|
|||||||
| Notki |
| Fake'i Zdjęcia troche inne od normalnych... przerobione mniej lub bardziej. Tutaj je znajdziesz. |
![]() |
|
|
Opcje tematu |
|
|
#1 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 07 2005
Lokacja: Blachownia
Stan: Niegrający
Imię: Green Sorcer of Doom
Profesja: Sorcerer
Gildia: żadna
Świat: Fortera
Poziom: 28
Skille: 19/23
Poziom mag.: 37
|
.. ludzi, elfów i dwarwów
![]() Nie mam zielonego pojęcia jak. Zauważyłem pod spodem takie kolorowe "naklejki" (bo jak sie naklada na modele np. ludzi to pasują) ale wtedy strasznie glupio wyglądają bo nie ma zmarszczek na ubraniach itp. Prosze odpisujcie szybko... ![]() |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 06 2005
Lokacja: Poznań
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Paladin
Świat: Arcania
|
Ale jakie modele? Jakie naklejki? Ja nie wiem o co biega...
Edit sorka: Już chyba wiem... I tak ci nie pomogę ![]()
Ostatnio edytowany przez Anastazy - 08-08-2005 o 09:29. |
|
|
|
|
#3 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 01 2005
Lokacja: Toruń
Gildia: Ziomy HH
Świat: Polska
Poziom: Big
Skille: Ręka
|
No to jako nowy fakeowiec pomoge ci, i tym ktorzy nie wiedza o co chodzi, chodzi o sprite'y. Trzeba nałożyć i zapisać w innym formacie: np. JPEG, albo gif(chyba) ale JPEG jest lepszy, są pomarszczenia, idealnie to nie wygląda, ale jest spoko, potem otwieramy i wklejamy do fake'a. Pozdro wszystkim!
|
|
#4 | |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 11 2004
|
Cytuj:
i nie podoba mi sie taki pomysł.Ale można spróbować@down nie tak źle ale osobiście wole zwyczajne odcienie outfitów Ostatnio edytowany przez Danuneko - 08-08-2005 o 17:51. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Użytkownik Forum
|
Specjalnie dla ciebie ci pokaże co wychodzi:
![]() Profesjonalne to nie jest, ale jak na sprite'y bardzo dobre.
|
|
#6 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 01 2004
Stan: Zbanowany
|
Z tego co wiem (nie mogę tego wypróbować, ponieważ Tibii teraz nie zainstaluję z powodu przygotowań do wyjazdu), w sprite'ach są różne pliczki z outfitami.
Są tam białe outfity (bez kolorków) i takie jakby kawałeczki 'zbroi' w jaskrawych kolorach. Wydaje mi się, że należy nałożyć te drugie na pierwsze, a następnie je odpowiednio pokolorować. Póki co to hipoteza, więc nie krzycznie, jak nie zadziała... ![]() @Down: Pardon, najwyraźniej nie doczytałem... O.o
Ostatnio edytowany przez TheNatoorat - 08-08-2005 o 11:27. |
|
|
|
|
#7 | |
|
Użytkownik Forum
|
Cytuj:
|
|
|
#8 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 06 2005
Imię: kkk
Profesja: Rookstayer
Świat: Askara
Poziom: 45
Skille: 75/74
Poziom mag.: 6
|
mozna bez spritow zrobic. wystaczy zrobic ss jakiegos outwfitu wyciac postac w gimpie zmienic kolory na czarno biale tylko wyciac go do nowego pliku tworzysz kilka warst kazda odpowiada za inna rzecz ( np. 1 warstwa do spodni inna do gory inna do wlosow) dalej zaznaczasz dana czesc kilkasz naredzia ---> narzedzia kolorow ----> barwienie i ustawiasz sobie kolor i juz PEDZLEM) wtedy to wyglada profesjonalnie najlepiej zapisywac w formacie xml a koncowy wynik jak sie chce
|
|
|
|
|
#9 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Brzydgoszcz, Fordograd
Profesja: Knight
Świat: RL
|
Te naklejki to maski a nie.. naklejki. Nalezy je w jakims programie nalozyc na biale figurki, zmieniając na 'pół-przezroczystość'. Kolor sie ładnie pokryje, a zmarszczki pozostaną.
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Użytkownik Forum
|
Cytuj:
A co sie tyczy tego drugiego, Khan'a; to powiedz mi jaki to program. Hehe ![]()
|
|
|
#11 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 11 2004
Lokacja: Opole
|
up:
Photoshop Paint Shop Pro Graphics Gale Full I 20 miliardów innych -.- . |
|