tylko do bronienia sie a wiec i tak bedzie ci pozniej zalezalo na CAP'ie i DEF'ie
jezeli masz na sobie bron i tarcze, liczy sie def tego co ma wyzszy def . np. przy bright swordzie i tower shieldzie masz def 32, a nie 62 . wykonuje jeszcze testy, ale jestem tego coraz bardziej pewny
stary 28-03-2004, 15:50   #8
Karol ll
Zbanowany

Data dołączenia: 28 03 2004

Karol ll ma numer GG 1936659
Domyślny

Moim zdaniem cluby biją na głowę pozostałe bronie.

Powód jest taki: wychodząc na Mainland masz łatwo dostępny Battle Hammer albo Morning Star. Kiedy już wyjdziesz z "padóła kasowego" możesz mieć Dragon Hammera za 3-5k, w zależności od świata na jakim grasz. A jak już jesteś nawet bogaty, albo jeśli po prostu potrzebujesz to kupujesz Skull Stuffa. Jest świetną bronią, lekki i ma duży atak. A wiadomo, że Druidzi raczej się nie cieszą dużą ilością punktów Capacity, więc waga bardzo sie liczy.

Cytuj:
hmm... Może na początku nie, ale jak będzie miał tak z 18-20(w jakiejś broni) to może sobie zrobić tak z 20 dysta. A po co, a po to że jak będzie chodzić na jakieś hunty( o ile będzie a życze mu tego) to będzie mógł postrzelać z Brust Arrows.
Co do tego to mi się wydaje, że nie skill Distance Fighting, ale Magic Level decyduje o wysokości obrażen zadanych przez Burst Arrows.
Karol ll jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-03-2004, 15:55   #9
haxxbit
Użytkownik Forum

haxxbit's Avatar

Data dołączenia: 25 03 2004

Imię: Divrael
Świat: Elysia
Poziom: 106
Skille: 85/73
Poziom mag.: 7
Domyślny

@ up
Cytuj:
Co do tego to mi się wydaje, że nie skill Distance Fighting, ale Magic Level decyduje o wysokości obrażen zadanych przez Burst Arrows.
Tak masz racje ale chyba nie chcesz siać tymi arrowsami gdzieś za potworka albo obok
stary 28-03-2004, 15:59   #10
Karol ll
Zbanowany

Data dołączenia: 28 03 2004

Karol ll ma numer GG 1936659
Domyślny

No tak nie chce.

:O
Tyle, że maksymalny rozrzut bronią dystansową to sąsiednia kratka od kreatury/gracza, więc nie ma mowy o nie trafieniu.
Karol ll jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-03-2004, 16:07   #11
Caspius
Użytkownik Forum

Caspius's Avatar

Data dołączenia: 04 02 2004
Lokacja: Na końcu drogi życia..

Domyślny

heh, z burstow nie trzeba trafic zeby zadac obrazenia, bo one "wybuchaja" na kwadrat 3x3 i tam zadaja obrazenia, wiec mozesz spokojnie trafic gdzies obok, a i tak zadasz obrazenia
Koncze z tibia... Ciekawe ile wytrzymam
Caspius jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania