Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 01-07-2005, 20:25   #1
Tompior
UnlimitedWarnWorks

Tompior's Avatar

Data dołączenia: 14 01 2004
Lokacja: Warszawa

Stan: Na Emeryturze
Tompior ma numer GG 3186363
Domyślny Problemy z tibią

A więc kupilem sobie nowy komputer i mam maly problem. Slabsze gry czyli tibia i helbreath strasznie mi sie laguja. Nie wiem jaka jest tego przyczyna gdyz n starym komputerze nie mialem w tych grach zadnych lagow a na tym laguje. Karte sieciowa mam zintegrowana 1 giga. Net 1mb/s. Komputerek pentium 4 z zegarem 3ghz. Grafika radeon x600 pro 128 bitowa. I plyta glowna tez niezla ;P Inne gry dzialaja mi bez zarzutu. Nie mam odpalonych zadnych programow co spowalniaja system. Mam windowsa xp z service packiem 2 wiec sterowniki itp tez mam. Moze mi ktos jakos pomoc? :|

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 01-07-2005, 20:40   #2
Rooss
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 22 06 2005
Lokacja: siemiatycze

Rooss ma numer GG 8211429
Domyślny

Jesli masz w sieci to ci beda zawsze jakies lagi.Albo masz wirusa
Rooss jest offline  
stary 01-07-2005, 21:36   #3
Tompior
UnlimitedWarnWorks

Tompior's Avatar

Data dołączenia: 14 01 2004
Lokacja: Warszawa

Tompior ma numer GG 3186363
Domyślny

Nie mam w sieci. Wirusa tez nie mam bo chyba jak odpalilem jako pierwsza rzecz tibie to odrazu sie wirus nie sciagnal (wiem ze mogl ale watpie zeby taki wirus co laguje caly komp sie sciagnal)
stary 01-07-2005, 22:59   #4
Oxygane
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 13 11 2003

Stan: Niegrający
Oxygane ma numer GG 4384632
Domyślny

Tibia nie lubi Windowsa Xp z SP 2 i czesto tak sie dzieje, mozesz sprobowac pokombinowac ze sterownikami.
Oxygane jest offline  
stary 30-08-2005, 12:23   #5
Badek1910
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 08 2005
Lokacja: Radom

Profesja: Royal Paladin
Świat: Thoria
Poziom: 110
Poziom mag.: 21
Badek1910 ma numer GG 5477609
Pytanie Pomocy Prosze !!!

Gram już w tibie około półtora roku i mam takie jedno pytanie ... mianowicie o co chodzi z tym '' IP adress blocked for 30 minutes . Please wait '' czym to moze być spowodowane ?? i dlaczego nie trwa to 30 minut tylko czasem godzine ponad . To jest jeden mój problem , teraz czas na drugi ... Ostatnio mialem dziwna sytuacje , odpalam tibie , wpisuje passy , pojawia mi sie okienko z postaciami wybieram jedna az tu nagle ... '' Your IP adress is Banished '' . O dziwo nie używalem żadnych macro , nie zabijałem , starałem sie pomagać poczatkującym graczą . Na stronie nie było nic napisane ze dostałem '' bana '' tylko przez 3 dni nie mogłem na account wejsc . Prosze pomóżcie za co mógł być ten ban , nie obrażałem nigdy GM'ów ani nikogo , więc czym to mogło być spowodowane ... z gory dzieki za odpowiedz .
Badek1910 jest offline  
stary 30-08-2005, 13:19   #6
Suverase
Użytkownik Forum

Suverase's Avatar

Data dołączenia: 11 11 2004
Lokacja: Polska

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Paladin
Świat: Zanera
Poziom: 15
Skille: 46/37
Poziom mag.: 9
Suverase ma numer GG 1823477
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Badek1910
Gram już w tibie około półtora roku i mam takie jedno pytanie ... mianowicie o co chodzi z tym '' IP adress blocked for 30 minutes . Please wait '' czym to moze być spowodowane ?? i dlaczego nie trwa to 30 minut tylko czasem godzine ponad . To jest jeden mój problem , teraz czas na drugi ... Ostatnio mialem dziwna sytuacje , odpalam tibie , wpisuje passy , pojawia mi sie okienko z postaciami wybieram jedna az tu nagle ... '' Your IP adress is Banished '' . O dziwo nie używalem żadnych macro , nie zabijałem , starałem sie pomagać poczatkującym graczą . Na stronie nie było nic napisane ze dostałem '' bana '' tylko przez 3 dni nie mogłem na account wejsc . Prosze pomóżcie za co mógł być ten ban , nie obrażałem nigdy GM'ów ani nikogo , więc czym to mogło być spowodowane ... z gory dzieki za odpowiedz .
problem nr 1
prawdopodobnie wpisales 3 razy zly acc lub password. wtedy blokuje ci sie konto na 30 min. kazda proba, ktora podejmiesz w tym czasie by sie zalogowac spowoduje wyzerowanie czasu.

problem nr 2
nie wiem co sie stalo

Wystaw mi notkę plz

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Marcin Rozynek - Siłacz
I niech noc przykryje nas
jak końca świata świat
w obawie przed świtaniem ,
niczym król Karol kupię Ci
korale planet i
w nich samych przy mnie staniesz
lol
Suverase jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania