Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Mainland

Notki

Mainland Wielki i tajemniczy kontynent... Tutaj odkrywamy jego tajemnice...

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 18-07-2005, 07:01   #1
Xeron Infernus
Guest

Szczęśliwy Jakie miasto

jestem w tej chwili na rooku i nie wiem do jakiego miasta powinienem sie przeniesc. myslalem o carlin ale nie wiem na 100% czy to bedzie dobra decyzja i dlatego prosze was o takie inf w postach: czy czesto zabijaja nowicjuszy? czy sa tam sklepy w ktorych mozna kupic dobre rzeczy? czy jest portal do mieszkancow i swiatynia z cipem do uleczania? i woogóle radzcie mi gdzie bylo by najlepiej sie przeniesc
  Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 18-07-2005, 07:16   #2
Polewkin
Użytkownik Forum

Polewkin's Avatar

Data dołączenia: 10 12 2004
Lokacja: Wroclaw

Stan: Aktywny gracz
Imię: Romdiru
Profesja: Knight
Świat: Refugia
Poziom: 30
Skille: 67/67
Poziom mag.: 4
Domyślny

To zalezy od serwera non-pvp czy moze pvp a moze E-pvp?
stary 18-07-2005, 12:54   #3
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

-swiatynia jest w kazdym miescie, podobnie portal
-jesli chodzi o pk to zwykle w kazdym miescie mozna ich spotkac, tyle ze na twoim miejscu nie obawialbym sie ich zbytnio - na niskim levelu nie jestes sensowna zdobycza, na twojej smierci nikt nic nie skorzysta a straty mozesz odrobic szybko. Obawe budza tylko ludzie zabijajacy dla zabawy..

moje typy na start to venore i thais - potworki latwe, duze mozliwosci zarabiania kasy ( trolle / roty ), latwo kupic sprzet, kazda profesja znajdzie tam cos dla siebie..

carlin nie polecam- duzo ludzi stojacych pod dp, nedzne expowiska ( ewentualnie ghostland dla palka ). Pewnym wyjsciem jest start w carlin, szybka wycieczka do Ab i exp na trollach ( zakladam ze nie masz pacc i nie mozesz od razu w Ab startowac ).
Vil jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-07-2005, 15:53   #4
Klimmek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 01 2005
Lokacja: 4D

Klimmek ma numer GG 9206444
Domyślny

Carlin - według mnie na niskim levelu nie ma tam czego szukać. Żadnych lepszych miejsc do treningu i szybkiego expa. Niedaleko jest Ghostland, ale żeby dobrze tam expić trzeba mieć skille, UHy i dobrą broń, no i jeżeli chcemy expić na poziomasz od 2 w dół - wysoki level. Bardzo dużo PK.

Ab'Dendriel - dla początkującego najlepsze miasto na start. Kopalnie Trolli są świetnym trening spotem do minimum 35/35. Mało PK.

Kazordoon - Dobre dla osób z wysokim levelem i skillami, ze względu na kopalnie Dwarfów, które są świetnym źródłem expa. Można też potrenować na zwykłych Dwarfach na poziomach 1 i 2 w każdej kopalni. Niewielu PK.

Venore - Na wschód od miasta są duże respawny Rotwormów, na których można zrobić od 8 do 16 levela, przy średnich skillach (40/40). Sporo PK.

Thais - Podobnie do Carlin, niewiele miejsc do treningu, lepsze expowisko jest na południe od miasta, ale potrzeba tam minimum skilli 60/60 i dobrego sprzętu. Sporo PK.

Troche ogólnie opisałem te miasta, ale myśle że wystarczy aby wybrać to w którym chcesz mieszkać. Oczywiście możesz przemieszczać się miedzy miastami statkiem (PACC) lub poprostu na piechote.
Klimmek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-07-2005, 18:39   #5
Wild Warriorek
Użytkownik Forum

Wild Warriorek's Avatar

Data dołączenia: 20 03 2005
Lokacja: Żory

Profesja: Knight
Świat: Solera
Poziom: 29
Skille: 74/74
Poziom mag.: 5
Wild Warriorek ma numer GG 7217761
Strzałka CARLIN is The Best

Najlepszym miastem jest carlin. Na poczatku na 8lv mozna isc do kanalow gdzie jest duzo bugow i troche rotwormow. A co do tego ze pod depo stoi duzo ludzi to zadko spotykany widok, jedynie okolo godz 15 robi sie tloczno.
na wyzszym lvl'u mozna isc na Zamek obok Ab' albo na ghostland na ktorym jest duzo szkieletow(nie schodz pod ziemie za daleko bo jest takie zejscie z ktorego nie da sie wyjsc a w nim czai sie Giant Spider i 2 poison.
Polecam tez Ab' , blisko na gobliny a jak co na Cyklopy i tez na zamek na ktorym od 14lv do 24 mozna spokojnie expic, a jak ma sie z 50 lv+ Orc fort jest najlepszy rozwiazaniem. Najgorszym miastem bylo by Venore malo miejsc do expienia dla niskich lvl. Thais moze byc ale jak kto woli.
Wild Warriorek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-07-2005, 18:41   #6
ŚmiAOL
Użytkownik forum

