|
Notki |
Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 05 2004
Lokacja: Grodzisk Mazowiecki
Stan: Aktywny gracz
Imię: Miechu Warrior
Profesja: Knight
Świat: Calmera
Poziom: 64
Skille: 83/80
Poziom mag.: 6
![]() |
![]() Chcialbym aby wreszcie ktos znajacy sie na rzeczy porzadnie opisal podziemia Ankrahmun. Ja w kwestii expienia na Ankrahmun jestem zupelnie zielony wiec mam nadzieje ze ktos mi wytlumaczy z grubsza co i jak. Najbardziej interesuja mnie larvy i scaraby. Niektorzy mowia ze juz od poziomu -3 sa ancient scaraby, niektorzy ze od -4... Chcialbym spokojnie poexpic, tak zeby sie nie natknac na jakiegos licha czy ancient scaraba
![]() Nie wiem moze taki temat juz byl, jesli tak to prosze o link do niego i zamkniecie tego.
![]() |
|
![]() |
#2 |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Bo to sa dwie rozne sprawy, widzisz
![]() Larvowiska : sa 4 o ile sobie pamietam : po obu stronach miasta i na polnoc od niego. Na -1 sa larvy, na -2 larvy w towarzystwie scarabow, na -3 juz same scaraby, na -4 : ancienty. Tomby : wystepuja przerozne nieumarlaki, troszke scarabow tez sie nawinie. Jest to powiazane z questem, wiec cicho ![]() Powiem tyle, ze tomby sa ukryte, natomiast larvowiska znajduja sie pod zwyklymi "kamyczkami" ![]()
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 05 2004
Lokacja: Grodzisk Mazowiecki
Imię: Miechu Warrior
Profesja: Knight
Świat: Calmera
Poziom: 64
Skille: 83/80
![]() |
![]() Dzieki, wasnie o to mi chodzilo
![]() edit: aha, jeszcze pare pytan: 1.jakie hity bede dostawal od scarabow/larw? moj eq: c-arm, w-helm, p-legs, scarf i gs, bede mial skile 80/80. 2. Ile mniej/wiecej uh bedzie mi szlo na godzinke hunta? 3. Ile expa przecietnie zrobie w godzine? 4. Ile bedzie z tego kasy? z gory dzieki za pomoc ![]()
Ostatnio edytowany przez L-fan - 07-04-2005 o 17:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 07 04 2005
|
![]() Cytuj:
1. larwy pojedyńczo czy też w mniejszych grupach "gryzą" mniej więcej jak roty (tyle, że dodatkwo truja jak poison spidery), tak, że krzywdy Ci nie zrobią żadnej. Co do scarabów -raczej też nic ci nie powinny zabrać z hita, ale za to porządnie trują ignorując pancerz -jednorazowo 20-30, a jeśli będzie ich kilka na raz (na niższych poziomach chodzą 4kami i 5iątkami) to zabiorą ci sporo -ja osobiście wole zerki. 2. z twoimi skilami i wyposażeniem myślę, że 1 BP starczy, a jeśli będziesz je wyciągał pojedyńczo, to nawet pół :-) 3. tego niestety nie liczyłem, ale tłucze się ich tam sporo -nie musisz czekać na respawn :-) 4. Z tym jest nieco gorsza sprawa i dużo zależy od szczęścia -mnie przez cały dzień trafiły się 3 kamyczki i 1 scarab coin. Jedyna nadzieja w kasie -tyle co na UH-y |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 17 02 2005
|
![]() Czy w kryptach występują odrazu na -1 poziomie wszystkie umarlaki czy zaczynają się mocniejsze na niższych poziomach? Jestem sorc na 28 lv i 41 m lv, więc zastanawiam się czy brać kogoś do pomocy czy chodzić tam samej. Za odpowiedz dziękuje
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Użytkownik forum
|
![]() Cytuj:
W jednej spotkałem na 1 poziomie tylko kości i ghule. Bynajmniej najsilniejsze stwory, które spotkałem lączne we wszystkich pierwszych kryptach to: 1 DS 1 bone chamber (czy jakoś tak :-) 1 beholder 1 duch 2-3 stalkery (te dopiero mnie wkurzają!) 2-6 mumii 3-5 scaraby Spokojnie możesz ekspić samotnie na 1 i drugim poziomie -stworki (zwłaszcza te troszke silniejsze) występują maksymalnie po 2 na raz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik forum
|
![]() Czy 3 bp hmm gfby i Sd starczą na samotne przechadzanie się po kryptach (mumie, ghoule, hm. ghost?)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Użytkownik forum
|
![]() Cytuj:
Ale SD to lekka przesada, chyba, że chcesz zejść niżej na vampiry :-) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik forum
|
![]() Jak dostane laga i mnie zepchnie na Vampy to czemu nie z Sd : P <joke>
- Sd tylko dla bezpieczeństwa = ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Cytuj:
Tak, szczegolnie w jednym tombie - 2 x crypt shambler, 4 x ghoul i 1 vampir na raz. Faktycznie - max 2 stworki. A 3 fd to tez ladna jazda dla sorca.
![]() |
![]() |
#11 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 10 12 2004
Lokacja: okolice Tych
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 09 2004
Lokacja: Warszawa
Profesja: Elite Knight
Świat: Azura
Poziom: 85
Skille: 88/85
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#13 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 10 12 2004
Lokacja: okolice Tych
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#15 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 12 2004
Lokacja: Gliwice
![]() |
![]() gdzie dokladnie szukac larvowisk za ankrahmun czy na terenie miasta?
![]() |
#17 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#18 | |
Manga & Anime
Data dołączenia: 25 01 2005
![]() |
![]() Cytuj:
up@ jak cos to bone beasty albo shambery -.- |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 12 2004
Lokacja: Gliwice
![]() |
![]() mam 2 pytania
1. Gdzie znajde ksiazke z przyblizonymi miejscami grobowcow ![]() 2. Czy bardziej sorcowi sie oplaca chodzic na darashi na lewo na ghost landy czy grobowce
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Mahakam
|
![]() odnosnie scarabow powinno sie zaznaczyc, ze one wala z trucizny troszke inaczej niz mumie larvy czy chociazby skorpiony. one jednorazowo zabieraja po 15+ hp, jednakze z tym atakiem bywa roznie czasem wogole nie walna z trucizny, czasem zciagaja 100+ hp ( zdarzylo mi sie tak doslownie kilka razy z kilkuset ) ). jezeli chodzi o tomby to najbezpieczniej jest w tombie na zachod od miasta. najmocniejsze co tam jest to stone golem i troche crypt shamblerow. polecal bym odkrywac tego tomba powoli, a nawet bardzo powoli ( male kroczki i za kazdym razem czekamy chwilke zeby cos potencjalnie zlurowanego wyszlo ). kumpel raz na 15 levie palkiem chcial pokazac jaki on nie jest i zlurowal 3 mumie i 2 crypty. sytuacje uratowaly gfb dopiero. pietro wyzej w zasadzie to nam nic nie grozi. najmocnieszy jest jeden scarab. sa tam male ilosc larv, sporawa nawe ilosc ghouli, troche szkieletow lion jeden i to w sumie tyle... oczywiscie pomijam "komitet powitalny" przy zejsciu na poziom -4 zlozony z 3 snakow... latwy jest tez tomb kolo <cenzura>, ale trzeba uwazac na stalkery i jednego vampira. wystepuja tez ghosty wiec radze wziasc runki ze soba
Hail Mahakam!!! ![]() Ostatnio edytowany przez Gremlin - 12-04-2005 o 17:01. |
![]() |
![]() |