|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Guest
|
![]() Niedawno zostałem namówiony do gry w Tibie. Wszystko zapowiqadało się ok, ściągnąłem tibie, założyłem konto i acc. Lecz pojawił się pewien problem... Mianowicie po kilku minutach gry po prostu się zawiesza
![]() ![]() Mój sprzęt to: Procesor: AMD Sempron 2300+ RAM: 256 MB Dysk twardy: 80 GB Płyta główna: Abit AN7 Socket A Guru NForce II Karta graficzna: Nvidia Riva TNT 2 ![]() ![]() ![]() ![]() Z góry dzięki za pomoc! |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 09 2004
Lokacja: Szczecin
Stan: Na Emeryturze
Imię: ---
Profesja: Royal Paladin
Poziom: 62
Skille: 84/70
Poziom mag.: 15
|
![]() Nie wiem, zmniejsz może klatki na sec do 35. Options --> Graphics --> Advanced i na tym suwaku ustaw około 35.
![]() |
#3 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 30 06 2005
|
![]() nie wiem ale moze masz lagi na kompie czyli zaciecia w internecie
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 07 2005
Lokacja: Zgorzelec
Imię: Sufar
Profesja: Knight
Gildia: Light of the World
Świat: Refugia
Poziom: 89
Skille: 86/84
Poziom mag.: 6
![]() |
![]() Raczej to jest wina klatek na sekunde, gdy masz za duzo wedy procek chodzi ciągle na 100% i komp sie grzeje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() Zapewne grasz na amerykanskim serwie?
I wszystko jasne ![]() btw: jakie polaczenie z netem?
![]() |
#6 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 11 2004
Stan: Na Emeryturze
|
![]() zainstaluj nowe sterowniki do karty graficznej...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 05 2005
Lokacja: Gdzie mnie potrzebujesz?
Stan: Na emeryturze
Świat: Titania
![]() |
![]() Cytuj:
Jeżeli to nie pomoże to zainstaluj program do sprawdzania temperatury Twojego procka i zaobserwuj ile ma stopni w trakcie zawieszenia się. Jeżeli temperatura będzie wysoka (coś powyżej 40 stopni) Znaczy to, że masz problem z chłodzeniem procesora. Pozdro
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 07 2005
Lokacja: Zanera City
|
![]() Możliwe że tnie się jeszcze dlatego że sporo ludu gra w tą gre
![]()
![]() |
#10 |
Guest
|
![]() Witajcie...
JA zazwyczaj gram na drugim kompie, ale jak tam nie moge to siadam tu. I tam wszystko chodzi ok, ale tutaj zainastalowałem, włączam łaże sobie, git, ale jak spróbuje otworzyć plecak, albo klikne attack, to gra sie wiesza... prawie z kompem... bo muszka chodzi... ale tylko myszka... a po jednokrotnym kliknięciu ctrl+alt+delete, się resetuje... a szkoda.. bo ten jest w moim pokoju, a tamten w rodziców i w nocy.... ... ...klapa.. Może coś komuś przyjdze do głowy ![]() Z góry dziękuje. Swift (Tibia - Dwarf Swift) P.S. Dodam że tak się złożyło że dzień wcześniej komp był przeinstalowany ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 04 2005
Lokacja: Kraków/
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Mi też się tak kiedyś robiło. Grałem i grałem jak uparty, aż w końcu wszedłem na tryb awaryjny (przy włączaniu F8) i tam zacząłem grać. Do dupy grafika, ale sie nie cięło. A obecnie, po sformatowaniu dysku gram a tym i ani myśli mi się zaciąc
![]()
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 06 2005
Stan: Aktywny gracz
Imię: Po co ci to?:P
Świat: N.....A
Poziom: 623
![]() |
![]() Słuchaj.... jezeli komp ci sie zawiesza(ja tak mialem)to wez odlacz kompa otworz go i zobacz na procesor jezeli wiatraczek ciezko chodzi to wyjmij procesor odkrec wiatraczek i go wyczysc pozniej najlepiej naoliw :/ i podlacz procek wlacz kompa i nie bedzie ci sie komp zawieszal....
mi to pomoglo ... mowil mi sam elektronik na gg jak to zrobic ![]()
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 08 2004
Imię: Guard'Thallus
Profesja: Paladin
Świat: Guardia
Poziom: 29
Skille: 71/58
Poziom mag.: 14
![]() |
![]() Sproboj tez odkurzyc caly wiatrak, z pewnoscia troszeczke kurzu sie nazbieralo. Gdy jest kurz, wtedy procek sie przegrzewa i prowadzi to do zawieszania (u mnie sie resetowal
![]() A może masz za słaby kompjuter ![]() ![]() ~~joke~~ |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 06 2005
Stan: Aktywny gracz
Imię: Po co ci to?:P
Świat: N.....A
Poziom: 623
![]() |
![]() ee nei sadze zeby mial zaslabego kompa na tibie
![]()
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 07 2005
Lokacja: <brak danych>
|
![]() na XP tibia strasznie obciąża procka bardziej niż na 98SE, kompa masz raczej dobrego dlatego nie powinno to byc przyczyną, posłuchaj innych i dokładnie sprawdź radiator i wiatrak może trzeba go oczyścić, liczbe klatek w tibi tez mozesz zwiekszyć ja mam 30/s i momo iz gra troche ***owo chodzi ale komp sie tak nie grzeje
![]()
(zakaz podpisu od MODKÓW) Ostatnio edytowany przez k-kondzik - 24-08-2005 o 12:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 19 08 2005
|
![]() To może jak już jest taki temat to i mi odpowiecie. Mam nowiutki komputer 3ghz procka itd. Gram na Niemiecki servie zmniejszyłem klatki do 35/s. Mam łącze 256kb/s i mam lagi czasem kicki i od czasu do czasu mam takie długie lagi ok.10sec. Co zrobic?? Może mam za wolne łącze?? Pomóżcie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
a ja wiem , dosyp węgla do kompa to przestanie sie zacinać ( musisz regularnie dosypywać co godz ) |
|
![]() |