ŚmiAOL's Avatar

Data dołączenia: 18 07 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wild Warriorek
Najlepszym miastem jest carlin. Na poczatku na 8lv mozna isc do kanalow gdzie jest duzo bugow i troche rotwormow. A co do tego ze pod depo stoi duzo ludzi to zadko spotykany widok, jedynie okolo godz 15 robi sie tloczno.
na wyzszym lvl'u mozna isc na Zamek obok Ab' albo na ghostland na ktorym jest duzo szkieletow(nie schodz pod ziemie za daleko bo jest takie zejscie z ktorego nie da sie wyjsc a w nim czai sie Giant Spider i 2 poison.
Polecam tez Ab' , blisko na gobliny a jak co na Cyklopy i tez na zamek na ktorym od 14lv do 24 mozna spokojnie expic, a jak ma sie z 50 lv+ Orc fort jest najlepszy rozwiazaniem. Najgorszym miastem bylo by Venore malo miejsc do expienia dla niskich lvl. Thais moze byc ale jak kto woli.
No to już bardziej opłaca się iść do Ab' bo wszędzie jest bliżej(mniej więcej) A poza tym AB ŻĄDZI i AB jest okupowane przez Polaków
ŚmiAOL jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-07-2005, 19:02   #7
senha
Użytkownik Forum

senha's Avatar

Domyślny

Dla mnie tez carlin rzadzi na no-pvp. Bugi i roty w podziemiach ;] a ja wlasnie zrobilem se palka w carlin jestem i ciagle na bugach i rotach siedze (trenie) ech do dluszego expienia to rzadzi thais i venore (dla mnie w kazdym razie) acha i carlin jest najlepsze chyba dla palka a i blisko stad do ab
senha jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-07-2005, 20:50   #8
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez senha
blisko stad do ab
nom prawie tak blisko jak venore - ab

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez senha
ciagle na bugach i rotach siedze (trenie)
wspolczuje treningu na bugach i pojedynczym respie rota

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez klimmek
dla początkującego najlepsze miasto na start
dobre, ale czy najlepsze to bym polemizowal

podobnie jak co do miejsc do treningu w Thais - mozna tam trenic na wszystkim, poczawszy od trolli, przez roty, orc warriory do cycow.
Vil jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-07-2005, 20:51   #9
Karamba Rozi z Elysii
Użytkownik forum

Lokacja: Chełm

Cool

Ja na poczatku wzladowalem w Thais tylko yaray po tym jak sie tam znalazlem zostalem zabityŁ Aktualnie mieszkam w Ab i jest chyba najlepsze blisko zamek i kopalnia. I to tyle.
Karamba Rozi z Elysii jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-07-2005, 20:58   #10
Karamba Rozi z Elysii
Użytkownik forum

Lokacja: Chełm

Oczko

[quote=Wild Warriorek]
Polecam tez Ab' , blisko na gobliny a jak co na Cyklopy i tez na zamek na ktorym od 14lv do 24 mozna spokojnie expic, [quote]

Ja mam 12lv i chodze spokojnie na zamek unikam tylko minoguardow i orc bresercerow, i duzej wiezy tam gdzie smok.

Ostatnio edytowany przez Karamba Rozi z Elysii - 19-07-2005 o 09:00.
Karamba Rozi z Elysii jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-07-2005, 04:19   #11
bartek sparco
Użytkownik forum

Data dołączenia: 19 07 2005

Domyślny Thais

THASI to moja podpowiedz
bartek sparco jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-07-2005, 09:11   #12
Taki siaki mag
Zbanowany

Taki siaki mag's Avatar

Data dołączenia: 04 06 2005
Lokacja: Bydgoszcz

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil
nom prawie tak blisko jak venore - ab

dobre, ale czy najlepsze to bym polemizowal

podobnie jak co do miejsc do treningu w Thais - mozna tam trenic na wszystkim, poczawszy od trolli, przez roty, orc warriory do cycow.
Ta, wspomnijcie tylko że:
1) Na fibule blisko Thais z rotami są zazwyczaj zlurowane po 1-2 DSy przy samym wejściu.( przynajmniej u mnie)
2) Jak sie idzie do Venore to tam terz, raz natrafiłem na 2 GSy, pewnie z PoHa
3) Pare rzae Carlin - AB trafiłem na Elfy Arcanisty
4) Dlaczego nikt nie mówi o Kazzo
Taki siaki mag jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-07-2005, 12:07   #13
senha
Użytkownik Forum

senha's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil

Na skillach 10/10 nawet fajnie sie treni xD
senha jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-07-2005, 12:26   #14
kkrzysiek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 21 04 2005
Lokacja: Częstochowa

Profesja: Elite Knight
Gildia: Era Zero
Świat: Astera
Poziom: 63
Skille: 78/75
Poziom mag.: 6
kkrzysiek ma numer GG 4262216
Domyślny

Ja na początek polecam Venore. Mniej nOObów niż w innych miastach(jednak oczywiście są) i wogóle fajniejsza atmosfera blisko kopalnie trolli, rotów i forteca elfów.

Graj w super gry, zbieraj punkty, zamieniaj je na extra nagrody!
http://en.prizee.com/?refer=Avyabix
kkrzysiek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-07-2005, 12:05   #15
Xeron Infernus
Guest

Domyślny ale...

dzieki za rady! dla mnie byloby najlepsze misto takie w ktorym: jest malo typow co zabijaja dla zabawy, jest duzo miejsc z trolami bugami szczurami itp. slabymi potworami z kasa, duzo sklepow z bronia i czarami, i woogole dobre miejsce dla 12lvlowca! i jeszcze jedno pytanko: o co chodzi ze jak sie przejdzie przez taki jeden portal to sie stanie mieszkancem miasta? bo ja przechodzilem i nic sie nie stalo tylko przenioslo mnie do swiatyni! i jeszcze jedno: co to sa te domy bogaczy? bo czesto widac takie mieszkanko gdzie jest mnostwo kosztownosci broni i innych swietnych zeczy a w srodku spiacy gosciu i drzwi sa otwarte ale nie da sie tam wejsc! o co w tym chodzi? ci goscie co spia sa prawdziwi? czy komp je utworzyl od razu? a jak sie da to jak zdobyc takie mieszkanie? sorki ze tak duzo pytan ale chce to wszystko wiedziec!
  Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania