|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
|
![]() Witam
www.losux.prv.pl jeden z najlepszych komiksów sieciowych. Zajął 4 miejsce wśród takich jak: Umarlaki, Krasnoludki. PfrEak odszedł dlatego, że nie ma czasu... teraz jakis inny gośc przejął domene, i co najgorsze... treść komiksu... jest to rysowane tak samo jak PrettyFreak tylko, że bardziej chvjowo...
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 09 2004
Lokacja: Układ słoneczny-Ziemia-Europa- Polska-Dom-Krzesło przed komputerem
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Teraz to bedzie story o konkretnym niezle po***anym temacie (cos jak hardian - skarpeta), ale ja i tak wolalem stary, chociaz caly czas schodzil na psy
@down - jest inny podpis w prawym dolnym rogu paska Ostatnio edytowany przez Kubek - 31-08-2005 o 18:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
eX Moderator
Data dołączenia: 31 01 2004
Imię: Dabeek
Profesja: Elite Knight
Świat: Calmera
Poziom: 100
|
![]() Na mój gust dwóch różnych autorów nie może rysować dokładnie tak samo - autor został ten sam, zmienia się tylko wszystko inne... dlaczego? Albo skończyły mu się pomysły, albo miał dość bycia "pod presją" milionów fanów losuxa :>.
Ostatnio edytowany przez Dabek - 31-08-2005 o 23:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
|
![]() @Dabek
Prfreak pożagnał się z nami 27 sierpnia ![]()
![]() |
#5 | |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Cytuj:
Narazie nie powiem zbytnio, czy mu to wyjdzie na dobrze. Już widze, że nie będzie to ten sam LOSux, a szkoda, stary LOSux mi się podobał, miał to coś, choć w tym, kreska malowania, ujecia mi się bardziej podobają, są takie bardziej, realne, wymiarowe, widać I i II plan, nie to co w starym LOSuxie, tylko I plan, czasem, zadko II (np: sikoludek ![]() ![]() Ja narazie nie mam żadnych przeciwskazań, choć szkoda mi starego LOSuxa ![]() Co do podobności przy kresce, PrettyFreak miał prosty styl, ładty do naśladowania więc nie ma się co dziwić, że ktoś go udoskonalił (moim zdaniem) i maluje w tej "tematyce" starego losuxa ![]()
Kłócenie się na forum jest jak uczestniczenie w paraolimpiadzie, może i wygrasz, ale nadal będziesz zacofanym -.-" Ostatnio edytowany przez Vanhelsen - 31-08-2005 o 18:46. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2003
Lokacja: In a Galaxy Far, Far Away...
![]() |
![]() wydaje mi sie ze to jednak ktos inny... zobaczcie podpis pod obrazkami: juz nie PFreak, a JPonury...
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() Jak narazie te 2 strony z komiksem ( pierwsza to wstep -.-) nic mi niemówią ale zapowiada sie fajnie. Oby bło tyle humoru co w starym. LOSUX dla mnie wymiata
![]()
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2005
Lokacja: In da hell
![]() |
![]() Ale bezsens. powinien zmienic domene przynajmniej.
Przeciez on teraz bedzie opisywal jakies miasto (nie pamietam nazwy) a losux to po prostu LO (liceum ogolnoksztalcace) Sux. Ale moze w nastepnych odcinkach to sie rozwiaze?
