|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#2 |
Nieobecny.
|
![]() Myślę, że nie wiesz kim jest hacker i używasz tego słowa nie znając jego znaczenia.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2004
Stan: Niegrający
|
![]() wiem co to chaker
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Buuuuu
|
![]() Cytuj:
Namawianie frajera zeby podal ci haslo to nie hacking.
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 09 2004
|
![]() re UP: I tutaj się niestety bardzo mylisz, podana tutaj sytuacja to również jest próba hacku, poczytałbyś trochę literatury to byś się zorientował, że zawsze najsłabszym ogniwem zabezpieczenia systemów komputerowych jest człowiek i właśnie na nim hackerzy koncentrują swoje wysiłki.
@$corcerer ty też chyba nie wiesz tego. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: Sosnowiec
Stan: Na Emeryturze
Imię: Polalunia
Świat: Aldora
|
![]() Hehe, Matfiej, czyżbyś czytał "Sztukę podstępu"? Świetna książka przy okazji. Polecam maniakom komputerowym i wszelkiego rodzaju kłamcom i oszustom.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 09 2003
Lokacja: Szczecin
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Sądzę, iż Matfiej ma trochę racji - to jest coś w rodzaju socjotechniki.
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 02 2004
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#9 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 14 03 2004
Lokacja: Estadio Santiago Bernabéu
|
![]() Cytuj:
![]() De las glorias deportivas que campean por España, Va el Madrid con su bandera, limpia y blanca que no empaña. Club castizo y generoso, todo nervio y corazón, Veteranos y noveles, veteranos y noveles, Miran siempre sus laureles con respeto y emoción. ¡Hala Madrid! ¡Hala Madrid! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 09 2004
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 08 2004
Lokacja: Poznań
Imię: Avonasak
Profesja: Knight
Świat: Morgana
Poziom: 9
Poziom mag.: 1
![]() |
![]() lol no niby to jest haker ale bardziel pasuje naciągacz a tak apropo to z tego co wiem to to jest też (nie wiem czemu) forma hakowania
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Nieobecny.
|
![]() Jeżeli choidzi o sztukę podstępu, to dostałem tą książkę na urodzinki, więc nie gadać mi tu
![]() Mitnick w zasadzie nie był hackerem. Był wyśmienitym socjotechnikiem, który w dodatku znał się na komputerach. Real hacker sam pisze exploity, zarywa nocki wymieniając sugestie na temat oprogramoewania i szuka dziur. Sztuką hackerstwa jest włamanie samo w sobie, a nie zniszczenie danych/sprzętu (lub ich kradzież/wyłudzenie). Prawdziwy hacker (chociaż tacy są prawdziwą żadkością) wchodzi na serwer, po czym zostawia wpis po sobie, mówi przez co wszedł, czyści logi i wychodzi. Cracker, czyli internetowy wandal, wchodzi, robi burdel, kradnie co trzeba, wyzywa admina od lADMINA, czyści logi i wychodzi. Scr1pt k1dd1e próbuje wam wysłać jakiś syf, jakiegos rojana lub keylogga, a potem bawi się. Luser sie nabiera na tricki wszyskich 3 User myślący ma gdzieś scr1pt k1ddiesów, umie przede wszystkim MYŚLEĆ LOGICZNIE Admin stara się walczyć z Hackerami i crackerami. a tak zwanego Phackera interesuje tylko jakby tu sobie zadzwonić za darmola (albo na nie swój koszt). to jest słownik Internetowy (made by ja) a słownik tibijski: hacker to ten co próbuje ci ukraść konto (nie ważne jak) reszta pojęć nie istnieje. Prawda jest taka, że najbliżej do hackera było gościowi, który napisał tego trojana w TibiaBOT (miał sprytny pomysł i napisał go SAM) |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 21 07 2005
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Yoh Asakura |
Ta wiadomość została usunięta przez $corcerer.
Powód: Jak wiesz to po co nabijasz posta? trzeba robić a nie mielić ozorem. +1pkt. kthxbye
|
![]() |
#14 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 15 08 2005
|
![]() $corcerer tak masz rację. Hacker to jest osoba, która coś tworzy, robi programy które ułatwiają włamania, celem hackera jest przełamanie zabezpieczeń, a nie zrobienie komuś na złość, główną umiejętnością hackera jest tworzenie programów, a nie umiejętność włamywania się, itp. Osoba, która prymitywnie próbuje włamać się na konto po to aby kogoś wkurzyć i zrobić krzywde to jest "CRACKER" a całem pojęcie nazywa się CRACKING, a nie HACKING. Cracker myśli, że jest hackerem i się tym podnieca. Zazwyczaj crackerzy szybko trafiają za kratki przez swoją głupotę i brak umiejętności, a przypadki włamań w tibii to czyste przykłady crackerstwa.
Ostatnio edytowany przez kucharek89 - 16-08-2005 o 11:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 01 2005
![]() |
![]() re up: właśnie to napisał $corcerer, więc dlaczego mówisz, że nikt się tu na tym nie zna???
Cytuj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#16 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 01 2004
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 15 08 2005
|
![]() Sory, Retroniq. Niedoczytałem tego posta. No ale wszyscy chyba rozumią o co chodzi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Magister Bond |
Ta wiadomość została usunięta przez $corcerer.
Powód: ROTFL!!!! idź się ucz tego "hakowania". Ja będę przychodził i brał 50$ za każdą usterkę którą zrobisz.
|