![]() |
#9 |
Zbanowany
Data dołączenia: 23 09 2004
Wpisy bloga: 3
Imię: RC-1262
Gildia: Twoja Stara słucha metalkoru
![]() |
![]() Po otwarciu strony ze starymi odcinkami widnieje napis:
"na tej stronie dostepne sa do przeczytania wszystkie odcinki mojego starego komiksu Losux (oprocz goscinnych)" czyli to jednak PFreak. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Redaktor
Data dołączenia: 16 04 2005
Lokacja: Knurów
|
![]() Najgorsze jest to, ze 3 dni przed powstaniem nowego komiksu, kupilem sobie koszulke z losuxa -.-'
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Dobo Srobo
Data dołączenia: 23 07 2003
|
![]() No może chociaż ten koleś uratuje tragicznego loSUXa. ;-) Jak narazie 2 odcinki, i żaden nie spieprzony :-)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 07 2004
Lokacja: Bełchatów
Stan: Niegrający
Imię: Pacek man
Profesja: Brak (Rookgaard)
Świat: Julera
|
![]() ja też uważam że to ta sama osoba, poprostu zmienił pseudo, miał może dość fanów piszących do niego, być może chciał sie odciąc od starego cyklu, być moze zabezpieczył sie przed ewentualną klapą jego pomysłu. Po prostu zrobił to co zapowiadał zfabularyzował Losuxa, a uważam tak ponieważ dwie osoby nie mogą mieć idendtycznej kreski rysowania kompiksów musiał by być róznice dość widoczne. Zobaczymy co z tego wyjdzie
![]() |
#13 |
Zbanowany
Data dołączenia: 15 07 2005
Lokacja: Tychy
![]() |
![]() Panowie - macie racje
![]() Mi tez się na 99% wydaję ze to PHreak. Po 1 - kreska jest prawie identyczna a po 2 - zauwazyłem szczegół ze w odcinku numer 3 na drugim obrazku kobieta podająca pizze.. biustem (no co kurde... on go tak charakterystycznie rysował ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: from Dwarves Lands...
|
![]() A ja i tak sądzę że trio UF+Tanatoss+Lowroad nie pobije żaden komiks.
Smoki powinny być okrutne, chytre, nieczułe i straszne. Ale coś ci powiem, czlowieku.... Smoki nigdy nie paliły na stosie, nie torturowały, nie rozpruwały na kawałki i nie nazywały tego moralnością. Terry Pratchett, "Straż! Straż!" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 08 2005
Lokacja: Poza światem
Stan: Na emeryturze
|
![]() Ostatnio Losux był słabizna jeśli chodzi o humor, komiksy były takie jakieś urodzone w mękach... Ale fabuła była całkiem ciekawa i mam nadzieje że w nowej szacie nie zabraknie jej kontynuacji
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Dobo Srobo
Data dołączenia: 23 07 2003
|
![]() Cytuj:
Jeszcze Orneryboy i Questionable Content depczą krzyże! :-D |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Guest
|
![]() Czy to nie oczywiste, dlaczego nie zmienił adresu? Fani starego komiksu wejdą na tę stronkę i przeczytają! Po co męczyć się od nowa z wypromowaniem stronki, skoro losux.prv.pl zna prawie każdy?
@down Masz rację, ale nie każdy umie używać mózgu na tyle, żeby przeczytać ten napisik pod obrazkami. Bo odbiorcami komiksu często są też częściowo odmóżdżeni. Ostatnio edytowany przez Pani Kopytko - 31-08-2005 o 22:31. |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2005
Lokacja: In da hell
![]() |
![]() @up
jednak Pan Bog wraz z internetem podarowal nam cos takiego jak przekierowywanie.....
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 08 2004
Lokacja: Kwidzyn
![]() ![]() |
![]() Z tego co wyczytałem na Forum Ogólnozniekształcającym P-freak po prostu zmienił nick. Link : http://komix.csl.pl/viewtopic.php?t=3495
i'm not the percent you think survives i need sanctuary in the pages of this book. gestating with all the other rats nurse said that my skin will need a graft. i am of pockmarked shapes The vermin you need to loathe. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
A co do LOSUX... Dla mnie ten komiks stracił jakąkolwiek wartość merytoryczną aż do turnieju Wormsów... Miał ten komiks jakąś siłę, bo absurdalnie wyśmiewał to, co się dzieje w polskich liceach i różne stereotypy tam panujące... Potem już tylko leciał na żałosnym, nieśmiesznym absurdzie - a numer z kubkiem po jogurcie był po prostu debilny - mimo, że w założeniu miał śmieszyć. Może to się zmieni wraz z nową serią...
*+10 punktów do lansu Ostatnio edytowany przez Ghost Nieudany - 31-08-2005 o 22:32. Powód: Dymanych uśmieszków nie wyłączyłem. :p |
|
![]() |
![]() |